Sport

2014.12.15. 14:32

MVSC: Örült az edző a játéknak valamint az egységnek

Nyíregyházán lépett pályára vasárnap az NB I-es miskolci női röplabdacsapat.

Nyíregyházán lépett pályára vasárnap az NB I-es miskolci női röplabdacsapat.Jobbágyra már egy ideje nem számíthat Toma Sándor, és Nagy Zs. is megsérült csütörtökön, így tegnap Csarkónak jutott a liberó szerepköre. Nagyon beragadt a miskolci csapat a nyitó felvonás elején (6–1), azonban ezt követően Szabó B. fineszes megoldásával, valamint jó nyitásával a zöld-fehéreknek némiképpen sikerült felzárkózni a Nyírsulira. Mindez azonban csupán fellángolás volt, ugyanis Szajkóék egész egyszerűen nem bírtak Ribeiróval (14–4); a brazil légiós ütő nagyon élt a pályaválasztónál, csupán az első felvonásban nyolc pontot gyűjtött össze. Az Albrecht ennek ellenére iparkodott, és ennek eredményeként azért jelentősen fel is tudtak jönni a nyíregyháziakra, ám az nem volt kérdéses, hogy az esélyesebb Fatumé lesz ez a szett.

Biztatóan indult a második etap a látogatók számára, többek között Szajkó két pontjának köszönhetően lett 2–4 az állás. A remény azonban hamar elillanni látszott, mert Roma F. sorra takarta be a hálónál a látogatók játékosait. A hazai center zsinórban négyszer sáncolt, és így lassan, de biztosan elhúzott a Nyíregyháza (15–7). Érdekes módon újfent a hátrány hatására „keményítettek” be Szabó B-ék, ám már túl későn, így ez a játszma is elúszott számukra.

Felcsillanó remény

Lendületben maradtak a szabolcsiak, és a harmadik játszma indulása után kevéssel olybá tűnt, hogy gyorsan lerendezik a meccset (4–0). Időben észlelt azonban az Albrecht, és csaknem utolérték ellenfelüket (5–4). Aztán jöttek – sokadszorra – a Ribeiro-pillanatok, aki gyors egymásutánban öt egységet szorgoskodott össze (13–6), amit ekkor csinált, az „arannyá változott”. Ekkor cseppet sem az jött le a mérkőzésből, hogy csak a kapaszkodás marad a Toma-gárdának, csakhogy a zöld-fehérek nem adták fel a csatát. Akadtak felvillanásaik, főként Kovács E. és Szajkó ütéseivel férkőzött közelebb az MVSC a Nyírsulihoz. A becsületesen küzdő vasutasok át is vették a vezetést (20–22), felcsillant a játszmagyőzelem esélye, de a kritikus szituációkban megremegtek a kezek, az adódó technikai hibákat nem bírták el. A miskolciaknál Kovács E. tizenkét pontot gyűjtött, míg Kiss E. öt blokkot hozott, jól is nyitott, de a csapat valamennyi tagja igyekezett tudása legjavát adni.

ÉM-MI,KT

Jegyzőkönyv

Fatum-Nyírsuli – Albrecht-MVSC-MVSI

3:0 (21, 17, 23)

Nyíregyháza, 300 néző. V.: Suba, Mezei.

Fatum-Nyírsuli: Erdős Zs., Sikos, Vén, Ribeiro, Andrejkovics, Roma F. Csere: Botos (liberó), Berényi, Akimova. Edző: Kőhalmi Richárd.

Albrecht-MVSC-MVSI: Kundrák, Kiss E., Szabó B., Kovács E., Szajkó, Sitkey. Csere: Csarkó (liberó), Kocsis, Bertók. Edző: Toma Sándor.

Kőhalmi Richárd: – Könnyen nyerhető meccset tettünk magunknak a végére kissé nehézzé.

Toma Sándor: – Örülök annak, hogy a viszontagságok ellenére együtt és egységesen játszott a csapat. Látni kell, hogy sok a fiatal, és ha talán nálunk is lesz egy-két olyan meghatározó ember, mint a brazil lány a hazaiaknál, akkor biztosan előrébb tudnánk végezni.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!