Sport

2017.03.15. 13:00

Triatlon-világkonferencia, tiszaújvárosiakkal

Budapest, Tiszaújváros - Az első alkalommal megrendezett esemény házigazdája a Magyar Triatlon Szövetség volt.

Budapest, Tiszaújváros - Az első alkalommal megrendezett esemény házigazdája a Magyar Triatlon Szövetség volt.

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) és a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) február utolsó hétvégéjén, hagyományteremtő céllal, Budapesten, a Novotel Hotelban tartotta meg a sportág első versenyrendezői világkonferenciáját. A 32 ország 110 résztvevőjét felvonultató szakmai fórumon két tiszaújvárosi sportvezető is jelen volt.

Sokat tanultak

„A triatlonrendezvények a következő generáció sportolóinak központi témával” jegyzett rendezvény megnyitóünnepségén Antonio Arimany, az ITU spanyol főtitkára, dr. Szabó Tünde, a az EMMI sportért felelős államtitkára és dr. Bátorfi Béla, az MTSZ elnöke üdvözölte a jelenlevőket.

– Nagyon hasznosnak ítélem ezt a rendezvényt, melynek szakmai programját a tiszaújvárosi Márkus Gergely, az ITU sportigazgatója állította össze, míg az MTSZ a lebonyolítást vállalta magára – fogalmazott Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnöke, vezetőedzője, aki jelen volt a konferencián. – Meggyőződésem, hogy valamennyien sokat tanultunk az előadásokból, workshopokból, intenzív kurzusokból álló fórumon, mely a triatlon- és multisportesemények fejlesztésére koncentrált. Örömteli volt látni, hogy a magyar versenyszervezők közül szinte mindenki ott volt, aki komolyan gondolja a folytatást.

Trendek és tendenciák

A zárónapon Márkus Gergely „Trendek és tendenciák a triatlonversenyek típusai között” címmel tartott történelmi áttekintést arról, hogyan fejlődött a sportág, hol tartanak jelenleg, és milyen törekvéseket fogalmaztak meg a jövőre nézve.

– Régóta, már a most lezáruló 4 éves stratégiánkban is szerepelt a triatlon-világkonferencia megszervezése, melyet most először, Budapesten, az MTSZ munkatársaival közösen valósíthattunk meg – hangsúlyozta a tiszaújvárosi Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség sportigazgatója. – Az ITU csapatával sikerült jó programokat szerveznünk, kiváló előadókat megnyernünk. Nagy megtiszteltetést jelentett számunkra, hogy a Tour de France ügyvezetőjét, Yann Le Moennert is a magyar fővárosban üdvözölhettük. Sikerült olyan napi témákat feldolgoznunk, mint például a környezeti tényezők hatása, technikai újítások, érdekességek, melyek mind-mind hasznára lehetnek a rendezőknek. Egyfajta közös gondolkodásmódot szeretnénk kialakítani, mely a különböző triatlonversenyeken köszönhet vissza. A konferencia remek alkalmat kínált a kapcsolatteremtésre és a partnerkapcsolatok ápolására is. A résztvevők véleményét kérdőívben kérjük ki. A kérdőívek elemzését követően az ott szerzett tapasztalatokat is felhasználjuk a legközelebbi hasonló összejövetel előkészítésénél. Célunk, hogy a jövőben kétévente, minél több helyszínre eljutva rendezzük meg ezt a fórumot. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem ITU, hanem triatlonkonferencia-sorozatban gondolkodunk, ahol minden versenyrendezőt meg tudunk szólítani, bármilyen versenyt is rendezzen.

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!