Sport

2015.02.11. 16:21

Kazincbarcikán edz Menougong

Kazincbarcika - A Mezőkövesdtől decemberben elköszönt George Menougong Kazincbarcikán dolgozik.

Kazincbarcika - A Mezőkövesdtől decemberben elköszönt George Menougong Kazincbarcikán dolgozik.Két hónapja, december közepén búcsúzott el a Mezőkövesd Zsóry FC NB II-es labdarúgócsapatától a kameruni légiós, George Menougong. A támadó további sorsáról egy ideig semmit sem lehetett tudni, mígnem a napokban az NB III-as Kazincbarcikai SC-nél tűnt fel a neve. A csatárt előbb arról faggattuk, hogy miért köszönt el a dél-borsodiaktól?

– Leültem a klubvezetéssel, s ezen egyeztetés során abban maradtunk, hogy a klubnak és nekem is az a legjobb, ha felbontjuk a 2015 nyaráig szóló szerződést – nyilatkozta George Menougong. – Nem kell semmi rosszra gondolni, mert összességében jól éreztem magam Mezőkövesden. Két éve kaptam tőlük egy nagy lehetőséget, amit most is köszönök, nagyon élvezetes része volt a pályafutásomnak. Örülök neki, hogy találkozhattam az ottani emberekkel, természetesen sok sikert kívánok a klubnak, azt, hogy jussanak vissza az első osztályba. Sosem fogom elfelejteni őket, csak azt sajnálom, hogy tavaly ősszel adós maradtam a jó teljesítménnyel, a gólokkal…

Ismert a minősége

Ezután arról beszélt a Diósgyőrt is megjárt labdarúgó, hogy mi történt vele az utóbbi hetekben.

– Volt egy külföldi megkeresésem, az egyiptomi első osztályból, ám az adminisztratív dolgokkal megcsúsztunk egy kicsit, késtünk, így ennél a csapatnál végül is egy másik játékost igazoltak le, nem engem – sorolta George Menougong. – Január 31-én érkeztem vissza Miskolcra, amit több ismerősöm megtudott, és akikkel azóta beszélgettem. Az egyiptomi lehetőség előtt, kövesdi távozásom után szerencsére nem egy osztályból volt itthoni érdeklődés, az NB I mellett az NB II-ből és az NB III-ból is. Tudom, hogy az ember csak akkor kell valahová, ha fizikálisan rendben van, így az első teendőim egyike az volt, hogy megkerestem a KBSC-nél Gálhidi Györgyöt, akivel nyertünk közösen NB II-es bajnoki címet Nyíregyházán, hogy edzhetnék-e velük. Gyuri nagyon rendes volt velem, az első szóra jelezte, hogy jöhetek, ismerjük egymást régóta, tudom róla, hogy milyen minőségűek a foglalkozásai, hogy ha azokat megcsinálom, amiket mond, akkor formában maradok. Ezúton is köszönöm neki és a KBSC vezetésének a lehetőséget. Az egyezség elvileg csupán a tréningekre szólt, de nem tagadom, jó volt játszani felkészülési mérkőzésen is, mert mégiscsak ez a lényeg…

George Menougongnak ezen a ponton azt mondtuk, hogy ha már játszott, akkor akár maradhatna is Barcikán…

– Igazság szerint bármelyik pillanatban eldőlhet a sorsom… – felelte minderre a támadó. – Folynak a tárgyalások, ismét van külföldi érdeklődő, ezúttal Európából, nem Afrikából. Rövidesen nekem is végleges elhatározásra kell jutnom, döntenem kell… Az nem jó, hogy nincs csapatom, egy ideig még várok, amennyiben összejön a külföld, akkor oda megyek, ha nem, akkor vélhetőleg itthon folytatom a pályafutásom.

ÉM-MI

George Menougong magyarországi csapatai:

  • 2005.07.01 – 2006.06.30: Jászapáti
  • 2006.07.01 – 2008.09.04: Nyíregyháza Spartacus FC
  • 2008.09.05 – 2010.02.17: Bőcs KSC
  • 2010.02.18 – 2012.06.30: Diósgyőri VTK
  • 2012.09.06 – 2012.12.31: Kazincbarcikai SC
  • 2013.01.14 – 2014.12.11: Mezőkövesd Zsóry FC
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!