Sport

2015.07.03. 17:50

Pofonokat osztanak szombaton Mezőkövesden!

Mezőkövesd - Szombaton a negyvenedik Matyó Kupát rendezik meg a dél-borsodi városban.

Mezőkövesd - Szombaton a negyvenedik Matyó Kupát rendezik meg a dél-borsodi városban.

Ismét benépesül ökölvívókkal a mezőkövesdi városi sportcsarnok, ugyanis szombaton 14 órától itt rendezik meg a 40. Matyó Kupát. Tóth József főszervező-edző lapunknak elmondta, az előzetes nevezések szerint tizenhat-tizenhét klub képviselteti magát az eseményen, ezek közül kettő Szlovákiából érkezik.

Egy beszélgetés…

Mindez körülbelül 80–90 serdülő-, junior-, ifjúsági és felnőttkorú bokszolót jelent, köztük lesznek természetesen megyeiek is: a házigazdák mellett szorítóba lépnek miskolci, kazincbarcikai, ózdi és sárospataki öklözők. A megye egyik legpatinásabb sportrendezvényének indulásáról Tóth József ezeket nyilatkozta.

– Amikor Mezőkövesd város lett, Demeter Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ökölvívó Szövetség elnöke, valamint a város akkori tanácselnöke beszélgettek, s akkor született meg az az elhatározás, hogy legyen nálunk egy ilyen kupa. Örülök, hogy még van, örülök, hogy lehetőséget tudunk adni a bokszolóknak. Tavaly volt egy pár női bemutatómérkőzés is, ám most ezek minden bizonnyal elmaradnak. Az elejétől kezdve benne vagyok a szervezésben, egy darabig még szeretném csinálni, remélem, hogy az élet nem fog közbeszólni.

Az esemény megtekintése a nézők számára díjtalan.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!