Sport

2015.12.10. 09:07

Vegyész RC: Kettő remek szett után jött a leállás

Kazincbarcika - A Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzését játszotta szerda este a Vegyész RC.

Kazincbarcika - A Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzését játszotta szerda este a Vegyész RC.Jól kezdtek Banaiék, a center vezérletével folyamatosan nőtt a Vegyész előnye. Az első technikai szünetben még csak három pont volt a különbség, de Szauter Ferenc edző 11-5-nél magához hívta fiait. Igyekezett zárkózni a Dág, de amikor lendületbe jött volna, Toronyaiék megálljt parancsoltak nekik. Egy újabb vendégidőkérés is jött a szett hajrájához érve (20-15), de Árva pontjai után a hazaiaké lett az első szett (25-18). A második szettben Toronyai helyére Lehóczky érkezett feladóban, és ez a játékrész is Banai-ponttal kezdődött. Jól mezőnyöztek és eredményesen támadtak a kazincbarcikaiak, de az ellenfél sem adta olcsón a bőrét. Lehóczky szemfüles ejtése még inkább lázba hozta az amúgy is lelkes szurkolókat, majd ismét Banai vívta ki magának a tapsot. Juhász és Szabó D. pontja után időt kértek a dágiak (14-10), majd 15-13-nál Toma Sándor hívta magához játékosait, egy labdamenettel később pedig következett a második technikai szünet. Ötpontos előnyt dolgoztak ki a barcikaiak (20-15), ezért Szauter edző időt kért, de játékosai lélekben már feladták a szettet (25-18). Jól kezdtek a Komárom-Esztergom megyeiek a fordulás után, egy hosszú, látványos labdamenetet is megnyertek, Jánossy ászértékű szervája után pedig előnnyel mehettek az egyperces szünetre (6-8). Hullámvölgybe került a Vegyész, jobbára az ellenfél hibáiból tudott pontokat szerezni, ezért Toma Sándor kikérte első idejét (11-14). Fordulatokban nem volt hiány, megint a Dág került kétpontos előnybe (19-21). Időkéréssel és cserékkel is próbálkozott Toma Sándor, de Krupánszki ásza után szépített a Dág (20-25).

Kőkemény ütések

Szabó bombáival kezdődött a negyedik játszma, és láthatóan komolyabban vették ismét a meccset a borsodiak, még ha nagy előnyt nem is sikerült kiharcolniuk (8-7). Aztán nem jöttek be a megoldások, így a Dág megfordította az állást (10-11), majd növelte előnyét (11-14). Toronyai Lehóczkyt, Budai B. Árvát váltotta, de Oszuskáék lendülete nem akart megtörni (13-16). Leblokkolt a Vegyész, nem tudott pontokat szerezni, Szauter ütése után pedig egalizáltak a vendégek (17-25). Látványos labdamenetekből, kőkemény ütésekből nem volt hiány, viszont Árváék sok nyitást rontottak, ami miatt nem tudtak ellépni ellenfelüktől (5-5). A térfélcserénél a vendégek vezettek (7-8), de Jánossy előbb hosszúra, majd Juhász blokkjába ütötte a labdát, és már a Vegyésznél volt az előny (10-8). Szauter edző mindkét idejét kikérte rövid idő alatt, de Szabó megrázta magát, vezérletével pedig a Vegyész előnyből várhatja a jövő heti visszavágót (15-10). A visszavágót december 16-án rendezik.

A barcikaiak csütörtökön 20 órától Szolnokon szerepelnek, bajnoki összecsapás keretén belül.

ÉM-MI, TM

Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika – Dág KSE

3:2 (18, 18, -20, -17, 10)

Kazincbarcika, 150 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.

Vegyész RC: Toronyai, Szabó D., Juhász, Banai, Kovács, Árva. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Lehóczky, Surányi, Budai. Vezetőedző: Toma Sándor.

Dág KSE: Oszuska G., Szauter P., Jánossy, Krupánszki, Horváth, Takács. Csere: Koch (liberó). Edző: Szauter Ferenc.

Toma Sándor: – A harmadik szettben fejben kicsit leengedtünk, ami miatt a nyitásunk és a fogadásunk is gyengébb volt. Lassan rázódtunk vissza a meccsbe, így egy nyögvenyelős siker lett belőle.

Szauter Ferenc: – Lazán játszottunk, nem volt rajtunk teher, ami meglátszott a játékunkon is. Alakulhatott volna fordítva is az eredmény, de így is dicséret illeti a játékosaimat, mert jól játszottak. Gratulálok az ezúttal több hibával játszó Kazincbarcikának.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!