Sport

2014.11.12. 12:55

A sprinteseknek még tart a ralis idény

Az amatőr bajnokság keleti régiója Felsőnyárád és Sajókaza között csatázik egymással vasárnap.

Az amatőr bajnokság keleti régiója Felsőnyárád és Sajókaza között csatázik egymással vasárnap.Az országos szövetség égisze alatt futó amatőr ralibajnokság az utolsó futamához érkezik. A MARB Keleti régiójának nyolcadik versenyhétvégéjét ismét Borsodban rendezik meg. A szombati adminisztratív és a technikai átvételek után, vasárnap a Felsőnyárád és Sajókaza közötti útvonalat használja a mezőny. Mindkét irányba három-három alkalommal. A sprinteseket egy jó minőségű, aszfaltos burkolat várja a szezonzáróra.

- Az esztendő vége felé közeledünk, de bízunk benne, hogy a korábbiakhoz hasonlóan népes mezőny gyűlik össze nálunk – mondta el érdeklődésünkre Adamovits Márk, az esemény főszervezője. – Már eddig is közel félszázan adták le indulási szándékukat, de szerdán éjfélig még további nevezéseket is várunk. Ebben az esztendőben már otthont adhattunk két nagyon hangulatos, jól sikerült sprintfutamnak. Először a Lyukóbánya és Parasznya között versenyeztek a párosok, legutóbb pedig Borsodnádasd vendégei voltunk, ahol a balatoni szerpentint használhattuk. Zárásként megtaláltuk ezt a pályát, ahol reményeink szerint ugyancsak színvonalas csatára van kilátás.

Miskolcról indulnak

Az érdeklődők egyébként már szombaton találkozhatnak a párosokkal, méghozzá Miskolcon. Az adminisztratív átvételeket a Dűlő Étteremben tartják meg, a technikai ellenőrzések helyszíne pedig a sportcsarnok melletti, a megyei könyvtár mögötti parkoló lesz. A versenyen induló párosok a nap folyamán kétszer járhatják be a másnapi gyorsasági szakaszt, egyszer világosban, egyszer pedig sötétben.

- Az éles versenyen vasárnap reggel nyolc órakor rajtol az első autó – folytatta Adamovits Márk. – A Felsőnyárád és Sajókaza közötti 5 kilométeres pályát pedig ezt megelőzően egy órával fogjuk lezárni. Innentől kezdve csak gyalogosan lehet majd megközelíteni a helyszínt, amelynek egy része természetvédelmi körzetnek számít. Éppen ezért arra kérünk minden szurkolót, hogy figyelje a jelzéseket, és azon a területen tartózkodjon majd, amit erre kijelölünk. A mezőny először Felsőnyárád irányából rajtol, és itt lesz a szervizpark is felállítva, méghozzá a temetővel szembeni parkolóban.

A pályát mindkét irányban három-három alkalommal teljesítik majd a versenyzők, így 30 gyorsasági kilométer után hirdetnek majd győztest. Az ünnepélyes eredményhirdetést vasárnap este Miskolcon, a Dűlő Étteremben tartják majd meg.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!