Sport

2014.08.01. 16:03

DVTK vs. Krasznodar - Látszott, ez egy másik szint

A Krasznodar elleni Európa Liga selejtezőn a Diósgyőr futballcsapata csak elvétve jutott el az ellenfél kapujáig.

A Krasznodar elleni Európa Liga selejtezőn a Diósgyőr futballcsapata csak elvétve jutott el az ellenfél kapujáig.A játékot és a végeredményt nézve is óriási különbség volt csütörtök este Debrecenben a Diósgyőr és az FK Krasznodar együttese között. Az erőviszonyokkal természetesen mindenki tisztában volt a párharc kezdete előtt, hiszen tudni lehetett, hogy az oroszok milyen körülményekkel és anyagi háttérrel rendelkeznek. A „semleges” szurkolók közül azonban sokan értetlenül álltak a lefújás után történteken. A közel ötezres diósgyőri drukkerhad úgy ünnepelte a hazai futballistákat, mintha bejutottak volna a csoportkörbe. A piros-fehér szurkolók nyilván nem az 5-1-es vereségnek örültek, sokkal inkább azt az egy hónapot– és az előtte lévő időszakot – köszönték meg a csapatnak, ami lehetővé tette, hogy idáig jussanak a nemzetközi porondon.

A DVTK kapujában Antal Botondnak rengeteg dolga volt, ismét a csapat legjobbjaként lehetett emlegetni, de bő tíz perccel a lefújás után, sérülés miatt Sivic Tomislavnak le kellett cserélnie.

- Egy balszerencsés mozdulat után sérültem meg, amikor elvittem a labdát az orosz támadó mellett – gondolt vissza az esetre Antal Botond. – Ebben a pillanatban kicsúszott a gyep alólam, a bokám magam alá fordult és ráestem. Ennek a következménye az első diagnózis szerint egy részleges bokaszalag szakadás, de még egy tüzetesebb vizsgálaton is át fogok esni. Nagyon nehéz mérkőzés volt, tudtuk, hogy egy bombaerős ellenféllel találjuk magunkat szembe. Egyértelműen az történt a pályán, amit ők akartak. Mi próbáltuk a szívünkkel, a lelkünkkel ellensúlyozni a különbséget, ennyire futotta. Az első félidőben tartottuk magunkat, és a fordulás után is jól kezdtünk. Aztán, ahogy megszületett Bacsa gólja, ők plusz energiákat mozgósítottak, mi pedig a végére elfáradtunk, így alakult ki ez a nagy különbség.

Nagy volt a nyomás

Az orosz sztárcsapat a kilencven perc során végig nyomás alatt tartotta a DVTK kapuját, a piros-fehérek csak egyszer-egyszer értek oda a Krasznodar tizenhatosának a környékére. A második játékrész elején Bacsa szépítő találata még esélyt adott a felzárkózásra, de ez a remény rövid idő alatt szertefoszlott.

- Nagyon rossz érzés öt gólt kapni, még akkor is, ha ismert az ellenfél játékereje – fogalmazott a találkozó után, a diósgyőri gól szerzője, Bacsa Patrik. – Nehéz ilyenkor mit mondani, de az ilyen mérkőzésekből lehet igazán tanulni. Több kellene belőle, akkor talán fel tudnánk venni a harcot a jóval erősebb riválisokkal szemben. Az első húsz perccel nem volt semmi gond, stabilan zártunk, a taktika szerint alakult a meccs. Aztán megszületett az oroszok vezető gólja, nem sokkal ezután pedig a második is. Szerencsére a szünet után sikerült betalálni, ám a legrosszabbkor jött a harmadik vendég gól. Ezután elfáradtunk, és a végére egy kicsit szétestünk. Sokat hibáztunk, sokszor vesztettük el a labdát, ezért rengeteg lehetősége volt az ellenfélnek. Nagy tanúság ez a meccs, de remélem a visszavágón tisztességgel helyt tudunk majd állni.

Csalódottság helyett büszkeség

Elek Ákos szerint a csalódottság szerint büszkének kell lenni az eddig elért eredményekre. Sokan már azt is nagy bravúrnak tartották, hogy a Diósgyőr túljutott a bolgár Litex Lovecs együttesén. Az FK Krasznodar ellen pedig – sajnos – nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat.

- Más dimenziót képviselt az ellenfelünk, mint az előző kettő – tette hozzá Elek Ákos. – A visszavágó már formalitás lesz, de a csapatnak ki kell élveznie minden percet, amit a nemzetközi színtéren tölthet. Nehéz összevetni, hogy a magyar és az orosz bajnokság ötödik helyezettje között ekkora, vagy esetleg kisebb a különbség. A mi csapatunk nagyon sokat változott, és inkább gyengült az előző szezonhoz képest. Ugyanez az oroszokra nem mondható el. Mondani sem kell, hogy egy ilyen lefolyású mérkőzésen, amikor nagyon kevés lehetőségünk adódott, milyen szükségünk lett volna egy olyan támadóra, mint Futács Márkó. Innentől kezdve egyértelműen a bajnokságra kell koncentrálunk, mert nagyon szeretnénk a szurkolóinkat jövőre is egy hasonló nyári programmal megajándékoztatni. Ezúton szeretném a csapat nevében megköszönni azt a biztatást és szeretetet, ami felénk áradt a lelátóról. 1-5 után, nem tudom, hogy hány csapatot éltetnek így a drukkerek. Diósgyőr ezért is tartozik egy külön kategóriába.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!