Sport

2014.11.29. 01:03

MVSC: Az edző inkább itthon maradt

Toma Sándor a pénteki mérkőzésen nem ült le az Albrecht-MVSC-MVSI kispadjára és a vasárnapin sem fog.

Toma Sándor a pénteki mérkőzésen nem ült le az Albrecht-MVSC-MVSI kispadjára és a vasárnapin sem fog.Pénteken reggel „robbant a bomba”, hogy nem utazik el csapatával az aznapi, budapesti Aluprof-TF elleni NB I-es bajnoki összecsapásra Toma Sándor, az Albrecht-MVSC-MVSI női röplabdaegyüttesének edzője. Az Észak-Magyarország ezzel kapcsolatban a következőket nyilatkozta a tréner:

– Sajnos nem megy minden úgy a klubnál a szakosztállyal kapcsolatban, ahogyan kellene – kezdte a szakvezető. – A lányokkal igyekszünk mindent megtenni, tisztességesen dolgozunk, viszont akadnak gondok, például mulasztás történt egy pályázati anyagunkkal kapcsolatban, ezért úgy döntöttem, hogy amíg ezt, ezeket a kérdéseket nem tisztázzuk, addig nem veszek részt a munkában. Ezen lépésemet, hogy nem ülök le sem most, sem vasárnap a kispadra, figyelemfelhívásnak szánom, jelezve azt, hogy ami van, az úgy nem jó. A tervek szerint hétfőn találkozom Illyés Miklós klubelnökkel, hogy erről bővebben szót ejtsünk.

Retorzió: vélhetően nem

A Miskolci VSC irányítója, Illyés Miklós az alábbiakat mondta el Toma Sándor figyelemfelhívó akciójával kapcsolatban.

– Kiváló szakembernek tartom Toma Sándort, aki ezt bebizonyította már szűkebb és tágabb környezetében is – nyilatkozta a klubvezető. – Hirtelen jött számomra ezen lépése, amit elfogadok, bár teljes mértékben nem értek vele egyet. Egyébként jelenleg éppen azon dolgozom, a város vezetésével karöltve, hogy a röplabdát, mint az egyetlen olyan csapatsportágat, amely nem tartozik a látvány-csapatsportágak körébe, miként lehetne picit magasabb szintre emelni, jobban támogatni. Természetesen mindenfajta megbeszélésre nyitott vagyok, bízom benne, hogy az általa felvetett problémákat meg tudjuk oldani és a jövő héten, legkésőbb kedden minden visszatér a normális kerékvágásba.

A klubirányítótól megkérdeztük, számíthat-e a szerződéssel rendelkező tréner bármilyen retorzióra amiatt, mert három napig nem látta (látja) el a feladatát, nem végzi el a munkáját?

– Ezen még nem gondolkodtam, de vélhetően nem lesz ilyenre szükség… – fogalmazott röviden Illyés Miklós.

Az edzőt a pénteki, idegenbeli összecsapáson Szajkó Tímea csapatkapitány helyettesítette, míg a csapatvezetői teendőket Deák László ügyvezető látta el.

A meccsen

Nyitásfogadási hibák vezették fel miskolci részről a találkozót, így 5-0-nál már időt kellett kérniük a zöld-fehéreknek. Ez sem sokat segített, a technikai szünetig 8-1-re húztak el a főiskolások. Kovács E. bombája jelentett némi gyógyírt (11-4), később fellángoltak a vendégek, Szajkó ejtése, Kundrák ütése és néhány remek nyitás hozta a felzárkózást. Mindezek ellenére, a légiósoknak is köszönhetően a hazaiak magabiztosan hozták az első szettet.

A második játékrészben mintha a Vasutas-lányok rájöttek volna, lehet keresnivalójuk, szép blokkok, remek mentések jellemezték ekkor a játékukat (5-4). Aztán a folytatásban Takács és Fábián rendszeresen szétbombázta a vendégblokkot (14-7), majd néhány miskolci pont után a TF edzője kért időt (16-11). Ám ez nem jött be, Szajkó, majd Kovács E. remek alakításai egyre közelebb hozták a borsodiakat. Egy demoralizáló Szabó B.-ejtést követően remekelni kezdtek a zöld-fehérek (20-20), ám a végjáték, némi szerencsével, ezúttal is budapestieké lett.

A harmadik szett eleje a TF-é volt, a technikai szünetig csupán egy hosszú nyitás jelentett pontot az MVSC-nek (8-1). Szajkó-bombával és két nagyon összetett sánccal kapaszkodott a miskolci csapat (8-6), ám Gubik-tréner rendbe szedte lányait, s elkezdtek nagyobb távolságra menni a hazaiak (13-6). Szépen, lassan tisztes távolba került a Vasút (18-10) abban a csatában, amely alig több mint egy óráig tartott.

A két csapat vasárnap 17 órától a Csokonai úton ismét találkozik egymással, a 12. forduló keretében.

ÉM-MI,TZ

Jegyzőkönyv

Aluprof TF-Budapest – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI 3:0 (15, 24, 14)

Budapest, 50 néző. V.: Kiss Z., Stefik.

Aluprof TF-Budapest: Stojanova, Czina, Takács, Trivunic, Gyimes, Szabó A. Csere: Kötél (liberó), Fábián, Lueff, Cicic, Török. Edző: Gubik János.

Albrecht-MVSC-MVSI: Szabó B., Csarkó, Kundrák, Kovács E., Szajkó, Sitkey. Csere: Nagy (liberó), Kiss, Tomán, Szabó H., Bertók, Kocsis, Demkó. Csapatkapitány: Szajkó Tímea.


Gubik János: – Hoztuk a kötelezőt, de a gondom, hogy a lányok nem vették komolyan ezt a meccset. Vasárnap Miskolcon ettől sokkal több kell.

Szajkó Tímea: – Fokozatosan lendültünk játékba, a második játszmában esélyünk is volt nyerni, ám az ismert nehézségek kifogtak rajtunk. Örülök, hogy ennek ellenére nem játszottunk alárendelt szerepet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!