Sport

2014.10.31. 15:57

Győrben már Jenner is játszhat

Jenner szerint barátja, Futács, ha tudta volna, hogy ideszerződik, akkor ő is maradt volna.

Jenner szerint barátja, Futács, ha tudta volna, hogy ideszerződik, akkor ő is maradt volna.A labdarúgó NB I 13. fordulójában szombaton 14 órától a Diósgyőri VTK együttese a Győri ETO FC vendége lesz A mérkőzésről élőben közvetítünk: dvtk.boon.hu). A két csapat számára egyaránt balul sikerült a hétközi Magyar Kupa-forduló, hiszen mindketten búcsúra kényszerültek a nyolcaddöntőben, de a blamás meccset a Rába-partiak játszották, ugyanis amíg a DVTK a bajnokságban élen álló Videoton vendégeként vérzett el, addig a Győr saját városában, idegenben szenvedett történelmi vereséget az NB II-es Gyirmóttól, akiktől ezidáig még soha nem kaptak ki tétmeccsen. A nagyobb gödör így az ETO-é, bár a mostani szombaton hazai pálya mellettük szól, de a Diósgyőrnek is van miből építkeznie, hiszen szerdán este szerződtették a holland Julian Jennert.

Sokan érdeklődtek

– Lejárt a szerződésem az FTC-nél, és nem döntöttünk a közös folytatás mellett – mondta a diósgyőriek új középpályása, Julian Jenner. – Sok klub volt, amelyik érdeklődött felőlem, köztük konkrét megkeresések is voltak, de egyiknél sem éreztem azt, hogy lenne jövője a dolognak. Nyáron nem az volt a szándékom, hogy tovább játsszak Magyarországon, vagy bárhol, és mivel a régi holland klubom, a Vitesse hívott, állást ajánlottak, én pedig elfogadtam, az utánpótlásban kezdtem el edzősködni. De Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója többször is felhívta az ügynökömet, és ez fokozatosan felébresztette bennem azt az érzést, hogy megvan a megbecsültségem Magyarországon. És az alatt az idő alatt, amit otthon töltöttem, ráébredtem, hogy nem vagyok kész az edzői pályára, ezért felhívtam az ügynökömet, hogy benne vagyok egy egyeztetésben a DVTK-val. A megbeszélés során a klub ambíciói nagyon pozitívan érintettek, ezek alatt végig azt értem, hogy európai megméretésben szereplő csapatot szeretnének kialakítani. Ugye nem ez lesz az első szezonom Magyarországon, de ami elmúlt, az a múlt, az, hogy FTC-ben játszottam az egy lezárt fejezet, nem felejthetem el, de most boldog vagyok, hogy Diósgyőrben szerepelhetek. A DVTK-val kapcsolatban is vannak emlékeim: soha nem felejtem el, hogy amikor itt játszottam ellenfélként, hiába vezettünk több góllal, akkor is énekelt a közönség, és buzdították a csapatot, ez nagyon tetszett. Akkor úgy gondoltam, ahogy most is: ha valahol érdemes Magyarországon labdarúgónak lenni, akkor az Diósgyőr.


[poll id="820"]


Futács a barátja

Arra a kérdésre, hogy mit tud a DVTK-nál folyó szakmai munkáról, hogy mi az amiatt úgy döntött, hogy a visszavonulás helyett inkább itt futballozik, a 30 éves játékos a következőket mondta:

– A tavalyi év alapján úgy látom, hogy Sivic Tomislav személyében jó edző dolgozik itt, olyan, aki jól tudja az egyéniségeket kezelni, győztes típus, önmagamat látom benne. Tudom, hogy Diósgyőr tradicionális, nagy hagyományokkal rendelkező klub, fanatikus szurkolótáborral, és mint az előbb is utaltam rá, ez is szerepet játszott abban, hogy ideszerződtem. Egyébként mielőtt aláírtam volna beszéltem Futács Márkó barátommal, aki tavaly ugye itt játszott, és ő is jó dolgokat mondott a városról, és az a kijelentés is elhangzott tőle, hogy ha tudta volna, hogy idejövök, akkor ő is maradt volna. Bárhol is játszottam, mindenütt érmeket akartam nyerni, ezek vezéreltek, és lehet, hogy az ellenfelek számára nem vagyok szép, de mindig a saját csapatomat próbálom segíteni. A DVTK kimutatta felém azt az ambícióját, szeretném ezt beteljesíteni, úgy tudom, hogy új stadion is épül, és az EL-ben is szeretnénk szerepelni, bízom benne, hogy jövőre meg is tudjuk magunkat méretni.

Jenner az FTC-éráról

Julian Jennernek azt is felvetettük, hogy tavaly az FTC-nek sem sikerült minden meccse, ahogy szerették volna, és ez alól ő sem volt kivétel, amire a középpályás így reflektált:

– Az első meccseken az ellenfelek sem ismernek annyira, tesztelik a képességeidet. Vissza lehet nézni, hogy amikor nálam volt a labda, gyakran 4-5 játékos is rám rohant, pedig nem nevezném magam egyénieskedő játékosnak, számomra a csapatjáték segítése a cél. Egyébként minden meccs különbözik, néha az ember fantasztikusan játszik, aztán van 3-4 jó meccse, és jöhet rosszabb is, amikor nem megy úgy, ahogy szeretné, és ilyenkor inkább a védekezéshez igyekszik hozzátenni a magáét. És persze néha nem csak az ellenfélen múlnak a dolgok, de ettől többet erről inkább nem szeretnék mondani.

ÉM


Labdarúgó NB I: 13. forduló

  • Péntek, 19.00: Kecskeméti TE – Puskás Akadémia FC.
  • Szombat, 14.00: Győri ETO FC – Diósgyőri VTK (élőben: dvtk.boon.hu), 16.00: Dunaújváros-PASE – Pécsi MFC-Matias, 16.00: Nyíregyháza SFC – Szombathelyi Haladás, 18.00: Lombard Pápa TFC – Debreceni VSC-TEVA, 20.00: Ferencvárosi TC – MVM-Paks.
  • Vasárnap, 16.30: MTK Budapest – Újpest FC, 18.30: Videoton FC – Budapest Honvéd.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!