Sport

2015.02.10. 12:11

Borosi: mozdulás egy másik iránya?

Miskolc - Az MLSZ megyei igazgatója gyógyulást kíván a Borosin megsérült játékosoknak.

Miskolc - Az MLSZ megyei igazgatója gyógyulást kíván a Borosin megsérült játékosoknak.A mádiak a fináléban 3-1-re legyőzték a Mezőkövesd Zsóry FC U21-es együttesét, és ezzel megnyerték vasárnap a XXX. dr. Borosi László teremlabdarúgó emléktorna döntőjét a miskolci városi sportcsarnokban. Hétfőn először arra kértük Sajti Viktort, az MLSZ B.-A.-Z. megyei igazgatóját, hogy értékelje az idei eseményt.

– Az igazgatóság nevében szeretnék gratulálni a mádi csapat első helyéhez, a legjobbaknak pedig a különdíjukhoz – kezdte a szakember. – Köszönjük a csapatoknak a részvételt, sportszerű küzdelemben dőlt el a kupa sorsa. Örülünk annak, hogy az NB II-es mezőkövesdiek nevezték az eseményre utánpótlás-együttesüket, a fiatalok több szép momentummal ajándékoztak meg bennünket, a közönséget, de ezt nézve helytállt az NB III-as Cigánd U21-es gárdája is.

Akár napi öt-hat

Az 1986-ban indult tornával kapcsolatban már nem egyszer lehetett hallani, hogy éppen az aktuális lesz az utolsó a sorban.

– Úgy érzem, az elmúlt harminc esztendőben méltóképpen megemlékezett korábbi elnökéről, Borosi Laci bácsiról a szövetség – tette hozzá Sajti Viktor. – Ez az esemény az ország talán legnagyobb téli teremtornájává vált, idén négy településen rendeztek előselejtezőt, összességében több mint hetven csapat vett részt rajta. Az elnökség és a versenybizottság részéről van egy pár elképzelés arra nézve, hogy miként folytatódjon ez a történet. Az eltelt három évtizedben sok változás történt a futballban, az egyik, hogy sok helyen épült műfüves edzőpálya, így a csapatok egy része inkább ezeken játszik télen és nem csarnokokban. Szóval lehet ez irányba elindulni, akár már novembertől kezdődhetne egy olyan torna, amely a szabadban lenne, egy pályán akár napi öt-hat mérkőzést is le lehetne bonyolítani, ezzel segítve a klubokat az edzőmeccsek terén. Mindez azt sem zárná ki, hogy a végén egy döntőt is megrendezzünk. A másik elgondolás, amely mehetne ezzel párhuzamosan, hogy őrizzük meg a teremtornajelleget, csak már nem Borosi névvel, és nem is felnőttek számára, hanem utánpótlás-korosztályoknak.

A megyei igazgatóval ezután visszatértünk még a hét végi csatákra, amelyeken azért történt egy-két sérülés, volt, aki a kórházban zárta a vasárnapot.

– Sajnos ezek a dolgok benne vannak a fociban, ezúttal úgy alakult, hogy valamilyen oknál fogva a kapusok voltak balszerencsések. Természetesen mindannyiuknak azt kívánjuk, hogy minél hamarabb gyógyuljanak meg, s legyen még sok örömük a futballban – nyilatkozta Sajti Viktor.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!