Sport

2015.01.15. 15:34

Miskolci FE: Van még néhány szalmaszál

Miskolc - A pályán szeretné kiharcolni a bennmaradást a Miskolci FE-floor­baller.hu csapata.

Miskolc - A pályán szeretné kiharcolni a bennmaradást a Miskolci FE-floor­baller.hu csapata.Nem kezdődött jól az idei esztendő az élvonalbeli floorball bajnokságban szereplő Miskolci FE-floorballer.hu csapata számára. Ugyanis azon túlmenően, hogy az első bajnokijukat az év első vasárnapján, a 10. forduló keretében lejátszott találkozójukat hazai környezetben a végjátékban elvesztették az IBK Cartoon Heroes-zal szemben, az is kiderült, hogy a 9. fordulóban elmaradt Dunai Krokodilok SE elleni találkozójukat sem kell bepótolni, ugyanis a szakági szövetség illetékes bizottsága ki nem állásnak minősítette ezt a meccset, – amelyre a miskolciak nem utaztak el december 6-án, – így játék nélkül 5-0-s gólkülönbséggel kapta meg a győzelemért járó pontokat az újvárosi csapat.

A 2014/15-ös szezont újoncként „toló” Miskolci FE-floorballer.hu gárdája változatlanul szerzett pont nélkül áll a bajnokságban, de a bennmaradást illetően nem teljesen reménytelen a helyzete, mert a Kinizsi TTK kizárása miatt csupán 2 pontra vannak a jövő évi élvonalbeli tagságot jelentő 6. helytől, és jelenleg osztályozós helyen állnak (a Kinizsi TTK-t – akik 2014. október 5-én 14-7-re nyertek Miskolcon, az MFE ellen, – az utánpótlás csapatok kötelező szerepeltetésének mulasztása miatt zárták ki). Ezen a héten ugyan nem kell bajnokit játszaniuk a miskolciaknak, éppen a Kinizsi TTK kizárása miatti szabadnapjukat töltik, viszont a következő tétmeccsüket pont a 6. helyen álló Ares HC vendégeként vívják. A két csapat miskolci összecsapását az érdi együttes nyerte két góllal (10-8-ra), de ha sikerülne visszavágnia az MFE-nek, akkor helyet cserélhetne a két csapat a tabellán.

Rájátszás, osztályozó…

– Jó lenne, ha sikerülne megszerezni az idény első pontjait, de ha ez valami miatt most mégsem sikerülne, akkor sincs semmi veszve, mert lesz még rájátszás is, és a legrosszabb esetben is csak osztályozós helyen zárhatunk, ez esetben pedig az OB II majdani második helyezettje ellen lehet keresnivalónk – mondta Juhász Csaba, a Miskolci FE-floorballer.hu edzője, majd még egy szalmaszálról tett említést: – És az is benne van a pakliban, hogy egy újabb kizárásra is sor kerül, ugyanis a Dunaújvárosi Főiskola-RFT csapata több alkalommal is vétett már az utánpótláscsapatok kötelező szerepeltetésének szabálya ellen, és ha az évadban ez még egyszer előfordul, akkor ők is hasonló sorsra juthatnak, mint a Kinizsi TTK. De persze mi nem ebben gondolkodunk, azt szeretnénk, ha a pályán sikerülne kiharcolnunk a bennmaradást.

ÉM-BCS

Férfi floorball OB I, 10. forduló

Miskolci FE-floorballer.hu – IBK Cartoon Heroes 5-8 (3-1, 1-3, 1-4)

Miskolc, 50 néző. V.: Rab, Sashalmi.

Miskolci FE-floorballer.hu: Keczeli – Drótos, Pecsét, Ferencsák 1 (1), Vaszily, Vígh, Beges (1), Török, Szabó Á. 3 (1), Klemencz (1), Karácsony (1), Ignéczi 1, Hudák, Groza. Edző: Juhász Csaba.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!