Sport

2015.11.05. 18:03

A sajóvámosiak nem akarták, de már nem bánják a cserét

Sajóvámos - Bravúrt bravúrra halmoz a megyei II. osztály Északi csoportjában Sajóvámos csapata.

Sajóvámos - Bravúrt bravúrra halmoz a megyei II. osztály Északi csoportjában Sajóvámos csapata.

A Miskolchoz közeli település együttese az elmúlt hét végi fordulóban 8-1-re győzte le Szalonna gárdáját, és 30 ponttal vezeti a mezőnyt. Tizenkét találkozójukból kilencet megnyertek, háromszor döntetlenül végeztek, és egyszer sem kaptak ki. Utóbbi bravúr a javából, hiszen a megyei I. és II. osztályban már csak a vámosiak nem találtak legyőzőre. Ötven szerzett góljuk szintén önmagáért beszél, ezen a listán csak az ötvenhármas karcsaiak előzik meg őket.

Együtt vannak

– Annak ellenére, hogy remek szériát nyújtunk, nem azt mondom, hogy nagyon jók vagyunk, hanem azt, hogy együtt van a társaság – közölte Váradi Norbert edző, aki 2014-ben tért vissza a Sajóvámos Sport Klub felnőtt alakulatának kispadjára. – Együttesünk „váza” már öt-hat éve azonos összetételben küzd, ebben feltétlenül a többiek fölé nőttünk. Játékstílusunkat a gyors kontrák jellemzik, s ezt sok csapat nem tudja úgymond kivédekezni. A félszáz gól jó dolog, ezt annak a számlájára írjuk, hogy a kezdőink közül legalább nyolcan támadó szellemben futballoznak, és középpályásaink is az előrefocit kedvelik. Hatan is nagyon gólképesek, ennyi embert pedig nehéz fogni vagy semlegesíteni. Természetesen örülök, hogy veretlenül állunk, ez azonban csak pillanatnyi állapot. Soha nem nézzük az ellenfeleinket és azok eredményeit, magunkra figyelünk, a saját játékunkat adjuk. Itt jegyzem meg, hogy utánpótlásgárdánk szintén remekel: tizenkettőből tizenkétszer nyert, úgy néz ki, hogy nincs ellenfele a csoportban, és ennek hamarosan feljebb is meglesz a gyümölcse. Úgy tervezzük, hogy a kicsik közül jövőre sokan már a nagyok közé kerülnek, ott fognak játszani, átlagéletkorunk ugyanis harminchárom esztendő. Az elnyűhetetlen Körtvélyesi László például negyvennyolc éves, vagyis gondolnunk kell a frissítésre, a gyerekek folyamatos beépítésére.

A sajóvámosiak a rajt előtt az első három hely valamelyikének megszerzését tűzték ki célul, bár sokáig úgy tűnt, hogy be sem neveznek… Erről így beszélt Váradi Norbert:

– Az MLSZ megyei igazgatóságának döntése alapján kerültünk át a Közép csoportból az Északiba. Sok megbeszélés után mondtunk igent, voltak, akik emiatt mentek el tőlünk. Utólag elmondhatjuk, hogy nem jártunk rosszul, persze sokat tettünk a táblázaton elfoglalt helyünkért. A soron következő fordulóban Bódvaszilasra megyünk, ott kötelező győzelmet kell aratnunk. Riválisaink közül az Aszaló és a Szendrő ígérkezik a két legveszélyesebb ellenfelünknek, de tartunk a sajósenyeiektől is, őket néhány fordulóval ezelőtt nem tudtuk legyőzni.

A sajóvámosi anyagi feltételek a megyei II. osztályhoz képest megfelelőek, az önkormányzat kétmillió forinttal támogatja a klubot, de vannak saját bevételeik, így hárommillióból gazdálkodnak. Klubházukat három éve újították fel, pályájukat pedig most is sokan gondozzák.

Mindent megtesznek

– Most minden adott nálunk a jó szerepléshez, a fiúknak így csak a focira kell koncentrálniuk – szögezte le a szakvezető. – Az idény befejeződése után, a téli időszakban, két-három sportolót akarunk igazolni, mert keretünket szűkösnek tartjuk. A magam és a labdarúgók nevében azt ígérem, hogy mindent megteszünk a bajnoki cím kiharcolása érdekében. Ehhez kérjük szurkolóink segítségét: kérem, hogy – úgy, mint eddig – hazai környezetben és idegenben egyaránt biztassanak bennünket.

ÉM-KT



[poll id="997"]


Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei labdarúgó bajnokságok (NB II, NB III, megye I és megye II) tabellái az elmúlt hétvégi fordulók után.

Miskolc - Összefoglaló a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei labdarúgó bajnokságok (NB II, NB III, megye I és megye II) elmúlt hétvégi mérkőzéseiről: pazar fotók és videók, még parádésabb edzői nyilatkozatok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!