Sport

2015.04.13. 11:28

Bp. Honvéd vs. DVTK - Csak egy pontot ért a javulás

Szombaton délután Kispesten lépett pályára a DVTK a labdarúgó NB I 23. fordulójában.

Szombaton délután Kispesten lépett pályára a DVTK a labdarúgó NB I 23. fordulójában.A „nagy hír” – nem Sivic Tomislav lesz a diósgyőri együttes vezetőedzője a következő szezonban – napvilágra kerülése után mintegy huszonnégy órával kellett bajnokit vívniuk a piros-fehér játékosoknak, akiket ettől a naptól fogva nyilvánvalóan már nem csak az foglalkoztat, hogy kire kell majd figyelniük a soron következő mérkőzésen, hanem az is, hogy miként alakul a saját személyes sorsuk a közelgő változás függvényében.

A következmények

A DVTK trénere a meccs előtt arról beszélt, hogy ő profin próbálja kezelni a helyzetet, és ezt várja, reméli labdarúgóitól is. Az egy héttel korábbi, Paks elleni hazai „leégésnek” lettek következményei, már ami a kezdő tizenegyet illeti: a védelemből kimaradt Szalai, aki ugyanúgy kispados lett, mint Krstic és Grumic, míg Gosztonyi nevét azért nem lehetett olvasni sem itt, sem ott, mert a pénteki edzésen térdsérülést szenvedett, a felsoroltak helyére Alves, Egerszegi, Bognár és Takács került (Eperjesi, valamint a koreai Ho-Young ezúttal keretben sem volt, miként a két maródi, Rados és Kovács G.). Miután a Diósgyőr csapatkapitánya kihagyni kényszerült ezt a felvonást, helyettese, Bacsa Patrik pedig a cserék között üldögélt, a Bozsik-stadionban a múlt júniusban Kaposvárról Miskolcra érkezett Drazsen Okuka lett a ,,cséká”. A csapatot a Bozsik-stadionba is elkísérő nagyjából száz DVTK-szimpatizáns azt remélte, hogy a tavaszi öt fordulóban mutatott szerény teljesítmény, az addig elért két pont, valamint az előzmények ellenére sikerül végre győztesen zárni egy találkozót, s ezzel Komanék némelyest zárkózhatnak a dobogóért vetélkedők mögé.

Az összecsapás első szakaszában nem látszódott a Diósgyőrön, hogy vannak bőven nehézségek, problémák, mert Egerszegiék már akkor igyekeztek labdát szerezni a Honvédtól, amikor annak játékosai még csak gondolkodtak azon, hogy miként építsék fel akciójukat. A határozottság, a harcosság aztán elég élesen meg is jelent egy konkrét játékoson, Lazar Marjanovicon, aki átküzdötte magát Morgan­on, és szépen kilőtte a hosszú sarkot. A szerb szélső nem először csillogtatott meg ilyen erényeket a szezonban, tehát nem csoda, hogy tizenhetedik idei bajnoki mérkőzésén ötödször volt eredményes.

Folyamatos volt a játék

Ebben a pillanatban minden esély meg volt arra, hogy ugyanúgy nyerjen a borsodi gárda, mint nagyjából egy évvel korábban, 2014. április 5-én, amikor 2-1 lett a végeredmény Husicéknak. Ehhez még közelebb kerülhettek volna a látogatók a tizenhatodik percben, csak éppen Koman nagy labdáját Bognár nem tudta gólra váltani. Az első félidő első része teljes mértékben a DVTK-é volt, jól reagáltak a Honvéd-kezdeményezésekre, ám aztán elkezdett ébredezni a kiesés elől menekülő házigazda. A Kazincbarcikáról származó Vécsei fejese már intő jel volt, ám aztán Okuka éppen a legrosszabb helyre fejelt ki egy labdát, és Hidinek elsült a lába. Nem volt unalmas a meccs, akadt bőven történés, és mivel kevés szabálytalanságot követtek el a pályán lévők, folyamatos volt a játék. Ahogyan Bognárnak, úgy Vécseinek is meg volt a módja arra, hogy kettőre módosítsa a csapata neve mellett lévő számot, de ez a lehetőség is kimaradt.

