Sport

2015.12.27. 17:12

Miskolc a jövőben gyorskorcsolyázó régióközponttá (is) válhat

Miskolc - Budapesten a napokban mutatkoztak be a Miskolci Havasszépe SE rövidpályás gyors­korcsolyázói.

Miskolc - Budapesten a napokban mutatkoztak be a Miskolci Havasszépe SE rövidpályás gyors­korcsolyázói.

Abaházy-­Lukács Péter elnök elmondta, hogy a tavalyi tehetség­kutató korcsolyaoktatási programjuk keretében találtak rá szakosztályuk alapító tagjaira, programjukat pedig januárban ismét megszervezik, ingyenes részvétellel, regisztrálni a honlapjukon, a www.havasszepe.hu-n lehet.

A Mikulás Kupán

Palánkvédelem nélküli előkészítő-edzések után először képviseltette magát a miskolci egyesület a sportágban. A versenyzőket egyből a mély vízbe dobták, amit még az is nehezített, hogy csak egy hónapja van short track korcsolya a lábukon. Sajó Márton edzőjük szakszerű, kiváló tevékenységének, sportolóik és áldozatkész szüleiknek is köszönhető mostani sikerük. A Budapesten rendezett Mikulás Kupán 10 ország 172 versenyzője mérte össze tudását 5-5 korcsoportban.

– A miskolci csapatot Üveges Gréta, Bodnár Emma, Szabó Barnabás, Fedor András, Fürjes Péter, Siegel Márton és Talpas Vilmos képviselte – közölte az elnök. – A versenyzőknek három távon (hosszú, rövid és közép) kellett helytállniuk az erős mezőnyben. Ezt az akadályt sikeresen vették, becsületesen küzdöttek és teljesítették a távokat. A csapat legfiatalabb tagja, Szabó Barnabás nagy meglepetést okozva hosszú­távon kvalifikálta magát az elődöntőbe, végül a 10. helyen zárt, középtávon pedig mindössze 0,1 másodperccel maradt le a 8. helyről, míg Fedor András kétszer is csak egy hellyel csúszott le a negyeddöntőt érő helyezésről. A csapat többi tagja sem szégyenkezhetett, ők ismerkedtek a hangulattal, az előzésekkel és a párharcokkal.

Az országos bajnokságon

A Havasszépe SE versenyzői legközelebb a februári junior magyar bajnokságon szerepelnek.

- ÉM-KT -


A short trackről

Miskolc erős régióközpontjává válhat a rövidpályás gyorskorcsolya sportágnak, és Abaházy-Lukács Péter szerint még sportiskolai befogadást is kaphat a jövőben. A jégcsarnok pályái alkalmasak nemzetközi short track versenyek és edzőtáborok szervezésére is. A sportolók biztonsága és a versenylehetőségek biztosítása viszont megköveteli a palánkvédelmet, s az elnök szerint ennek megteremtése a legfontosabb feladat.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!