Sport

2015.01.24. 11:52

MVSC: "Palotában" extrák is kellenek a sikerhez

Szombaton budapesti „kirándulás” vár az Albrecht-MVSC-MVSI női röplabdázóira.

Szombaton budapesti „kirándulás” vár az Albrecht-MVSC-MVSI női röplabdázóira.A miskolciak az élvonalbeli pontvadászat 18. fordulója keretében 16 órától a Palota RSC vendégeként küzdenek a pontokért. Toma Sándor tanítványai fogadkoznak, szeretnék feledtetni legutóbbi fiaskójukat.

Lélektani előny

– Mivel a múlt héten hazai környezetben kikaptunk egyik riválisunktól, a Budaörs­től, ezzel lélektani előnyt adtunk soron következő ellenfelünknek, a Palotának – közölte a vezetőedző. – Ezzel azonban a lányok – határozott utasításomra – nem foglalkoznak, csak és kizárólag előretekintenek, a múlton nem rágódnak. A fővárosiakról tudjuk, hogy hazai környezetben jó meccseket játszanak, különösen harcosak, ezt azért tehetik, mert régen együtt vannak. Nekünk itthon sikerült őket 3:0-ra megvernünk, és ebből kiindulva miért ne nyerhetnénk ismét. Nem leszünk elkeseredve, ha most más arányt produkálunk, az a lényeg, hogy nyerjünk.

A sikerhez vezető utat – legalábbis elméletben – a szakember már kikövezte. Toma Sándor szerint az első és legfontosabb az, hogy uralják a játékot, hibátlan legyen a nyitásfogadásuk és ne kövessenek el technikai hibákat.

– A lányok formájára alapvetően nem lehet panaszom – folytatta a mester, majd hozzátette: – A diadalhoz azonban jó egyéni teljesítmények, sőt extrák egyenesen kellenek. Hajtással, nagy szorgalommal és akarással célba lehet érni, ezt már megtanultuk. A csapatok között – az élen állókat leszámítva – nincsenek nagy különbségek, bárkit megverhet bárkit, ha nem farral áll a munkához. Nos, a lányok azt mondták, legyek nyugodt, ne féljek, megteszik azt, amit kérek tőlük.

Hiányzó nem lesz

Toma Sándor azt is elmondta, hogy tizennégyen utaznak a fővárosba, keretük tagjai közül Kovács Edinának fáj a dereka és a háta, de valószínű, hogy „összerakja” magát a mérkőzésre. Szajkó Tímea rendbe jött, és mivel egész héten edzett, így ott lesz a kezdők között, míg Csarkó Edina pénteken ugyan vizsgázott, de szombaton már edzője rendelkezésére áll.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!