Sport

2016.08.17. 15:18

Videó: „Álmodni sem mertem volna, hogy 3 arany!” - Hosszú Katinka még mindig nem hiszi el, hogy háromszoros olimpiai bajnok lett

Rio De Janeiro - Nem győztek betelni a fotósok Rio De Janeiróban Hosszú Katinkával, ő pedig csak mosolygott, és minden kérést teljesített. Az olimpia úszókirálynője lett 3 arany és egy ezüstérmével.

Rio De Janeiro - Nem győztek betelni a fotósok Rio De Janeiróban Hosszú Katinkával, ő pedig csak mosolygott, és minden kérést teljesített. Az olimpia úszókirálynője lett 3 arany és egy ezüstérmével.

Hosszú Katinka látta a medencéből, hogy férje a parton ugrál a 400 vegyes döntőjében, innen tudta, hogy rekordot úszik. Azt mondta, hogy nagyon sokat jelent neki, hogy férje, aki egyben az edzője így szurkol neki, azt pedig még mindig nem hitte el, hogy háromszoros olimpiai bajnok lett.

Az úszóklasszis hétfőn Rióban sajtótájékoztatót tartott és mesélt a terveiről is.

Forrás: rtl.hu.



Sok-sok évnyi kemény munka és alázatos felkészülés, számtalan átedzett óra és ki tudja hány elbukott csata után végre elérték a nagy célt. Olimpikonok, akik valóra váltották legmerészebb álmukat. Mindannyian másképp ünnepelnek: sokan majd’ kicsattannak a boldogságtól, mások könnyeikkel küzdenek a meghatottságtól. Ezek aztán az igazán megindító pillanatok!

Úszóink számára véget ért Rióban a versenyzés és három arannyal, két ezüsttel és két bronzzal az úszó-éremtáblázat harmadik helyén zárták a XXXI. nyári olimpiai játékokat. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Hosszú Katinka, aki három arany- és egy ezüstérmével az egyéni éremtáblázat harmadik helyén végzett. Cikkünkből kiderül, hogyan jelenthet számunkra is motivációt az ő egyéni sikere.

Még a legnagyobb bajnokoknak sem jöhet össze minden: van az úgy, hogy - bár utolsó leheletükig küzdenek -, mégis alulmaradnak a nagy csatában. Ilyenkor ők is könnyeikkel küszködve, összeomolva hagyják el a pályát. 22 elvesztett csata, 22 szívfacsaró, elkapott pillanat a riói olimpiáról.

A külső szemlélők és a lelkes szurkolók aligha tudják átérezni, hogy mennyi küzdelem, alázatos, kemény, kitartó munka, mennyi vér, verejték és könny van egy-egy olimpia érem mögött. Ám mégiscsak emberek az olimpikonok is, a bukást sokszor ők sem tudják elkerülni. Itt van például ez a 22 sportoló, akinek a nagy napja egészen szerencsétlenül sül el.

Hosszú Katinka megszerezte harmadik olimpiai aranyát is, ezzel beállította Egerszegi Krisztina magyar rekordját az egy olimpián szerzett úszó aranyérmek tekintetében. A siker után az internet felrobbant, beindultak a mémgyárak, mutatjuk a legjobbakat!

Kíváncsi arra, hogy a riói olimpián szereplő atléták közül melyikre hasonlít a legjobban? Itt az alkalom, hogy megtudja.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!