Sport

2015.03.13. 10:02

DVTK vs. Pécs - Világbajnoki bronzérmes gratulációját fogadná Sivic

Pénteken 19 órától Diósgyőri VTK – Pécsi MFC mérkőzés a labdarúgó NB I 20. fordulójában. A találkozóról élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Pénteken 19 órától Diósgyőri VTK – Pécsi MFC mérkőzés a labdarúgó NB I 20. fordulójában. A találkozóról élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A héten már foglalkoztunk a DVTK vezetőedzőjének, Sivic Tomislavnak azon kijelentésével, amelyet a szakvezető a Kecskeméti TE elleni összecsapást, a 2-1-es vereséget követő sajtótájékoztatón tett és amelyben többek között úgy fogalmazott: nem biztos, hogy mindent jól csináltak a téli átigazolási időszakban. Mindezen témát az hozta felszínre, hogy az együttes gondba került középső hátvédek tekintetében. Hétfőn ezen ügyben, ügyről szerettük volna megkérdezni Árki Gábor sportigazgatót is, akit viszont nem tudtunk elérni. Demkó Norbert, a klub sajtófőnöke elárulta, Árki Gábort csütörtökön kereshetjük legközelebb, ugyanis külföldön tartózkodik. Ennek ellenére telefonon hívtuk a Diósgyőr sportigazgatóját, aki Magyarországra visszaérkezve megkereste lapunkat, ám kérdésünkre szűkszavúan válaszolt: „Nem szeretnék az elhangzottakra reagálni, mindezt a saját belügyünknek tartjuk, és így is kezeljük” – nyilatkozta Árki Gábor, aki egyértelmű „nem”-mel felelt arra, hogy átigazolás miatt járt-e – az Észak-Magyarország információi szerint – Oroszországban. „Más ügyből kifolyólag utaztam oda.” – tette hozzá.

Egy kis lökés kellene

Az Andrássy útiak vezetőedzője a csütörtöki sajtóbeszélgetésen elmondta: negatív értelemben sok minden összejött csapata számára Kecskeméten (az első hazai gólnál három szituációban is hibázott az együttes, aztán kiállították Alvest, Gosztonyi pedig kihagyta a megismételtetett büntetőt…):

– Sajnos ilyen passzban vagyunk… Azonban mindenkivel elégedett voltam, aki bement a pályára, igyekeztek száz százalékot nyújtani a játékosok. Tíz emberrel is próbálkoztunk Kecskeméten, de látszik, hogy nem a lábakkal van a gond, hanem a fejekben, Gosztonyi is ideges volt, amikor másodszor is odaállt a 11-eshez. Kérte más, hogy rúghassa, de a szabályok szerint ismét neki kellett lőnie. Van ilyen, megyünk tovább… Mindkét eddigi mérkőzésünkön közel álltunk a győzelemhez, de csak egy pontot szereztünk, ez kevés, sajnáljuk, de nincs pánik emiatt. Nem temetném magunkat, azt a munkát, amit elvégeztünk, ha csak a helyzeteink felét értékesítjük, másabb hangulatban beszélnénk. Javítani kell a koncentráción, csupán egy kis lökés, egy kis siker kellene.

Sivic Tomislav nincs beljebb, nincs könnyebb helyzetben a korábbiakhoz képest, már ami a védelem összeállítását illeti. Három embert nagyjából meg lehet tippelni, de a negyediket…

– Hétfőtől csütörtökig négy variációt próbáltunk ki, de igazából egyik sem tetszett. Egyelőre abban, hogy Szalai mellett ki játszik középen, nem döntöttem, lesz még amit megnézünk… – mondta a szakmai munka felelőse, aki arra a kérdésre, hogy sikerorientáltként miként dolgozza fel a sikertelenséget, ezeket jegyezte meg: – Szerintem látszik rajtam. Nehezen. Ezt hozta most a sors, de rajta vagyunk, hogy javítsunk. Nem mindig süt a Nap, van úgy, hogy az eső esik…


[poll id="877"]


Nem ész nélkül

A baranyaiak kispadján nem kisebb név ül, mint a korábbi 7-szeres jugoszláv, 81-szeres horvát válogatott, 1998-as világbajnoki bronzérmes, Robert Jarni.

– Személyesen nem ismerem Jarnit – árulta el Sivic Tomislav. – Egy világklasszis játékos volt, mindig is komoly sportember, aki most idekerült Magyarországra. A fociban, a profiban nincsenek véletlenek, az sem, hogy olyan helyeken játszott, ahol jelenlegi csapatának igyekszik átadni azt a mentalitást, ami őt jellemezte. Idáig gratulálni kell neki, remélem, hogy a mostani meccs után ő fog gratulálni nekünk. Volt már egy két neves ellenfelem a kispadon, Sousa, Balakov, meg kell nézni az eredményeket, hogy miket értem el ellenük…

A Diósgyőr szakvezetője kicsit mélyebben is elemezte a Pécset, és megfogalmazta elvárását, amit nem volt nehéz kitalálni.

– Veszélyes csapat a Pécs… Foglalkoztunk velük a héten ugyanúgy, mint bármelyik másik csapattal a korábbiakban. Két meccsből kettőt nyertek, lendületben vannak, de nekünk nincs más választásunk, mint a három pont begyűjtése. Branko Pauljevicet edzettem a Hajduk Kulánál, gyorsabb, mint Husic, azt hiszem, ez mindent elmond róla. A bolgár srác, Dimitar Makriev is egy komoly csatár, és akkor még ott van Szatmári, Márkvárt, Balogh Béla, Poleksic… Ész nélkül nem szabad játszani, az veszélyes lehet, az akarat és a fegyelem lesz a kulcs. A játékunkkal meg akarjuk mutatni, hogy nem felejtettünk el focizni, hogy nekünk ott „fönn” van a helyünk.

ÉM-MI


A várható kezdőcsapat:

A DVTK-ban Alves eltiltott, Kovács G. sérült, Jenner és Egerszegi viszont már tréningezik, de a kezdőcsapatban vélhetően egyikük sem kap szerepet.

A piros-fehérek várható kezdő tizenegye: Antal – Okuka, Szalai, Marjanovic (Eperjesi), Husic – Krstic, Grumic – Gosztonyi, Koman, Bacsa – Griffiths (Takács).


Játékosok mondták

Koman Vladimir: – Ha nincs széttördelve a kecskeméti meccs, ha folyamatos a játék, talán meg tudtuk volna nyerni, de most már feleslegesnek tartom, hogy erre visszatérjünk. Másképpen alakult, mint ahogyan elterveztük, viszont megvoltak a sanszaink, ezeket sajnos mostanában nem tudjuk realizálni. Itt a lehetőség a javításra, végre hazai közönség előtt, bízom a csapat erejében, és abban, hogy pozitív eredménnyel jövünk le a pályáról. Nem tudtam eddig sem, és most sem tudom, hogy hány százalékos állapotban vagyok, az edzőnk nem buta, látja, hogy mennyit bírok, bízom benne, a stábban, hálával tartozom azért, hogy előbb 20, majd 75 perc jutott nekem. Mindig száz százalékot adok, ez pénteken sem lesz másképpen, ha bizalmat kapok. Nincsenek problémák a csapaton belül, szeretni kell egymást, és minden szituációban segíteni kell a másiknak.


Bacsa Patrik: – Nem úgy alakult a kecskeméti mérkőzés, mint ahogyan szerettük volna, kiállítást kaptunk, a büntetőt visszafújták. Menni kell tovább, meg kell nyerni ezt a mostani meccset.



A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) elnöksége és az élvonalbeli klubok csapatkapitányai közösen úgy döntöttek, hogy a magyar stadionok elnéptelenedésének megállítása érdekében nyílt levélben fordulnak a Magyar Labdarúgó-szövetséghez. tovább »

Budapest, 2015. március 12., csütörtök (MTI) - Az éllovas Videoton a hat pont lemaradással második MTK Budapest vendégeként lép pályára a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, 20. fordulójában. tovább »

Budapest, 2015. március 10., kedd (MTI) - A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 150 ezer forint megfizetésére, valamint a következő három hazai bajnoki mérkőzésre a rendezői létszám növelésére és szövetségi ellenőr fogadására kötelezte az Újpest FC-t. tovább »

Miskolc - A DVTK-nál nem kívánnak reagálni a vezetőedző szombaton tett mondataira. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!