Sport

2016.02.26. 23:09

DVTK: Soproni lesz a Haladás?

Miskolc - A biztonságos védekezés az alap a Diósgyőri VTK szombati idegenbeli fellépésén. A Haladás - DVTK bajnokiról élőben tudósítunk Sopronból szombaton 15.30-tól.

Miskolc - A biztonságos védekezés az alap a Diósgyőri VTK szombati idegenbeli fellépésén. A Haladás - DVTK bajnokiról élőben tudósítunk Sopronból szombaton 15.30-tól.

A labdarúgó NB I-ben szombaton a 22. forduló mérkőzéseit játsszák, és mivel a bajnokságban 12 csapat vesz részt, így ezzel a körrel lezárul a normális rész, minden együttes túl lesz azon, hogy minden csapattal játszott pályaválasztóként és vendégként egyaránt (kivéve a Paksot és az MTK-t, akiknek még van egy elhalasztott meccsük egymás ellen). A DVTK-nak – mielőtt elkezdődne a „dán mintás” őrület (amelynek során a 11 fordulóban lesz, aki többet, és lesz, aki kevesebbet játszik otthon) – a Szombathelyi-Swietelsky Haladás vendégeként nyílik lehetősége arra, hogy javítson a mérlegén, helyezésén. Mivel a vasi klub stadionját felújítják, így a bajnokit semleges helyszínen, a Haladás választása alapján Sopronban játsszák le a csapatok szombaton 15.30-tól.


[poll id="1076"]


Merészebb tervek

– A hazai győzelem mindenképpen lendületet kell hogy adjon a csapatnak – mondta Egervári Sándor, a DVTK vezetőedzője. – Merészebb terveink vannak annál, sem mint hogy a kilencedik helyen végezzen a csapat. Kellenek a meglepetés mérkőzések, pozitív értelemben véve. Győzelemre fogunk játszani, de nem leszünk elégedetlenek, ha esetleg egy ponttal távozunk az idén meglehetősen jól szereplő Haladástól. Egervári Sándor örömetelinek nevezte a legutóbbi bajnokin, a Honvéd elleni hazai meccs első 70 percében mutatott játékot, azt, hogy sokat tartózkodtak az ellenfél 16-osán belül, ugyanakkor elismerte, hogy az utolsó passzok nem mindig sikerültek, és emiatt kevés gólt értek el, de azt is megjegyezte, hogy jó ritmusváltásokra voltak képesek, és hozzátette, ha hasonlót tudnak bemutatni a Haladás ellen, akkor nagy esélyük van arra, hogy begyűjtsék a 3 pontot.

Arról, hogy mi történt az utolsó 20 percben – amikor a Honvéd szépített, és nagyon ment az egyenlítő gólért –, azt mondta a DVTK szakvezetője, hogy azért nem tudták kivégezni az ellenfelet, mert a bekapott gól után megremegtek a lábak. Hozzátette: ennek mentális okai voltak, majd kifejtette, hogy az ellenfél vérszemet kapott, és megpróbált mindent, de mivel a Diósgyőr középpályás védekezését nem tudták áttörni, így régi angol másodosztályú futballra emlékeztetően ívelték a labdákat, ezeket a magas labdákat pedig hárították a jól fejelő védők, így a meccs végét kapott gól nélkül tudták lehozni, igaz a kontrákat már nem tudták megfutni, mert a védekezés felemésztette az energiákat.

Haladás, helyszín

Arra, hogy a Haladás kemény csapat hírében áll, és ez alapján szikrázó meccsre számít-e Egervári Sándor, a vezetőedző azt felelte, hogy ezen a téren minden a játékvezető tevékenységén múlik, hogy mennyit enged, de a kijelölt határig elvárja a futballistáitól az agresszív játékot. Azt ugyanis nagyon hamar le lehet venni a meccsen, és a játékosok tisztában vannak azzal, hogy meddig lehet elmenni. A szakvezető azt is elmondta, hogy a szemből történő agresszív labdaszerzésre felkészítette a játékosokat. A semleges helyszínről szólva a vezetőedző úgy fogalmazott: egy profi játékosnak minden körülmények között győzelemre kell játszania, és kijelentette, hogy megvannak a mentálisan is jól felkészített labdarúgóik, akiknek a hajtóerejük az, hogy kiszolgálják a saját szurkolóikat. A szakvezető elmondása szerint felkészültek, és felkészítették a játékosokat a Haladás erényeire, sebezhetőségeire, nem fejjel akarnak rohanni a falnak, a biztonságos védekezés – ami az utóbbi meccseken látható volt – megtartása mellett szeretnének hatékonyak lenni támadásban az ellenfél védőharmadában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!