Sport

2014.08.14. 09:04

Magyar Kupa: Vasas vs. DVTK - Simán győztek a diósgyőriek

Szerdán este a Vasas vendégeként lépett pályára a DVTK együttese a Magyar Kupa 1. fordulójában.

Szerdán este a Vasas vendégeként lépett pályára a DVTK együttese a Magyar Kupa 1. fordulójában.Nem ígérkezett könnyűnek a tavalyi döntős piros-fehérek első fellépése Angyalföldön, mert a házigazda, másodosztályú Vasas egyértelmű célja az NB I-be való visszakerülés – és ennek érdekében „komoly” keretet raktak össze a nyáron. A nemrégiben érkezett elefántcsontparti csatár, Georges Griffiths papírjait elintézték, így a támadó Sivic Tomislav vezetőedző rendelkezésére állhatott.

Váratlanul

Unalmas, tapogatózó játékkal telt el a mérkőzés első húsz perce, mondhatni egymás hibáiból éltek a játékosok. Váratlanul szerzett vezetést a Diósgyőr: Bori kitűnő meglátása, majd Bognár remek passza hozta a piros-fehérek vezetését. Ezt követően a DVTK átvette a játék irányítását, a hazaiak néhány durva belemenéssel próbáltak tekintélyt teremteni, de Bacsa találata lehűtötte a kedélyeket. A félidő vége előtt két helyzete is volt a Vasasnak, de egyikkel sem tudtak élni a hazai játékosok.

A második félidőben a Vasas feljebb tolta védekezését, ám ezzel a gyors diósgyőri támadóknak kedvezett, hiszen még inkább „fickándozhattak” a védők gyűrűjében. A cserék is remekül szálltak be, Takács szinte azonnal gólt szerzett, Németh és Marjanovic pedig remek labdákkal szolgálta ki társait.

A hazaiak csak a 10-1-es szögletaránynak és egy kapufának örülhettek, míg a Diósgyőr magabiztos játékkal, talán a várttól is nagyobb arányú sikerrel jutott tovább.

Teljesen reális

A látottak alapján gólokban is kifejezésre jutott az osztálykülönbség, a kiütéses vendéggyőzelem teljesen reális. A lefújás után a piros-fehérek hívei a megszokott ünneplésben részesítették kedvenceiket.

ÉM-TZ


Jegyzőkönyv:

Vasas FC – Diósgyőri VTK 0-4 (0-2)

Budapest, Illovszky-stadion, 1200 néző. V.: Nazsa.


Vasas FC: Németh G. – Görgényi, Grúz, Tamás, Hajdú – Vida, Nagy T., Berecz, Nagy D. (Ferenczi) – Ádám (Menyhárt), Remili. Vezetőedző: Szanyó Károly.

Diósgyőri VTK: Rados – Okuka, Alves, Debreceni, Husic – Bognár (Németh M.), Egerszegi, Bori, Gosztonyi – Bacsa (Marjanovic), Griffiths (Takács). Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Gólszerző: Bori (0-1) a 26., Bacsa (0-2) a 33., Takács (0-3) az 53., Gosztonyi (0-4) a 80. percben.

Sárga lap: Remili a 37., Hermány a 46., Bori a 70., Gosztonyi a 73., Takács a 87. percben.

Jók: Nagy T., ill. Alves, Husic, Gosztonyi, Bacsa.


Szanyó Károly: – Nincs mit szépíteni, az élvonalbeli Diósgyőri VTK sokkal jobb volt tőlünk ezen az estén, 4-0-ás vereséget egyáltalán nem vártunk. Gratulálok nekik és további sikereket kívánok nekik a kupában. Nekünk nem marad más választásunk, mint az, hogy javítsunk a bajnoki rajton.

Sivic Tomislav: – Úgy érzem, hogy remek mérkőzést játszottunk, simán nyertünk és ehhez ezúttal még öngólok sem kellettek. Gratulálok a fiúknak, végig fölé nőttek a Vasasnak, és szurkolóinknak is elismerésemet fejezem ki, ők ugyanis, amint azt már megszokhattuk, az első perctől kezdve remek hangulatot varázsoltak az Illovszky-stadionba is. Biztató jeleket láttam a hétvégi bajnoki összecsapásunk előtt.



BOON-ÉLŐ - Magyar Kupa: Vasas vs. DVTK 0-4 (0-2)

Az előző évi kupadöntős Diósgyőri VTK is becsatlakozott a 2014/2015-ös Magyar Kupa küzdelmekbe, a piros-fehérek az NB II-es Vasas otthonában léptek pályára a 64 közé jutásért szerdán 19:30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on Angyalföldről! tovább »

Labdarúgó Magyar Kupa - Búcsúzott a Pápa

Budapest, 2014. augusztus 13., szerda (MTI) - Az élvonalbeli csapatok közül egyedüliként a Pápa búcsúzott a labdarúgó Magyar Kupa első fordulójában a szerdai játéknapon, mivel 2-0-ra kikapott a harmadosztályú Soroksár vendégeként. tovább »


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!