Sport

2016.07.08. 17:11

Atlétikai Eb - Negyedik és hatodik helyen két szám után a magyar hétpróbázók

Budapest - Zsivoczky-Farkas Györgyi a negyedik, Krizsán Xénia pedig a hatodik helyen áll két szám után hétpróbában az amszterdami atlétikai Európa-bajnokságon.

Budapest - Zsivoczky-Farkas Györgyi a negyedik, Krizsán Xénia pedig a hatodik helyen áll két szám után hétpróbában az amszterdami atlétikai Európa-bajnokságon.

A napot mindketten jól indították, 100 méteres gátfutásban Krizsán 13.53 másodperccel (1046 pont) a mezőny negyedik legjobb futását produkálta, míg Zsivoczky-Farkas idei legjobbját elérve 13.89 másodperccel (994 pont) zárt, és a 12. helyről várhatta a második számot.

A magasugrásban a szemerkélő eső ellenére mindketten szépen haladtak előre, 1,74 méterig Krizsánnak mindössze egy hibája volt, míg honfitársa csak sikeres ugrásokat teljesített. Az 1,77 méter aztán Krizsánon (903 pont) kifogott, a tavalyi szabadtéri világbajnokságon hatodik Zsivoczky-Farkas viszont nem csupán ezen a magasságon, hanem az 1,80 méteren is átjutott (978 pont). Ennél magasabbra ugyan nem sikerült jutnia, ám így is másodikként zárta a számot.

Két szám után az idei fedettpályás vb-ötödik Zsivoczky-Farkas Györgyi 1972 ponttal a negyedik, míg a tavalyi szabadtéri vb-n kilencedik Krizsán 1949-cel a hatodik helyen áll.

Az esti programban előbb a súlylökés, majd a 200 méter vár a többpróbázókra, akik szombaton távolugrással, gerelyhajítással és 800 méterrel zárják kétnapos versengésüket.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!