Sport

2014.11.09. 21:00

Waldviertel Rally - Futamgyőzelemmel lettek bajnokok

Kazár Miklós a „beugró” osztrák viadalon is nyert, így egymás után harmadszor lett hazánk legjobb ralisa.

Kazár Miklós a „beugró” osztrák viadalon is nyert, így egymás után harmadszor lett hazánk legjobb ralisa.

Zsinórban harmadik bajnoki címét szerezte meg a hazai ralibajnokságban Kazár Miklós. 2012-ben Ferencz Ramónnal, 2013-ban pedig Szőke Tamással nyerte meg az abszolút értékelést a miskolci pilóta. Idén mindkét navigátorral versenyzett: Szőke Tamás ugyanis a mögöttünk hagyott hétvégén munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az Ausztriában megrendezett Waldviertel Rally-n, így ezúttal ismét Ferencz Ramón diktálta az itinert.

A murvás verseny első felében legnagyobb riválisukkal, a Herczig, Bacigál kettőssel csatáztak, de a negyedik gyorsaságin az S2000-es Skoda Fabia műszaki hiba miatt megállt a pályán. Ekkor véglegessé vált, hogy az összetettben tíz ponttal vezető Kazárék ismét besöprik az elsőséget. Innentől kezdve a hátralévő szakaszok a felszabadult, élményekkel teli autózásról szóltak, amelynek a végén közel ötven másodperces előnnyel nyerték meg az ORB küzdelmét az osztrák gyorsokon.

- Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy ismét megnyertük ezt a viszontagságoktól sem mentes bajnokságot – mondta Kazár Miklós. – Örülök, hogy ezúttal nem az utolsó gyorsaságin dőlt el minden, így nem csak az abszolút elsőségre, hanem a verseny megnyerésére is koncentrálhattunk. Köszönöm Szőke Tominak, Ferencz Ramónnak, és az egész csapatnak ezt a csodálatos hétvégét, és ezt a csodálatos esztendőt. Azt hiszem ismét sikerült bebizonyítanunk, hogy mindig, minden körülmények között számolni kell velünk.

A dobogó második fokára szintén egy miskolci pilóta, Balogh János, és navigátora Holczer Dániel állhatott föl, míg a Waldviertel Rally abszolút bronzérmét a Rongits, Hannus egység szerezte meg.

ÉM-ME


A Waldviertel Rally (ORB) nem hivatalos végeredménye:

1. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Ford Fiesta R5) 1:07:46,2

2. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +49.5

3. Rongits Attila, Hannus László (Mitsubishi Lancer EVO IX RS) +52.4

4. Hadik András, Kertész Krisztián (Subaru Impreza) +1:09,0

5. Matics Mihály, Zejda Viktória (Mitsubishi Lancer EVO IX) +2:22,6

6. Osváth Péter, Farnadi Ágnes (Mitsubishi Lancer EVO IX) +3:25,6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!