Sport

2017.05.23. 18:29

A nőnapi emlékképekre hajtanak a DVTK-ÉLKSK kosarasai a miskolci döntőben

Miskolc - A DVTK-ÉLKSK kadet leány-kosárlabda­csapata hazai környezetbe­­n döntőzik.

Miskolc - A DVTK-ÉLKSK kadet leány-kosárlabda­csapata hazai környezetbe­­n döntőzik.

Keddtől péntekig rendezik meg a leány kadet kosárlabda-bajnokság országos döntőjét, amelynek a miskolci városi sportcsarnok ad otthont. Az U17-es korosztály nyolc­csapatos fináléjának egyik érdekessége, hogy a részt vevő együttesek egyike sem tudott a kiírásnak megfelelő szabad sportcsarnokot prezentálni a szövetség versenynaptárában szereplő hivatalos időpontra (május 25–29.), így a tervezettől két nappal korábban, vagyis ma kezdődnek a küzdelmek. A 8 csapat 4 nap alatt 20 meccset játszik, a 2 csoport első két napi körmérkőzése után a keresztjáték következik 4 összecsapással, az utolsó napon, pénteken pedig a 4 helyosztó meccset játsszák az együttesek.

A fináléig

A döntőben a megyét, a DVTK-ÉLKSK együttese képviseli, rajtuk kívül a Dunától keletre eső régióból a Kecskemét érintett még, míg a Dunántúlról három gárda, a Győr, a Sopron és a Pécs érkezik, a fővárost pedig szintén három együttes képviseli, a Vasas és a Csata DSE. Utóbbi két csapattal, ugyanis a serdülő bajnoki címet másfél hete bezsebelő együttesük annyira erős, hogy egy korosztállyal feljebb is be tudott jutni a legjobb nyolc közé.

A piros-fehérek az alapszakaszban a területi alapon kiírt Keleti csoportban szerepeltek, és nagyon jól kezdték az idényt, hiszen az első hét meccsüket megnyerve, elsőként jutottak be a felsőházi rájátszásba. A 2016/17-es évad tavalyi részében veretlenek maradtak, az idén január 6-án kaptak ki először, majd két nappal később újra, de így is 8 győzelemmel és 2 vereséggel zártak a hatcsapatos mezőnyben, csoportmásodikként. Innen az első négy csapat ment tovább a felsőházi rájátszásba, de az alapszakaszban elért eredményeiket magukkal vitték, így a DVTK-ÉLKSK 4 győzelemmel és 2 vereséggel indult neki az újabb 8 meccsnek. A start itt is jól sikerült, az első három mérkőzésüket megnyerték, és tulajdonképpen ezzel bebiztosították a helyüket az országos döntőben, ám a folytatás már nem volt ilyen jó, hiszen a legutóbbi 5 mérkőzésüket elveszítették, és 7 győzelemmel és 7 vereséggel az 5. helyen jutottak be a mostani fináléba. Mivel a DVTK-ÉLKSK nőnapon, azaz március 8-án nyert utoljára bajnokit, az a kérdés, hogy mikor sikerül feléleszteni az akkori szép emlékeket.

– A bemutatkozás egy döntőben mindig fontos, és nekünk volna is mit törlesztenünk a légiósokkal, a több szerb válogatottal felálló Péccsel szemben – mondta Magyar Gergely, a DVTK-ÉLKSK kadet csapatának edzője. – Örülünk annak, hogy hazai környezetben szerepelhetünk, hiszen egész évben itt dolgoztunk, és ez előnyt kell jelentsen számunkra. Remélem, sokan kijönnek szurkolni nekünk, hogy buzdításban sem lesz hiány, bízom benne, hogy ezt jó játékkal tudjuk majd meghálálni. Szakmai vélemények szerint nem a nehezebb csoportba kerültünk, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne erős ellenfelek ellen kellene harcolnunk. Egy országos döntőben minden győzelemnek nagy jelentősége van, és az igazi az lenne, ha már az első két nap után is lenne ebből kettő, mert ez esetben a legjobb 4 között játszhatnánk két meccset az utolsó két napon. Nem lesz egyszerű egyik meccsük sem, de biztos vagyok benne, hogy a lányok azon lesznek, hogy kihozzák magukból a legjobb énjüket.

ÉM-BCS


Hol, mikor, kik?

A döntő időpontja: 2017. május 23–26.

A döntő helyszíne: Miskolc, városi sportcsarnok

A döntő résztvevői, A csoport: Vasas Akadémia, Kosárlabda Akadémia Pécs, DVTK-ÉLKSK, Széchenyi KA (Győr). B csoport: Csata DSE A (Budapest), Csata DSE B (Budapest), Soproni Darazsak Akadémia, Kecskeméti KA.

A DVTK-ÉLKSK csoportmeccsei, kedd, 15.00: Kosárlabda Akadémia Pécs – DVTK-ÉLKSK, szerda, 09.00: DVTK-ÉLKSK – Vasas Akadémia, 17.00: Széchenyi KA (Győr) – DVTK-ÉLKSK.

A DVTK-ÉLKSK csapata: Halász Zsófia, Kecskés Karina, Nagy Eszter, Frindt Nikolett, Kiss Angelika, Erdődi Anna, Berecz Panna, Szegeczki Nóra, Lenkovics Gréta, Bacsó Zsófia, Vég-Dudás Anna, Ocsenás Flóra, Kababik Bianka, edzők: Magyar Gergely, Bukovszki Mónika.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!