Sport

2015.05.23. 11:31

Nyíregyháza vs. DVTK - Vitelki mindenben segít Bekőnek

Miskolc - Szombaton 18.30-tól Nyíregyházán játszik a DVTK a labdarúgó NB I 29. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Miskolc - Szombaton 18.30-tól Nyíregyházán játszik a DVTK a labdarúgó NB I 29. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.Egy hete hazai pályán a nagy bajban lévő, és a következő évadban az első osztályban nem induló Győri ETO FC-t verte meg 4-1-re a Diósgyőr, s az összecsapást követően bőven voltak fanyalgók, akik a Rába-partiak helyzetével igyekeztek kisebbíteni a DVTK érdemeit.

– Bármit lehet mondani, megkérdőjelezni annak a sikernek az értékét, hogy egy szétesett Győrt győztünk le, de azt azért ne feledjük: egy darabig ez nem látszódott rajtuk, motiváltan küzdöttek és tele vannak válogatottakkal – nyilatkozta a pénteki sajtótájékoztatón Vitelki Zoltán, a piros-fehérek megbízott vezetőedzője. – Jelenleg az ETO az NB I tagja, ez egy mérkőzés volt a bajnokságban, amelyért ugyanúgy három pontot adtak, és mi ennek megfelelően kezeltük.


[poll id="932"]


A tűzzel nem lesz baj…

Az Andrássy útiak mestere múlt vasárnap újoncot avatott, a bal oldali bekk posztján a saját nevelésű Nemes Milán futballozott, remekül. A tény természetesen örömteli, de hol volt eddig a fiatal tehetség, vagy egyszerűen csak most jött el az ideje? – szólt a felvetés Vitelki Zoltánhoz.

– Mi senkit sem rejtegettünk, a lehetőség eddig is megvolt arra, hogy kipróbálják – fogalmazott a szakember. – Az U21-ben a jobbak közé tartozott, vasárnap a társak sem hagyták magára, kértem a környezetében lévőket arra, hogy segítsék. Nem izgultam vele kapcsolatban, akinek megadom a lehetőséget, aki eljut eddig, az azért jut el, mert tudom, mire képes. Egy csapatban egy dolog számít, függetlenül attól, hogy fiatal, öreg valaki, magyar vagy külföldi, az, hogy miként játszik. Ha jól, akkor elfogadja a közösség. Milánnak a szombati lesz a vizsgamunkája, bízom benne, hogy meg fogja tudni oldani…

A megbízott szakvezető ezen mondata jelzi, Nemes kezdő lehet a Spartacus stadionjában is, de vajon hogyan készül, készítette fel labdarúgóit az edző a ,„Keleti rang­adóra”?

– A hét feladata az volt, hogy felhívjam a játékosok figyelmét ennek a mérkőzésnek a fontosságára, ugyanakkor azt sem szeretném, ha mindez átcsapna túlzott várakozásba, görcsösségbe – szögezte le Vitelki Zoltán. – A Nyíregyházában kevés az olyan játékos, aki fel tudja azt fogni, hogy mit jelent ez a csata, és az is igaz, hogy nálunk sincs túl sok ilyen ember, de azért itt vagyunk mi, a szakmai stáb, amely pontosan érzi ennek a meccs­nek jelentőségét, úgyhogy a tűzzel biztosan nem lesz semmi baj… Sajnos ezeknek a rangadóknak már nem olyan a körítése, mint régen, de azért kellő számú szurkoló elkísér bennünket. Tudjuk, mit szeretnénk, remélem, ehhez a hangulat majd megadja az alapot. Mátyus János mentalitása teljes mértékben látszik a csapatán, nem biztos, hogy ezt a harcmodort nekünk fel kell vennünk, amivel nem arra célzok, hogy nem fogunk küzdeni a végsőkig, csak gondolkodva, ésszel kell futballoznunk, vagdalkozásba, durvaságba nem akarunk belemenni. Bízunk benne, hogy az új érában megszületik az első idegenbeli győzelem…

Nem a helyezésre figyel

A DVTK egykori legendás középpályása arra a kérdésünkre, hogy Marjanovic ugyanúgy kimarad-e a keretből, mint legutóbb, az alábbiakat mondta:

– Ezt még nem tudom. Az a bizonyos mag megvan, de ha látom valakin az edzéseken, hogy igyekszik, hogy motivált, akkor a keretben lesz, ez igaz rá is – felelte Vitelki Zoltán.

Az eredmények megfelelő alakulása esetén akár még az 5. helyre is befuthat a DVTK, vagyis zárhat ugyanabban a pozícióban, mint tavaly:

– Nem ezt nézem, nem a helyezésekben gondolkodom, hanem abban, hogy a soron következő mérkőzésre felkészüljünk maximálisan és tegyük meg a tőlünk telhető legtöbbet a pályán – jegyezte meg ezen felvetésre Vitelki Zoltán.

A megbízott trénertől megkérdeztük, beszélt-e már az utódával, a Kecskemétről június 1-jével érkező Bekő Balázzsal.

– A napokban volt egy díját­adó gála Budapesten, ezen az eseményen váltottunk néhány szót. Abban maradtunk, hogy keressük majd egymást, én azt mondtam neki, hogy rám bármiben számíthat – válaszolta mindezt Vitelki Zoltán.


A DVTK várható kezdőcsapata

A DVTK-ban Husic, Krstic és Szalai sérült, illetve Kovács G. sem játszhat még, bár gyógyulás terén már olyan fázisban tart a védő, hogy a jövő héten bekapcsolódik a közös munkába.

Ennek alapján a DVTK várható kezdőcsapata Nyíregyházán: Antal – Okuka, Alves, Németh M., Nemes – Egerszegi, Ho-Joung – Gosztonyi, Bognár, Bacsa – Takács T. (Griffiths).


A Dunaújvárostól 1 pontot levontak.


Szombaton 18.30-tól a Nyíregyháza Spartacus vendége lesz a DVTK a labdarúgó NB I-ben. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!