Sport

2014.10.10. 14:40

Itt is, ott is egy miskolci

Pénteken és vasárnap is bajnoki meccset játszik az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI.

Pénteken és vasárnap is bajnoki meccset játszik az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI.Az élvonalbeli miskolci női röplabda együttes győzelemmel kezdte a bajnokságot, hiszen az előző hétvégén, hazai környezetben, 3:2-re verte az MTK Budapestet.

– A második szettől sikerült megtalálni azokat az embereket, akik ezen a meccsen oda tudtak figyelni, és megcsinálták azt, amit kellett – mondta lapunknak Toma Sándor, az Albrecht-MVSC-MVSI edzője. – Ha az elejétől fogva stabilabb lett volna a nyitásfogadásunk, akkor lehet, hogy mindez korábban megtörténik, de a lényeg, hogy nyertünk.

Nem fáradnak el

Ami azt illeti, a röpisek nem unatkoznak majd a soron következő három napban, hiszen azon túlmenően, hogy pénteken 17 órától az Újpest vendégeként lépnek pályára, valamint vasárnap ugyanezen időpontban a Csokonai úti csarnokban kezdenek a Fatum-Nyírsuli ellen, szombaton a keret hatvan százaléka Debrecenben vesz részt az Országos Ifjúsági Kupa első tornáján, amelyen két meccs vár rájuk.

– Csak Szajkó Tímea, Kovács Edina, Szabó Barbara, Sitkey Mariann, Nagy Zsanett, Szabó Helga és Csarkó Edina nem lesz érdekelt szombaton, a többiek igen – tette hozzá Toma Sándor, aki szerint nem fognak elfáradni a lányok a terhelés miatt, bírni fogják azt.

A szakvezető a két bajnokival kapcsolatban az alábbiakat fogalmazta meg:

– Az Újpest egy jól összerakott társaság. Edzőjük tavaly a Békéscsabának volt a másod­edzője, aki áthozott magával egy szerb játékost, valamint a nálunk nevelkedett Leidgeb Noémit. Amióta Noémi eligazolt az MVSC-től, rengeteget fejlődött, aminek személy szerint én is örülök. Ellenük tehát nem lesz könnyű… – jelentette ki Toma Sándor, aki a nyíregyháziakról az alábbiakat fogalmazta meg: – Az Újpest legyőzte őket, de úgy néz ki, hogy a három pontot a szabolcsiak kapják, mert a lila-fehérek egyik játékosa a mérkőzés időpontjában nem rendelkezett érvényes versenyzési engedéllyel. A második körben 3:2-re verték a Budaörsöt, edzőjük a Miskolcon jól ismert Kőhalmi Richárd. Van egy brazil és egy kubai röplabdázójuk, valamint visszatért a tavaly elbúcsúztatott Botos Fruzsi is. Velük mindig nagyokat játszunk, biztosan így lesz most is.

Három hétig

Az MVSC edzőjének nagyjából még három hétig nélkülöznie kell a rimaszombati tornán megsérült, keresztszalag-húzódást szenvedett Csarkó Edinát.

ÉM-MI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!