Nem nyert

2024.06.08. 13:06

Tartaléklistára került Miskolc pályázata

HUMDA: újabb környezetbarát autóbuszok állhatnak forgalomba a Zöld Busz Programban.

MTI

A próbajárat után nem járja majd hidrogén hajtású busz Miskolc utcáit

Fotó: BOON

A Széchenyi Egyetemi csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. két pályázatán 6 modern, környezetbarát autóbusz beszerzésére nyertek lehetőséget 3 városban a Zöld Busz Programban – közölte a HUMDA az MTI-vel.

Ismertették, hogy a következő években Kecskeméten 2, Budapest agglomerációjában 1 hidrogén üzemanyagcellás, Veszprémben pedig 3 akkumulátoros elektromos autóbusz állhat forgalomba. A hidrogén üzemanyagcellás autóbuszok pályázatán a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. 544,3 milliós támogatást nyert 2 járműre, a Volánbusz Közlekedési Zrt. pedig 267,2 millió forintot 1 autóbuszra. A rendelkezésre álló keret kimerülése miatt tartaléklistára került az 1 autóbuszra pályázó Miskolc Városi Közlekedési Zrt. – ismertették. A HUMDA keresi a lehetőséget a többletforrások előteremtéséhez - írták a közleményben.

A másik pályázatban is tartaléklistán

A 25 ezer főnél nagyobb lakosságszámú települések új, akkumulátoros elektromos buszok beszerzésére kiírt pályázatán a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft. nyert 426,7 millió forint támogatást, amelyből 3 tisztán elektromos járművet szereznek majd be. Szintén pályázott 3-3 autóbuszra a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. és a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata - Tüke Busz Zrt. konzorciuma, amely pályázatai forrás hiányában tartaléklistára kerültek. Az ügynökség ennél a pályázatnál is keresi a lehetőséget a többletforrások előteremtéséhez – közölte a HUMDA.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában