Sport

2015.02.03. 14:31

Miskolcon öregbítették a lengyel-magyar barátságot a szurkolók

Miskolc - Az elmúlt hétvégén rendezték meg a diósgyőri szurkolói csoportok által életre hívott téli teremtornát, amelyen részt vettek a belchatówi, sandomierzi, szegedi, tiszavasvári, balmazújvárosi, valamint soproni szurkolók is.

Miskolc - Az elmúlt hétvégén rendezték meg a diósgyőri szurkolói csoportok által életre hívott téli teremtornát, amelyen részt vettek a belchatówi, sandomierzi, szegedi, tiszavasvári, balmazújvárosi, valamint soproni szurkolók is.

A szervezett diósgyőri szurkolói csoportok beszámolója:

A 15 fős sandomierzi különítmény már pénteken útra kelt hogy egy éjszakát eltöltve Kazincbarcikán, kipihenten érkezzenek meg a szombati tornára.

Szombaton reggel 8 órakor szakadó hóesésben kezdtük meg az előkészületeket a Diósgyőri Birkózócsarnok mellett, ám mire minden vendég megérkezett igazi tavaszias időben kezdődhetett el a torna a csarnok műfüves pályáján.

Az egy éve fiatalon elhunyt kapusunk Rakaczki Bence emléke előtt tisztelegve a torna kezdőrúgását Rakaczki Tamás, Bence testvére végezte el. A jó hangulatú, lendületes, klasszis megoldásokban bővelkedő mérkőzéseket egy rövid ebédszünet valamint egy közös csoportkép erejéig szakítottuk csak meg. Kora délutánra kialakult a legjobb négy mezőnye. Az elődöntőkben a Sturm und Drang 1. csapata viszonylag könnyen lépett tovább a Barcikai Brigád együttesén, míg a másik meccsen a DVTK Staff csapata csak büntetők után jutott a döntőbe a Wisla Sandomierz együttesén. A döntőben végül a hosszú kispaddal rendelkező Sturm 1. csapata magabiztosan 5-1-re győzte le a DVTK Staff csapatát. A dobogó harmadik fokára a sandomierziek állhattak miután a bronzmeccsen legyőzték a Barcikai Brigádot.

A torna után ki haza, ki pedig a szállására tért vissza, hogy felfrissülve érkezzen meg az esti buli helyszínére a Kisavason lévő Hillbe.

Az estének Juró Szabi barátunk koncertje adta meg az alaphangulatát, és a lendület egészen hajnalig ki is tartott.

Vasárnap lengyel vendégeink frissen, kipihenten várták az ébresztőt majd a 11 órakor elfogyasztott reggeli után indultunk a stadionhoz. Fényképek és rövid stadionbejárás után indultunk tovább a LÁEV végállomáshoz ahonnan kisvonattal mentünk ki Lillafüredre.

Itt rövid séta, hógolyózás után ebéddel zárult a hétvége programja.

Barátaink kora este hagyták el Miskolcot, bízunk benne, hogy ismét feledhetetlen élményekkel a „csomagtartóban”.

Köszönettel tartozunk a DVTK és a DSM Kft. vezetőinek és munkatársainak, a Borsodi Sörgyár Zrt.-nek, Rakaczki Tamásnak, Vajkó Zsoltnak valamint mindazoknak, akik támogatásukkal, részvételükkel hozzájárultak, ahhoz hogy vendégeink jól érezzék magukat és öregbítsük Miskolc város hírnevét.

(ev)

Lengyel-magyar két jó barát!

Bence, örökké velünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!