Sport

2016.01.14. 21:32

Aluinvent-DVTK: Megint nyertek, és Csehországban folytathatják

Miskolc - Száz százalék: a nyolcadik EK-meccsét is megnyerte a klubcsúcsot beállító Diósgyőr.

Miskolc - Száz százalék: a nyolcadik EK-meccsét is megnyerte a klubcsúcsot beállító Diósgyőr.

A női kosárlabda Európa Kupában a 8+4 (a plusz négy azt jelenti, hogy az egyenes kieséses szakaszban, két kör múlva az Euroligából ennyi együttes csatlakozik az EK-ban állva maradt 4 együtteshez) közé jutásért zajló csata visszavágóján, csütörtökön este az Aluinvent-DVTK együttese a svéd Lulea BBK gárdáját fogadta. A meccset a hazaiak várhatták nyugodtabban, az idegenbeli 24 pontos győzelmüknek köszönhetően. De a svédek sem tűntek idegesnek, még akkor sem, amikor kiderült, hogy pénzbüntetésben lesz részük. Köszönhetően annak, hogy Barthold nem utazott el Miskolcra (a svédek indoklása szerint családi okok miatt maradt otthon), és bár az útlevelét elhozták a luleai vezetők, azt gondolván, hogy ez elég lesz ahhoz, hogy tíz játékos neve bekerüljön a jegyzőkönyvbe, de ebben nem volt partner a meccs ellenőre, aki a szabályokat szem előtt tartva nem engedte beírni a távolban maradt svéd válogatott nevét, ugyanis a meccseken minimum 10 játékra kész sportolónak kell személyesen jelen lennie.


A diósgyőri ultrák ezúttal is kitettek magukért. Fotó: Ádám János | További képek itt >>>


Hullámzóan

A DVTK a meccset ugyanazzal a kezdőötössel indította, mint a svédországi első csatát, de ezzel együtt is hullámzóra sikerült az első negyed. Az elején Brewer, Likhtarovich, Szécsi majd újra Szécsi volt a gólszerzők sorrendje, és a 4. percben, amikor a vendégek időt kértek, úgy tűnt, hogy ebből nagy zakó lehet (8-0). Aztán két minutával később már oda volt az előny, mert a pauza után Bussey találatát követően beindultak a svédek (8-8). Innen viszont ismét a hazaiak következetek, Horti lódította meg csapatát egy duplával, és az energikus játéknak két percen belül meg is lett az eredménye (17-9). Aztán újabb fordulat következett, a gyors játékot játszó Lulea jó sínre került dobásban. 17-15-nél hazai időkérés volt műsoron, de ennek ellenére jött az egyenlítés. Sőt! A játékrész hajrájában Czanknak befújtak egy technikait, ami után Bussey büntetőjével a meccs folyamán először vezetett a Lulea. És ezzel még nem volt vége, mert miután Vanloo is bevágott egy duplát, három pont lett a 8 hazai és 2 vendég faultot hozó első negyed végére a svédek fórja (17-20).

A második játékrész elején Rasheed egyenlített egy triplával, majd Horti két büntetője után ismét ő dobott egy hármast. Aztán Szécsi és Horti egy-egy duplát, majd amikor Czank is a triplavonal mögül talált be, vendég időkérés próbálta lefékezni a DVTK 192 másodpercen át tartó rohamát, ami 15-0-val zárult. A rövid szünet után újoncot avattak a hazaiak, Hill először lépett pályára a Diósgyőr színeiben, így a vendég szépítésnek már ő is közeli szemlélője volt (32-22). Aztán a következő percben az eredmény alakítója, a célba érkeztetett trojkájával, amiből Horti góljai után Czank is bemutatott egyet (40-27). Számolatlanul estek a gólok, a védekezését nem nagyon találta a svéd együttes, és a kiütés jelei mutatkoztak rajtuk (49-32).


Utánpótlásban sem volt hiány a lelátón. Fotó: Ádám János | További képek itt >>>


Fordulás után

A térfélcserét követően a hatemberes rotációt játszó Lulea nagyon bekezdett (49-40), jött is a hazai időkérés, de így is három és fél percet kellett várni a negyed első hazai pontjaira, amelyeket Likhtarovich szerzett büntetőkből (51-43). Nem dobott jól ebben a szakaszban a DVTK, és ekkoriban talán még szembetűnőbb volt, hogy a játékvezetők sok vendég faultot elnéztek. A Lulea hetedikként pályára lépő játékosa Hagg volt, aki a 28. percben állt be, két leindításos hazai kosár után (60-50), míg a negyed utolsó találatát Jovanovic brusztolta ki, centerhelyről (65-54).

A negyed negyed negyedik percében a kilencedikként beállt hazai játékos Horváth B. volt (71-59), és ekkoriban már kezdett látszódni, hogy ezt a meccset is megnyeri a Diósgyőr. Így is történt, ezzel a 2015/16-os Európa Kupa évadban a zsinórban nyolcadik győzelmét érte el a még veretlen piros-fehér gárda. És ha a csapat nem is játszott mindig jól a meccs folyamán, de a telt házas mérkőzésen a végig egyenletesen jó teljesítményt nyújtó ultrákkal volt mit ünnepelni a végén.


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – Lulea BBK

90-72 (17-20, 32-12, 16-22, 25-18)

Miskolc, 1500 néző. V.: Spendl (szlovén), Adamovic (bosnyák), Vladic (osztrák).

Aluinvent-DVTK: CZANK (15/9), LIKHTAROVICH (10), SZÉCSI (14), Brewer (15/3), HORTI (18). Csere: Rasheed (8/6), Jovanovic (5), Hill (3/3), Horváth B. (-) Bálint (-), Szabó P. (2), Bach (-). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

Lulea BBK: Vanloo (13/9), Bussey (8/3), Vesterberg (11/6), Hendrickx (12), Nyström (10). Csere: STAALVANT (16/9), Hagg (2). Vezetőedző: Jens Julian Tillman.


Miguel de Jesús López Alonso: – Gratulálok a Luleának, mert nagyon nehéz újoncként eljutni abba a szakaszba, ahol most vagyunk, és ahhoz is, hogy meg tudták mutatni ezen a mérkőzésen, hogy nem egy-két játékos köré épül a csapatuk. De gratulálok a saját együttesemnek is, hogy sikerült a nemzetközi porondon olyan messzire jutni, amire korábban még nem volt példa a klub történelmében. Ma szerettünk volna egy jó hangulatú meccset játszani, talán ez sikerült is, és köszönjük a közönség nagy támogatását.

Jens Julian Tillman: – Büszke vagyok a megtett erőfeszítésekre, sokkal jobb játékra voltunk képesek, mint az első meccsen. Ez a mostani jobban hasonlított arra, amit tudunk. Gratulálok a Diósgyőrnek a győzelemhez, a továbbjutáshoz, nagyon erős csapatot ismertünk meg bennük.


Továbbjutott: az Aluinvent-DVTK kettős győzelemmel, 176-134-es összesítéssel.​


Folytatás a Nymburk ellen

A kosárlabda női Európa Kupa 8+4 közé jutásért zajló párharc visszavágóján:

  • Orduspor (török) – Basketball Nymburk (cseh) 81-87 (16-21, 22-25, 15-22, 28-19)

  • Továbbjutott: a Nymburk kettős győzelemmel, 163-153-as összesítéssel.

    A 4+4 közé jutásért zajló páharcok között Basketball Nymburk – Aluinvent-DVTK meccseket is rendezek (az első találkozót a kiírás szerint január 28-án Csehországban játsszák, a visszavágót február 4-én rendezik meg Miskolcon)


    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!