A pörgős, eseménydús első felvonás után a drukkerek arra számítottak, hogy hátha sikerül valami hasonlót produkálnia a két együttesnek a második félidőben is, de nem így történt. A csatárok szinte eltűntek a mezőnyben, volt úgy, hogy hosszú pillanatokig a mezőnyben birkózott egymással a két együttes, pár jó passz után jött egy rossz, és fordítva. Az edzők közül Marco Rossi volt az, aki először módosított a pályán lévők névsorán, míg Sivic Tomislav nem látott okot arra, hogy közbeavatkozzon, és amikor ez megtörtént, az is csak azért, mert Husic éppen megsérült, érkezett Szalai, aki elfoglalta a helyét a tengelyben, Alves mellett, Németh M. pedig kihúzódott megszokott pozíciójába, a bal oldali bekk szerepkörbe. A mérkőzés menete nem változott, a színvonal visszaesett, a csapatok egyszerűen nem tudtak olyan előrejátékkal előrukkolni, amivel igazából meglephették volna a másikat, és ekkor már olyan váratlan húzások sem akadtak, mint amilyenek az első félidőben a gólokat hozták.

Ez már a harmadik

Maradt tehát a döntetlen, amelyből a Diósgyőrnek ez már a harmadik, három egygólos vereség mellett. Ugyan a DVTK Kispesten is betalált, miként másik négy tavaszi meccsén (mindez csupán Debrecenben nem sikerült), az áttörés, a győztes feltámadás elmaradt, ám igaz az is: ez a produktum jóval jobb volt, mint az egy héttel korábban bemutatott, amit az előzmények ismeretében pozitívumként is lehet értékelni.



Jegyzőkönyv

Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK 1-1 (1-1)

Budapest, Bozsik-stadion, 700 néző. V.: Andó-Szabó (Erős, Szalai).

Budapest Honvéd: Kemenes (5) – Ikenne-King (6), Ignjatovic (5), Elez (5), Morgan (5) – Nagy G. (5), Hidi (7), Vécsei (6) – Prosser (5), Punosevac (5), Godoy (5). Vezetőedző: Marco Rossi.

Diósgyőri VTK: Antal (5) – Okuka (5), Alves (5), Németh M. (6), Husic (5) – Egerszegi (5), Koman (6) – Marjanovic (7), Bognár (5), Takács (5) – Griffiths (5). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Csere: Punosevac helyett Ontivero (5) az 59., Husic helyett Szalai (-) a 73., Godoy helyett Gazdag (-) a 80., Morgan helyett Botka (-) a 87., Marjanovic helyett Bacsa (-) a 88., Koman helyett Krstic (-) a 92. percben.

Sárga lap: Ikenne-King a 15., Alves a 26., Koman a 33., Marjanovic az 53., Egerszegi a 81. percben.

Gólszerző: Marjanovic (0-1) a 7., Hidi (1-1) a 31. percben.

Marco Rossi: – A hozzáállással elégedett vagyok, ebből lehet meríteni a továbbiakban. A mérkőzés elején voltak problémáink, mert az ellenfél három magas csatárral kezdett. Kissé csalódott vagyok az eredmény miatt, mert az első félidőben rúghattunk volna még gólt. Jó mérkőzést játszottunk, ám a teljesen tiszta helyzetekkel sem tudtunk élni, úgy látszik, hogy a szerencse még mindig nem akar mellénk állni.

Sivic Tomislav: – Ma jól, szervezetten játszottunk, kontrolláltuk a mérkőzést, nálunk volt a labda. Szépen fociztunk, volt egy pár gyönyörű akciónk. Egy-nullánál ismét akadt egy ziccerünk, ha azt kihasználjuk, akkor kettő-nulla, de kimaradt, történt már ilyen velünk a bajnokságban. Gratulálok a csapatnak, mert a Honvéd egy jó együttes, amely küzd a bennmaradásért. Az első félidőben volt 5–8 percünk, akkor gólokat kaphattunk volna, de ezt a szakaszt leszámítva elégedett vagyok. A dobogó most már elment, de szeretnénk az első hatban végezni.


A gólok története

7. perc: Marjanovic volt erőszakos a Honvéd tizenhatosán belül, a jobb oldalon Morgannal szemben, a légiós áthámozta magát az ellenfelén, és 6 méterről ellőtte a labdát a jobb alsó sarokba, 0-1.

31. perc: Okuka a saját tizenhatosán belül fejjel tisztázott, éppen középre, ahol Hidi állt. A Honvéd középpályása nem dajkálta a labdát, mert 24 méterről, egyből, ballal lőtt, Antal csak hozzáérni tudott a játékszerhez, az a jobb sarokban kötött ki, 1-1.



A Dunaújvárostól 1 pontot levontak.


Hiába szerezte meg a mérkőzés elején a vezetést a DVTK Kispesten, az első tavaszi bajnoki győzelem ezúttal is elmaradt a Sivic-legénységnek. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja a Bp. Honvéd ellen? tovább »

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 23. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Budapest Honvéd vendégeként lépett pályára szombaton 16.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »

Budapest, 2015. április 10., péntek (MTI) - A labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának eredményei és programja. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!