Sport

2014.10.16. 10:16

Elek Ákos és a bukaresti mezátadás

Miskolc - Elek Ákos úgy látja, el kell felejteni a feröeri kilencven percet, és a négy pontnak kell örülni.

Miskolc - Elek Ákos úgy látja, el kell felejteni a feröeri kilencven percet, és a négy pontnak kell örülni.A magyar labdarúgó-válogatott szombati, bukaresti Európa-bajnoki selejtezőjén játszott, a keddi, Feröer-szigetek elleni, tórshavni összecsapást azonban kihagyta Elek Ákos, a Diósgyőri VTK futballistája. Az okokról szerdán, közvetlenül a csapat Budapestre való érkezése után beszélt a 26 esztendős középpályás.

– Bukarestben az ötödik perc tájékán kaptam egy „lópuszit” a bal combomra, amely ettől bevérzett. A mérkőzést még le tudtam hozni, de aztán már képtelen voltam edzeni ezzel a lábbal, így a második idegenbeli meccsen nem állhattam a szövetségi kapitány rendelkezésére – mondta az Észak-Magyarországnak Elek Ákos, aki röviden értékelte a válogatott mögött hagyott két összecsapást is: – A románok ellen az első félidőben nem ment úgy a játék, sajnos kaptunk is egy gólt a 45. percben. Többen hibáztunk az eset előtt, én is, Rusescu szabadon érkezhetett a kapunk elé. A hangulat nagyon jó volt a stadionban, rengeteg magyar szurkoló volt a lelátón, sajnálom, hogy nem nyertünk, amire, szerintem, a második játékrész alapján volt sanszunk. A lefújás után odamentünk a magyar tábor elé, megköszönni, hogy biztattak bennünket, láttam, hogy a lenti részen vannak a diósgyőriek, és az egyik srác­nak odaadtam a mezemet. Feröer? Hát… Ezt a kilencven percet felejtsük el… Mutattunk már jobb formát attól, mint ami Tórshavnban kijött, nézzük csak azt, hogy nyertünk, és két találkozón gyűjtöttünk négy pontot.

Jövő nyáron lejár

A piros-fehérek nagy munkabírású labdarúgója a közeljövőről, a továbbiakról úgy vélekedett: mostantól kezdve a finnek elleni, november 14-i selejtezőre kell koncentrálni, amelyen egy eredmény elfogadható, mégpedig az újabb győzelem. Elek Ákos különben szombaton 30. alkalommal húzta magára a nemzetiszínű szerelést, ebből tizenkettedszer a DVTK labdarúgójaként, így megelőzte Tatár Györgyöt, aki a klubból 11-szer volt A-válogatott.

– Nem tudtam róla, nem néztem utána, ha ez így van, akkor örülök neki – válaszolta minderre Elek Ákos. – Tatár Györggyel többször beszélgettem már, a régi „aranycsapat” tagja volt, szóval mindenképpen dicsőség számomra, hogy egy ilyen egykori nagyszerű játékost megelőztem. A harminc kerek szám, de nem tervezem magamban, hogy hatvanszor leszek válogatott, vagy hetvenötször, bőven elégedett lennék mondjuk a negyvenöttel is, csak jussak, jussunk ki egy tornára, például a következő Európa-bajnokságra.

A Diósgyőr 25-ös dresszét viselő futballistával ezt követően a bajnokságról beszélgettünk.

– Azt, hogy játszom-e a következő, pápai mérkőzésünkön, pillanatnyilag nem tudom megmondani, majd csütörtökön kiderül, amikor megnézzük újra a sérülésem, a combom – nyilatkozta Elek Ákos. – Már nem egyszer elmondtam, engem egyáltalán nem lep meg az idei jó szereplésünk, amit nyilván szeretnénk folytatni az ősz további részében is. A Győr és a Debrecen kicsit beragadt, ha a folytatásban is tudjuk azt a szintet hozni mint eddig, akkor a végén akár még a dobogón is ott lehetünk…

Elek Ákos esetében nem lehet elmenni a légióskodás mellett sem, nem lepődnénk még rajta, ha valamelyik külföldi klub menedzsere valamikor bekopogna érte…

– Ez most egyáltalán nem érdekel, a DVTK-val foglalkozom, azzal kelek, és azzal fekszek, hogy itt mi a dolgom – tette hozzá határozottan a piros-fehérek erőssége. – Az biztos, hogy jövő nyáron lejár a szerződésem a DVTK-nál, tapogatózás volt már a klub részéről a folytatást illetően, de konkrét ajánlatot egyelőre nem kaptam.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!