Sport

2014.10.17. 23:28

MVSC: Leálltak az első szett után

Idegenben játszott pénteken az NB I-es miskolci női röplabdacsapat.

Idegenben játszott pénteken az NB I-es miskolci női röplabdacsapat.A kispadon történt változás a hazaiaknál: a balesetet szenvedett vezetőedző, Oláh János helyett Demeter György irányítása mellett készültek az összecsapásra a kaposvári hölgyek. Az első felvonást nagyon összeszedetten, fegyelmezetten kezdte az MVSC, jól nyitottak, emellett ültek Kovács E. és Sitkey ütései is (8-12, 13-18). Ekkor hiába próbálkozott a Diamant akciókat vezetni a széleken, túl sokra nem mentek vele, mert többször rontottak. Hosszú menetek is színesítették a csatát, majd 22-22-nél már egál állt az eredményjelzőn. Meginogni látszott a téttől a Vasút, bár 23-24-nél még játszmalabdájuk volt, viszont azt nem tudták értékesíteni. Az egyetemisták kiegyenlítettek, aztán pedig Jenei két ászértékű szervájának köszönhetően megszerezték a vezetést.

Kedvetlenek lettek

A második szett elején Toma Sándor, a miskolciak edzője próbált lelket önteni együttesébe, ám 2-2-t követően kezdett meglépni a kaposvári gárda (7-4, 10-5). A házigazda átvette az irányítást, hiába próbálta irányítóban Szabó B. összefogni a társaságot. A borsodiak szakvezetője hármat is cserélt ebben a játsz­mában, Sitkeyt Szilvási, Kovács E-t Kundrák, Szajkót pedig Bertók váltotta (18-11). A somogyiak egy bizonyos állásban elmentek az MVSC-től, amely innen már nem volt képes visszakapaszkodni.

A harmadik felvonásra ugyanaz az összetételű Albrecht érkezett a küzdőtérre, amely befejezte az előző játékot, vagyis Szabó B. kivételével a juniorok voltak pályán a miskolci zöld-fehéreknél (4-1, 8-4). 11-6-nál cserélte vissza Sitkeyt, egy poénnal később pedig Kovács E-t Toma Sándor, de a kedvetlenné váló Vasút ezen este már nem volt képes befogni a pontjait gyorsan szedegető (18-8, 23-10) Kaposvárt.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI

3:0 (24, 17, 13)

Kaposvár, 100 néző. V.: Érdi, Mezőffy.


1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Jenei, Rák, Szívós, Horváth, Pintér, Harmath. Csere: Csitári (liberó). Edző: Demeter György.

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Kocsis, Kiss, Szabó, Kovács, Szajkó, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Kundrák, Bertók, Szilvási. Edző: Toma Sándor.


Demeter György: – Nagyon kellett ez a siker a csapatnak. Örülök, hogy hoztuk a kötelező győzelmet, amellyel gyógyulást kívánunk Oláh Jánosnak.

Toma Sándor: – Érthetetlen számomra, hogy az első szett után hogyan tudtunk így leállni... Gondolom, a hosszú út fogott meg egy-két lányt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!