Sport

2014.08.09. 15:49

Magyar Kupa: a 64 közé jutás a tét

A labdarúgó Magyar Kupa 1. fordulójában (országos főtábla, a 64 közé jutásért) 9 borsodi csapat lép pályára a hétvégén.

A labdarúgó Magyar Kupa 1. fordulójában (országos főtábla, a 64 közé jutásért) 9 borsodi csapat lép pályára a hétvégén.

Ónod SE (megyei III. osztály) – FGSZ Siófok (NB II) (szombat, 16.00)

Vida Miklós, ónodi elnök: – Az a legnagyobb célunk, hogy magunknak és közönségünknek is megfeleljünk. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ellenfelünk az esélyes, a többi a pályán dől el. Sok nézőt, nagy közönséget várunk, reméljük, hogy nem fog esni az eső.


Alsózsolcai KSC (megyei II.) – Velence-Bericap (megyei I.) (szombat, 17.00)

Orlóczki Tibor, az Alsózsolca KSC edzője: – A továbbjutás csoda lenne, csodák pedig ritkán fordulnak elő. A Velence ugyanis 20 millió forintból gazdálkodik, az elnökük eljött minket megnézni az egyik edzőmeccsükön. Az Amatőr Kupában többször is ott voltak a végelszámolásnál, most is szeretnének minél tovább eljutni. Jobban örültem volna egy nagyobb nevű ellenfélnek, mert a Velence nem az, de remek csapat. Mi három hete készülünk a bajnokságra, teljesen amatőrként várjuk a megye II-t. Megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat.


Sajóbábony VSE (megyei I.) – AC Nagybajom (megyei I.) (szombat, 17.00)

Bodnár József, a Sajóbábony VSE edzője: – Még nagyon az elején tartunk a felkészülésnek, a régi-új játékosok beépítése folyamatban van. A bajnoki nyitány előtt jól jön az első tétmeccs, amit a Somogy megyei bajnokkal szemben vívunk meg. Van egy 34 és egy 20 gólos támadójuk, rájuk nagyon oda kell figyelnünk, hiszen véletlenül senki nem szerez ennyi találatot. Mindenképpen szeretnénk továbbjutni, és a lehető legtovább menetelni a kupában.


Cigánd SE (NB III) – Szigetszentmiklósi TK-Erima (NB II) (szombat, 17.00)

Terjék Sándor, cigándi szakosztályvezető: – Mindenképpen a továbbjutás kiharcolása a célunk. Rendkívül erős csapat érkezik hozzánk, az ellenfelünk, amely fizikálisan erős, magas labdarúgókkal rendelkezik, tavalyi 11. helyük nem tükrözte az erőviszonyokat. Ennek ellenére a szép számú közönség előtt meglepetést akarunk okozni, mert a Magyar Kupára is úgy tekintünk, mint a bajnokságra.


Mezőkovácsháza TE – Mezőkövesd Zsóry FC (NB II) (szombat, 17.00)

Tóth László, kövesdi vezetőedző: – Idei első tétmérkőzésünkön mindenképpen győzni szeretnénk és mindezt természetesen a rendes játékidőben akarjuk elérni. A bajnokság nyilván nagyon fontos számunkra, de a Magyar Kupában is a lehető legtovább kívánunk eljutni és az újjávarázsolt pályánkon nívós ellenfelet fogadni a későbbiek folyamán. Ehhez egy lépcsőfok a Mezőkovácsháza.


Kisújszállási SE (megyei I. osztály) – Termálfürdő Tiszaújváros FC (NB III) (szombat, 17.00)

Kovács Tamás, tiszaújvárosi klubelnök: – Mindenképpen az a célunk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Tudjuk azonban, hogy egy kupameccsnek más a hangulata, ezekre a kicsik is felszívják magukat és kettőzött akarással küzdenek. Az első szempont természetesen a bajnokság, de a Magyar Kupa szintén nagyon fontos, ennek megfelelően a legjobb csapatunkkal állunk ki.


Szerencs VSE (megyei II. osztály) – Komlói BSK (megyei I. osztály) (vasárnap, 17.00)

Tóth István, szerencsi edző: – Ellenfelünk NB III-as csapat volt, de kiesett. Ugyanúgy készülünk rájuk, mint bármelyik meccsre, az osztálykülönbséget pedig lelkesedéssel igyekszünk pótolni. Csakis a győzelem elfogadható számunkra, ezt a rendes játékidőben akarjuk kiharcolni, támadólag fogunk fellépni a hazai környezetben.


Babócsa SE (megyei I. osztály) – Kazincbarcikai SC (NB III) (vasárnap, 17.00)

Koleszár György, a KBSC vezetőedzője: – Egy erőteljes megye I-es csapat lesz az ellenfelünk, de természetesen az a célunk, hogy elérjük a továbbjutást. Egynaposra tervezzük a kirándulást, hosszú utazás vár ránk, de van olyan erős a csapatunk, hogy sikerrel teljesítsük a feladatunkat. A Kazincbarcikára korábban is jellemző volt a jó kupaszereplés, bízom benne, hogy a hagyományainkat ebből a szempontból tovább tudjuk vinni. A kupa mellett a bajnokságban is komoly terveink vannak, az majd menet közben kiderül, hogy a kétfrontos szerepelésre mennyire vagyunk készek.


Gyöngyösi AK (NB III) – Putnok FC (NB III) (vasárnap, 17.00)

Koszta Péter, a Putnok FC vezetőedzője: – Az utolsó edzőmeccseink már jól sikerültek, az elmúlt napok teljesítménye már bizakodásra adhat okot. Nyáron a csapatunk teljesen kicserélődött, akik jöttek, vagy visszajöttek, az elmúlt időszakban alig játszottak NB III-as mérkőzéseket. Ebből a szempontból is kíváncsian várom az új idény első tétmeccsét. A Gyöngyössel kapcsolatban nem sok információm van, annyit tudunk, hogy osztályozón harcolták ki a harmad osztályú szereplés jogát. Mi azonban elsősorban nem az ellenféllel, hanem saját magunkkal foglalkozunk. A Magyar Kupában bármi előfordulhat, ez benne a szép.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!