Sport

2014.12.04. 08:34

Aluinvent-DVTK: A mínusz ötre legalább hattal szeretnének válaszolni

Miskolc - Csütörtökön este játssza negyedik Európa Kupa-meccsét az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

Miskolc - Csütörtökön este játssza negyedik Európa Kupa-meccsét az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.A szurkolók 18 óra 30 perctől szurkolhatnak a miskolci városi sportcsarnokban, ahol a portugál Lombos Cascais vendégszerepel. Az előzmények ismertek: a német Lufthansa légitársaság pilótáinak sztrájkja miatt az ibériaiak kedd helyett csak szerdán érkeztek meg Miskolcra, ezért a találkozót a FIBA Europe döntése szerint csütörtökre tették át. A módosítással kapcsolatban az összecsapást felvezető sajtótájékoztatón ezt mondta Czank Tímea, a piros-fehérek egyik játékosa:

Plusz egy nap

– Nekünk természetesen akkor kell játszanunk, amikorra a meccset kiírják, de most rajtunk kívül álló okok miatt plusz egy napot kaptunk a felkészülésre. Ennek pedig magától értetődően a pályán is kifejezésre kell jutnia, hiszen így még jobban rájuk hangolódhatunk.

A várható játékról, a harcmodorról és az esélyekről Miguel del Jesús López Alonso vezetőedző ezekkel a szavakkal foglalta össze véleményét:

– Az első és legfontosabb az, hogy a sorozat keretében végre szerezzük meg első győzelmünket – hangsúlyozta a tréner. – Ennek értelmében arra kértem a lányokat, hogy jól dolgozzanak, kellően koncentráljanak, becsülettel küzdjenek. A két csapat közötti, Portugáliában rendezett összecsapást 81-76-ra elveszítettük, előtte azonban nem tudtuk teljes alapossággal feltérképezni ellenfelünket. Azóta sok találkozót vívtunk, összerázódtunk, jobban megismertük egymást és a Lombos Cascais alakulatát is kellően „lekádereztük”. Ehhez beszereztünk néhány videofelvételt, alaposan szemügyre vettük a statisztikai lapjaikat, s már tudjuk, hogy az első meccshez képest min kell változtatnunk a hőn áhított diadal érdekében. Azt persze nem hallgathatom el, hogy kevesen vagyunk, rosszul érint minket Romina Ciappina és Dubei Debóra sérülése.

A két játékos állapotáról Szabó István technikai vezető adott „orvosi jelentést”:

Ciappina bokaszalag-sérülése miatt az idén már nem játszhat, míg Dubei orrtörése miatt nem állhat mestere rendelkezésére. Egyelőre ezen a testrészén keresztül nem tud levegőt venni, így pillanatnyilag nem tudjuk, hogy mikor csatlakozhat társaihoz.

Amíg nincs vége

Az Észak-Magyarország kérdésére – lát-e még továbbjutási esélyt – a spanyol nemzetiségű López Alonso ezt felelte:

– Az igazi sportemberek soha nem adják fel a harcot. Ezt valljuk mi is, valamennyien a klubnál. A mondás szerint, amíg valaminek nincs vége, addig a csatának sincs vége. Mindig a legjobbat akarjuk, az más kérdés, hogy az eredményben ez olykor nem jut kifejezésre, szándékaink azonban nyilvánvalóak. Sok munkát fektetünk az NB I-es és a nemzetközi mérkőzéseinkbe annak reményében, hogy egyre hibátlanabbul fogunk teljesíteni.

A diósgyőri stadionban ott volt Szécsi Orsolya és Czank Tímea is: ezúttal ők kaptak lehetőséget arra, hogy véleményt formáljanak a soron következő Európa Kupa összecsapásukról.

– Az első találkozón magunkat vertük meg, most megint a portugáloknak kellene győzniük ahhoz, hogy még eljátszhassanak a továbbjutás gondolatával – jegyezte meg Szécsi Orsolya, majd hozzátette: – Már ismerjük a harcmodorukat: egy passz után „lőnek”, erre azonban figyelni fogunk. Arra törekszünk, hogy ne csak 6 ponttal, hanem többel is nyerjünk.

Minderre bólintott Czank Tímea, majd ezekkel a szavakkal toldotta meg társa szavait:

– Az a tény, hogy továbbjutásunk már kérdőjeles, nem gátol meg minket a teljes erőbedobásban. Minden idegszálunkkal a győzelemre törünk a portugálok ellen, ugyanakkor fél szemmel már a hét végi, PINKK Pécsi 424 elleni NB I-es meccsünkre is hangolunk. Úgy gondolom, hogy itthon védekezésben és támadásban is felülmúljuk ellenfelünket, s ez sikert eredményez majd.

ÉM-KT


Belga győzelem

A csoport 4. fordulójában a másik mérkőzést már szerda este megrendezték. A belga Castors Braine 70-51-re győzött a francia Carolo Basket ellen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!