Sport

2015.05.24. 11:00

Minden előremutató döntést támogatnak

Debrecenben tárgyaltak az élvonalbeli klubok képviselői, akik látják, hogy hiányoznak a nézők a stadionokból.

Debrecenben tárgyaltak az élvonalbeli klubok képviselői, akik látják, hogy hiányoznak a nézők a stadionokból.

Kósa Lajosnak, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága elnökének kezdeményezésére konzultációt tartottak csütörtökön Debrecenben, amelynek fő témája az volt, hogy a szurkolók beléptetésére vonatkozó előírásokat miként változtassák meg úgy, hogy az a klubok számára is előnyös legyen. Ezen az eseményen minden olyan klub képviseltette magát, amely licenccel rendelkezik a következő évadra, vagyis akadt egy-két olyan, pillanatnyilag még élvonalbeli csapat (Győr, Pápa), amelyik nem küldött szakembert (vagy nem is kapott meghívót) a hajdúsági megyeszékhelyre, a Nagyerdei Stadionba.

Inkább ki sem mennek...

Debreceni sajtóbeszámolók szerint a problémát az jelenti, hogy az elmúlt hónapokban nemcsak a beléptetőrendszer és a szurkolói kártya ellen tiltakozó ultrák ordítottak hátat a stadionoknak, hanem egyre kevesebb jegyet és bérletet adnak el más szektorokba is. Az NB I-es labdarúgóklubok szerint sokan nem tudják elfogadni azt az új rendszert, ami révén jegyet vásárolhatnak a mérkőzésekre, így inkább ki sem mennek a stadionokba.

– Javaslatokat fogunk tenni olyan rendezési gyakorlatokkal kapcsolatban, amikkel változást lehet elérni a beléptetéssel, a rendőrségi biztosítással és a kártyahasználattal kapcsolatban. Erről a klubok elmondják a véleményüket, ezeket összesítve adják tovább a szövetség felé – nyilatkozta Szilágyi Sándor, a DVSC Futballszervező Zrt. cégvezetője.

Szerinte szükség van a változtatásra, mivel eleget kell tenni a kor követelményeinek, az új rendészeti szabályoknak, a nemrég bevezetett kártyarendszernek, valamint figyelembe kell venni a szurkolói magatartást is.

A Diósgyőrtől Szabó Tamás ügyvezető, Szemán Norbert ügyvezető asszisztens és dr. Szűcs Ákos marketingvezető volt jelen a hétközi tanácskozáson.

– Minden olyan megoldást támogatunk, amely előremutat, amelynek olyan eredménye lesz, amely a labdarúgás valamennyi szereplője számára megfelelő – mondta az Észak-Magyarországnak Szabó Tamás. – Egyelőre folyik a munka, de rövid időn belül megszülethetnek a végleges javaslatok.

Az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága várhatóan június elején foglalkozik az üggyel. Kósa Lajos elképzelése szerint még ebben a törvényhozási ciklusban (vagyis a nyári szünetig) megszülethet a szükséges törvénymódosítási javaslat, illetve rendeletmódosítás.

ÉM-MI, DVSC

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!