Sport

2017.01.21. 10:57

Marosi-kezdődobással indult a gálamérkőzés Ózdon

Ózd - A világválogatottról szólt a péntek este, mostantól Marosi István nevét viseli az ózdi sportcsarnok.

Ózd - A világválogatottról szólt a péntek este, mostantól Marosi István nevét viseli az ózdi sportcsarnok.

Mostantól hivatalosan is Marosi István nevét viseli az ózdi sportcsarnok. A helyi testület még decemberben döntött arról, hogy a korábbi világválogatottról nevezi el a település legnagyobb fedett sportlétesítményét. Pénteken a nap első részében felkerültek az épületre az új névtáblák, a kora esti órákban pedig sorra érkeztek a meghívott vendégek az alkalomra szervezett névadó gálamérkőzésre.

Köszöntés

A magyar B-válogatott ózdi fellépése előtt felavattak egy vitrint, amelyben Marosi István relikviái, korábbi válogatott meze, kitüntetései kaptak helyet, a találkozót megelőzően pedig Ózd város önkormányzata, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kézilabda Szövetség képviselői, valamint a B-válogatott és az ÓAM-Ózdi KC is köszöntötte a hatvanas-hetvenes évek egyik legjobb játékosát. A legendás, nagy népszerűségnek örvendő Marosi István végezte el a találkozó kezdődobását, ezután pedig a két csapat egy jó hangulatú, sportszerű meccset játszott egymással, gyakorlatilag telt ház előtt.

Becsülettel harcolt

A házigazda piros-kékek az első negyed órában, húsz percben tartották a lépést a válogatott fiatalokkal, de még a szünetben is csak négygólos volt a különbség. A második játékrészben már meglátszott a differencia, de az ózdi együttes végig becsülettel harcolt az NB I-es játékosok sorát felvonultató B-csapattal szemben.

- ÉM-ME -


Marosi István Városi Sportcsarnok Névadó Gálamérkőzés

ÓAM-Ózdi KC – Magyarország B Válogatott 25-35 (12-16)

Ózd, 1000 néző. V.: Csörgő L., Vitális G.

ÓAM-Ózdi KC: Losonczi – Kóródi K. (1), Padla J. (3), Fekete L. (3), Munkácsi R. (1), Nyeste B. (4), Lestál M. (3). Csere: Tóth K. (k), Csépányi G. (1), Szűcs B. (3) Nyitrai J. (-), Sándor R. (-), Harkó K. (3), Horváth (2), Nagy P. (-), Scitovszky T. (1). Edző: Szakál György.

Magyarország B Válogatott: Holló B. – Vaskó P. (1), Oláh T. (2), Gábor M. (-), Koller T. (4), Kovács M. (2), Szepesi I. (3). Csere: Miklós G. (k), Bújdosó B. (5), Mikita B. (2), Bohács S. (4), Tóth A. (3), Nagy B. (3), Nemes R. (2), Lókodi G. (4). Edző: Juhász István

Hétméteresek: 4/2, ill. 2/2.

Kiállítások: 8 perc, 2 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!