Sárospatak

2024.06.16. 10:30

Olvasó Flashmobot tartottak a Művelődés Háza és Könyvtárában

Sárospatak városa újabb kulturális eseménnyel gazdagodott, amikor a helyi általános és középiskolás diákok részt vettek az első olvasó flashmobon, melyet a 95. Ünnepi Könyvhét keretében rendeztek meg.

Boon.hu

Sokan érdeklődtek a flashmob iránt

Forrás: sarospatak.hu

Az időjárás viszontagságai miatt az esemény eredeti szabadtéri helyszíne helyett beltéri helyszínre került sor, de ez sem csorbította a rendezvény sikerét és hangulatát. A város iskoláiból több diák is elmondta vagy felolvasta kedvenc könyvének 1-1 fejezetét.

Színvonalas előadások 

Tar Boldizsár, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának tanulója, különleges előadói képességeivel varázsolta el a jelenlévő fiatalokat. A humoros és tanulságos történet Misi mackóról, a huncut medvebocsról, nemcsak szórakoztatta, hanem el is gondolkodtatta a diákokat. 

Lengyel Csaba az Árpád Vezér Gimnázium tanulója, Janikovszky Éva – Kamaszokról szóló írását osztotta meg a közönséggel. 

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 3/B osztályos tanulói közül Szirom Virág, Holló-Nagy Simon, Gombár Dávid, Csendes Diána is felolvastak részleteket a kedvenc olvasmányukból. 

Remeczki Imre tanár úr, író egy történelmi regény részletével örvendeztette meg a hallgatóságot. 

Az esemény nem csak szórakoztatott, hanem a könyvek iránti szeretetet is erősítette a fiatalokban. Az olvasó flashmob célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az olvasás fontosságára és örömére Sárospatakon is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában