Sport

2014.10.18. 20:34

Aluinvent-DVTK: A vártnál nehezebben

A vártnál nehezebben nyert a Diósgyőr a 2014/15-ös évad nyitányán az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokságban, a Cegléd vendégeként, szombaton este.

A vártnál nehezebben nyert a Diósgyőr a 2014/15-ös évad nyitányán az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokságban, a Cegléd vendégeként, szombaton este.

A vártnál nehezebben nyert a Diósgyőr a 2014/15-ös évad nyitányán az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokságban, a Cegléd vendégeként szombaton este. A hazai együttesben több egykori diósgyőri játékos készülődött a kezdésre, Skoric, Bozóki és Hadzovic másfél éve még a Diósgyőr kosarasa volt, rajtuk kívül Kobolák a piros-fehérek saját nevelésű játékosaként került Ceglédre néhány éve. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a nyár közepén még úgy volt, hogy az ősdiósgyőri Áron Balázsné, aki egy éve „igazolt át” a kisvárosba trénernek, marad ott vezetőedzőként, illetve, hogy Bukovszki Mónika is odaszerződik irányítónak, akkor még ettől is jobban DVTK-s lehetett volna a Cegléd. Utóbbi egyébként jelen volt a csarnokban, igaz, csak nézőként, de piros dominanciájú öltözete elárulta, hogy hová tartozik, és az is kiderült, hogy ezzel a két tucat diósgyőri drukker is tisztában van, hiszen a meccs hajrájában kórusban éltették a Kicsi becenévre hallgató sportembert.

8-0-ával indult

A meccs elején a hazai gárda vezetett, a DVTK csak az 5. percben Szabó Petra révén, 8-0 után szerezte az első kosarát, tripla értékben. Az első negyed végén viszont már a piros-fehéreknél volt az előny, de elszakadniuk a házigazdától csak a második negyed második felében sikerült, nagyjából akkor, amikor " target="_blank">befutott egy diósgyőri szurkolócsoport, akik a pápai misszióból érkeztek (ott játszott a diósgyőri labdarúgócsapat). Ekkor döntetlen állásnál, 31-31-nél a két diósgyőri fiatal, Dubei és Horváth 4-4 pontot szerzett, majd előbbi még hármat. Ez a 11-0-ás etap meghatározta az egész meccs kimenetelét, erről a 10 pont körüli különbségről sokáig nem igazán tudott elmozdulni egyik csapat sem. Ez a hajrában egy picit a Ceglédnek sikerült, de a Diósgyőr győzelme nem forgott veszélyben.

A hazai együttesben a Hadzovic, Bozóki, Skoric trió extra teljesítményt nyújtott, a DVTK-val szembeni plusz motivációjuk összességében 63 pontot eredményezett. A vendégeknél tulajdonképpen csak Szabó P. nyújtott átlagon felüli teljesítményt, egyedül ő nőtt fel a szezonkezdethez. Ahogy arról már beszámoltunk a DVTK amerikai új irányítója, az extrának tartott Italee Lucas csak civilben ült a kispadon, érvényes játékengedély hiányában nem tudták őt nevezni a meccsre, és a heteken át tartó közös gyakorlás után karmester nélkül maradt csapat szerényebb teljesítményén ez is érződött.

ÉM-BCS


Női kosárlabda NB I, 1. forduló:

Ceglédi EKK – Aluinvent-DVTK 77-82 (14-15, 22-29, 19-22, 22-16)

Cegléd, 300 néző. V.: Papp, Fodor, Valé.


Ceglédi EKK: HADZOVIC (22/3), Gorjanácz (2), Serbán (10/3), SKORIC (21/9), BOZÓKI (20). Csere: Kobolák (2), Szabó D. (-), Lengyel (-), Ruttner Zs. (-), Szepsi (-). Vezetőedző: Cziczás László.

Aluinvent-DVTK: Czank (8/3), Bálint (10), Dubei (10/3), Szécsi (7), Coulibaly (11). Csere: Horváth B. (9), Snytsina (8), Szabó P. (12/3), Ciappina (7/3). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.


Kipontozódott: Dubei a 25., Skoric a 38., Hadzovic a 40. percben.


Cziczás László: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, az ország egyik legjobb együttese ellen csak nüanszok döntöttek ezen a meccsen. Köszönjük lelkes szurkolótáborunk biztatását.

Miguel del Jesús López Alonso: – A szezon első meccsén gyakran előfordulnak hullámvölgyek, és hullámhegyek bármelyik csapat játékában, ez történt ma nálunk is. Legközelebb sokkal többet kell fent lennünk, nem szabad ennyi időt a hullámvölgyben töltenünk. Ezen a meccsen voltak jó dolgaink, és kevésbé jók is, de a legfontosabb az, hogy győztünk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!