Sport

2015.09.19. 12:26

Harmincadik lett a kerekesszékes vívó-vb-n a diósgyőri sportoló

Eger, Miskolc - Pénteken szerepelt az Egerben zajló kerekesszékes vívó-világbajnokságon Gergely István, a Diósgyőri VE sportolója.

Eger, Miskolc - Pénteken szerepelt az Egerben zajló kerekesszékes vívó-világbajnokságon Gergely István, a Diósgyőri VE sportolója. A miskolci pengeforgató a férfi párbajtőrözők B-kategóriájában 7 fős csoportba került, ahol legyőzte görög riválisát, viszont kikapott thaiföldi, dél-koreai, kanadai, ukrán és orosz ellenfelétől, ami azt jelentette, hogy nem került fel a lyukas 32-es főtáblára. „38-an indultak, a szabályok szerint bizonyos százalékuknak ki kellett esniük a csoportkör után, 29 főnél húzták meg ezt a képzeletbeli vonalat, ami sajnos nem kedvezett Istvánnak, mert a 30. legjobb eredményt érte el a küzdelmek során – mondta lapunknak Patócs Béla, a DVE vezetőedzője. – Amennyiben két 5-4-es veresége közül bármelyik is győzelem lett volna, továbbjut… Picivel többet vártunk, de ahhoz képest, hogy mindössze alig egy éve kezdte el a vívást, örülünk annak is, hogy kivívta a vb-részvételt. Sokat kell még dolgoznunk, jövőre ismét megpróbáljuk.”

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!