Sport

2014.12.14. 22:25

Aluinvent-DVTK: Csak apró meglepetések voltak Sopronban

17 percig remekül játszott a Diósgyőr az évadban még veretlen Sopron vendégeként.

17 percig remekül játszott a Diósgyőr az évadban még veretlen Sopron vendégeként.A női kosárlabda NB I 8. fordulójában, vasárnap este az Uniqa-Euroleasing Sopron csapatának vendége volt az Aluinvent-DVTK együttese. A piros-fehérek a fehérorosz válogatott, Katsiaryna Snytsina nélkül keltek útra, a hivatalos indoklás szerint – amelyet a meccs helyszínén Szabó István technikai menedzser adott – a légiós azért maradt otthon, mert egyéni erősítő, és technikai képzésen vesz részt, és a közös gyakorlásokat sem látogatja, annak ellenére, hogy változatlanul a klub szerződtetett játékosa. Ha ő nem is, de meglepetésre Dubei viszont ott volt a bemelegítést végző diósgyőriek között, ám a Zalaegerszeg elleni bajnokin orrcsont törést szenvedett bedobó – akinek a visszatérését néhány napja januárra prognosztizálták – nem viselt maszkot, és ez azt vetítette előre, hogy aligha fog játszani, hiszen egy esetleges ütközéssel még rosszabbra fordulhatna az állapota. A meccsre készülő diósgyőriek között ott volt a sérülése miatt két hónapot kihagyott Ciappina, akinek a pályára lépését a jövő hétre tervezte a szakvezetés. De ezeknél is meglepőbb volt, hogy több mint egy tucat DVTK drukker biztatta a kezdés előtt, után, meccs közben a piros-fehéreket, azok után, hogy a legutóbbi hazai meccsen üresen maradt az ultraszektor, ugyanis akkor ezzel fejezték ki a gyengébb eredmények miatt nem tetszésüket a leghűségesebbek.

Bálint remeklése

Az összecsapás első tíz perce sok futást, hézagos védekezést hozott, és Bálint remek ponterős játékát. A bedobó laposan kivette a részét a termelésből, többször jutotta vezetéshez csapatát (0-2, 9-10, 23-24, 25-27). Rajta kívül Coulibaly volt az, kivel nehezen bírtak a hazaiak, a centeren Stankovic nem tudott védekezni, két perc alatt két faultot gyűjtött be, és a lepattanókat is szépen szedegető légiós pakolgatta rendesen a gyűrűbe a labdákat. Persze az ebben az évadban még veretlen soproniak is jól játszottak, a tripláik sültek és többnyire ők vezettek (9-5, 21-16), ám a gólokban bővelkedő első negyed döntetlennel ért véget, Hartley duplája után (27-27).

A második játékrészt jobban kezdték a hazaiak, sok futásos játékukkal már az elején meglépni látszottak (33-27). De a csapatként nagyszerűen küzdő, maximumon hajtó Diósgyőr nem hagyta magát, Czank triplájával egy pontra jöttek fel (35-34). Aztán jött egy kis meglepetés: a 14. percben beállt Ciappina, aki két hónap után játszott újra tétmeccset, és ha már beállt, bemutatkozott egy hármassal (35-38). De nem csak az a kísérlete volt sikeres a belga bedobónak, hanem a második is, így a 17. perc elején még minden szépnek látszott (42-44). Viszont a negyed vége egyértelműen a hazaiaké volt, a keményebb védekezés, és a pontatlan vendég dobások miatt az addigi legnagyobb különbség alakult ki (56-47).

Fordulás után

A térfélcserét követően a Sopron változatlanul magas fordulatszámon játszott, és az adódó helyzetit értékesítette is, ebben nem talált követőre a Diósgyőrben. A 24. percben jött is a DVTK időkérés (64-49), de két vendég dupla után az első másodperceit játszó Licskai válasza érkezett. Aztán Bias is megvillant, egy tripla után egy faultos kosarat is bevert (68-56, 70-58), majd jött egy kis zavar a játékvezetők részéről, de a hazaik reklamálása végül csak célt ért, két büntetőt dobhatott a Sopron. Bias újra hármas húzott a gyűrűbe, de bárhogy is igyekezett a vendég gárda nem tudott tízen belülre jönni, viszont a játékrész végén Ciappina középtávolijával kerekre faragta le a különbséget (75-65).

A záró tíz perc elején Hartley hármasára Bias ugyanilyennel válaszolt, az amerikai melója dicséretes volt, persze nem csak az övé, minden pályára lépett csapattársáé is, de a jobb szerkezetű, hosszabb kispaddal rendelkező hazaiakkal szemben ezzel együtt is letapadt a DVTK. A 34. percben 84-68-nál kért időt López edző, – a meccs ekkor már eldőlt, – majd két minutával később is ezt tette, amikor húsz pont felé került a hazai csapat (91-70). A pirosak fáradtsága a végén a pontatlan dobásokban mutatkozott meg, és a Sopron lett a nyerő, huszoneggyel.

A lényeg viszont az, hogy a jó formában lévő, eddig veretlen az is maradt, a Diósgyőr pedig mutatott olyat, úgy harcolt, ami az egy hét múlva esedékes, Győr elleni hazai bajnokin jó lehet a győzelemre.


Jegyzőkönyv

Uniqa-Euroleasing Sopron – Aluinvent-DVTK

99-78 (27-27, 29-20, 19-18, 24-13)

Sopron, 400 néző. V: Györffy, Frányó, Fodor.

Uniqa-Euroleasing Sopron: SIMON ZS. (22/9), HARTLEY (15/6), MCBRIDE (16/3), Kuttor (-), Stankovic (11). Csere: KRNJIC (17), CIGLAR (8), Crvendakic (2), Weninger (2), Licskai (4), Zsovár (2). Vezetőedző: Igor Polenek.

Aluinvent-DVTK: Horváth B. (7/3), CZANK (13/6), BÁLINT (14/6), Szécsi (2), COULIBALY (17). Csere: Szabó P. (4), Bias (13/9), CIAPPINA (8/6). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.


Igor Polenek: – Jó mérkőzést játszottunk, a végén mutatkozott meg igazán a csapatok közötti különbség.

Miguel del Jesús López Alonso: – Három negyeden keresztül szoros meccset játszottunk, nagy küzdelemre késztettük ellenfelünket. A negyedik játékrészben viszont a Sopron jóval hosszabb kispadja hozta meg azt a különbséget, ami túlzó, ahhoz képest, ahogy játszottunk ezen a mérkőzésen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!