Sport

2016.08.17. 21:37

Labdarúgó NB I - Nagy hajrával verte a Paks a Diósgyőrt

Paks - A házigazda Paks az utolsó tíz percben szerzett két góllal hátrányból fordítva győzte le a Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának szerdai játéknapján.

Paks - A házigazda Paks az utolsó tíz percben szerzett két góllal hátrányból fordítva győzte le a Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának szerdai játéknapján.

OTP Bank Liga, 6. forduló:

Paksi FC-Diósgyőri VTK 2-1 (0-0)

Paks, 1267 néző, v: Iványi

gólszerzők: Bartha (81.), Bertus (91.), illetve Nikházi (64.)

sárga lap: Hahn (13.), Lenzsér (35.), illetve Nemes (45.), Griffiths (85.), Lázár (89.)

Paksi FC:

Kemenes - Báló, Gévay, Lenzsér, Szalai - Papp - Haraszti (Laczkó, 75.), Bartha, Kecskés (Jelena, 79.), Koltai (Bertus, 75.) - Hahn

Diósgyőri VTK:

Rados - Nemes, Lipták, Tamás, Lázár - Vela (Bacsa, 56.), Elek - Oláh, Bognár, Nikházi (Dausvili, 74.) - Griffiths (Nono, 85.)


Az első félidő az összképet tekintve egyértelműen a Paksé volt, a hazaiak ugyanis sokkal veszélyesebben futballoztak ellenfelüknél, több nagy gólhelyzetet is kialakítottak, de nem sikerült a kapuba találniuk. Ebben a DVTK kapusának is nagy szerepe volt, Rados többször védett nagyot.

Fordulás után valamelyest visszavett a lendületéből a Paks, a Diósgyőr viszont változatlanul ötlettelenül játszott. Húsz perc elteltével aztán Nikházi okozott nagy meglepetést, egyrészt azzal, hogy 17 méterről kapura lőtt, másrészt azzal, hogy ezzel a lövéssel megszerezte a vezetést a DVTK-nak. A következő 15 percben a legnagyobb eseményt a cserék jelentették, a hajrá kezdetén viszont egy szintén szép góllal egyenlített a Paks, a slusszpoén pedig a gólpasszt adó Bertus nevéhez fűződött, ő ugyanis a 91. percben egy távoli bombagóllal mentette meg mindhárom pontot a hazaiaknak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!