Sport

2015.03.06. 12:41

Zsinórban harmadszor otthon az Ózdi KC

Mezőkövesd, Ózd - A férfi kézilabda NB I/B-ben az ózdiak a Kecskemétet fogadják, míg az MKC U23 Nyíregyházán vendégszerepel.

Mezőkövesd, Ózd - A férfi kézilabda NB I/B-ben az ózdiak a Kecskemétet fogadják, míg az MKC U23 Nyíregyházán vendégszerepel.A Ferencváros fölött aratott bravúros győzelem után ismét hazai pályán szerepel a férfi kézilabda NB I/B-ben az Ózdi KC együttese. A piros-kékek zsinórban a harmadik ellenfelüket fogadják a Városi Sportcsarnokban. Szombaton 18 órától az ózdiak előtt egy ponttal álló Kecskeméttel találkoznak. Ugyanebben az időpontban a Mezőkövesdi KC U23 Nyíregyházán vendégszerepel a keleti csoport 18. fordulójában.

Ózdi KC – Kecskeméti TE-Kisokos (szombat, 18.00)

Szakál György, az Ózdi KC edzője:

- „Ősszel kilenc góllal kaptunk ki Kecskeméten, de ott is úgy jöttünk le a pályáról, hogy óriási hiányérzet maradt bennünk – emlékezett vissza a két csapat kecskeméti találkozójára Tény, hogy a Kecskemét egy jó csapat, de ekkora különbség nem volt a játékban. Az alföldiek lendületes, rohanós stílust képviselnek, a támadások befejezését pedig elsősorban a szélsőkre hegyezik ki. Ehhez természetesen a személyi állományuk is remekül illeszkedik. Pontszámban azonban csak eggyel állnak előttünk, ezért itt az alkalom, hogy megelőzzük őket. Sajnos a felkészülésünket sérülések nehezítik, ettől függetlenül ismét győzni akaró, motivált csapatot láthat ózdi részről a közönség. Azon leszünk, hogy az ellenfél gyors játékát elrontsuk, és rájuk erőltessük a mi akaratunkat. Ehhez részben a pontos befejezések kellenek, hiszen ebben az esetben nem tudnak gyors indításokkal operálni. Másrészt sok faulttal kell a támadásaikat tördelni, hogy a lendületüket féken tartsuk. A múlt heti siker erőt és hitet ad nekünk a folytatásra, ezért optimistán várjuk az újabb hazai fellépést. Bízom benne, hogy a közönség is olyan nagy számban látogat majd ki a sportcsarnokba, mint a Ferencváros ellen.”

Nyíregyházi KC – Mezőkövesdi KC U23 (szombat, 18.00)

Molnár Ferenc, a Mezőkövesdi KC U23 edzője:

„Ezúttal nem tudok ott lenni a fiatalok kispadján, hiszen az NB I-es csapatunk ebben az időpontban a Balmazújvárossal játszik bajnoki mérkőzést. A fiúkat ezen az estén Drízner Péter irányítja majd, akinek nem lesz könnyű dolga. Hárman ugyanis bokasérüléssel bajlódnak, szintén három játékosunk pedig az influenza fogságában ragadt. Ők folyamatosan kezelésre járnak, ezért bízom benne, hogy szombatra javul az állapotuk. A nehézségek ellenére becsülettel készültünk, és a tisztes helytállásban bízunk Nyíregyházán. Néhány napja személyesen is láttam a szabolcsiak egri fellépését, ezen is kiderült, hogy jó formában vannak. Abban viszont bízom, hogy a két csapat őszi meccséhez hasonlóan szoros küzdelemre késztetjük a táblázat második helyezettjét. A realitásokat nézve ők az esélyesebbek, de természetesen mindent megteszünk azért, hogy megnehezítsük a dolgukat.”

ÉM-ME

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!