Sport

2014.08.07. 12:51

Az ittenieket próbálják megbecsülni

Egyelőre korai „belőni”, hogy hol végezhet a miskolci élvonalbeli női röplabdacsapat.

Egyelőre korai „belőni”, hogy hol végezhet a miskolci élvonalbeli női röplabdacsapat.

Október 4-én szombaton, a kaposváriak elleni mérkőzéssel nyitja majd a női röplabda NB I 2014/2015-ös évadát az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI csapata, amelynél hétfőn kezdődött meg a felkészülés az új idényre. Az előző pontvadászatot a 9. helyen záró zöld-fehérek április 26-án játszották utolsó tétmeccsüket, vagyis bő három hónapra nyúlt a szünet.

– Amikor befejeződött a bajnokság, tartottam két-három hét pihenőt, akkor semmi olyat nem csináltam, ami a röplabdához kötődik – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Szajkó Tímea, az Albrecht-MVSC-MVSI csapatkapitánya. – Aztán május végén elkezdtem futni, illetve volt lehetőség kondizásra is a sportcsarnokban.

Friss feladatok

A vasutasok éljátékosa 1998 óta röplabdázik, akkor éppen hetedikes volt az általános iskolában.

– Az MVSC felnőtt csapatában a 2002/2003-as szezonban mutatkoztam be, az akkori edzőm, Kőhalmi Richárd küldött be a pályára – folytatta Szajkó Tímea. – Egyszer természetesen szeretnék családot alapítani, de most még a sport van az első helyen. Hogy mennyiben más a mostani kezdés, mint az előzőek? Toma Sándor edző igyekszik új dolgokat behozni, ami nekünk, játékosoknak jó, hiszen akkor tudunk fejlődni, ha megismerkedünk a legfrissebb módszerekkel, feladatokkal.

A „Mi várható a csapattól a következő bajnokságban?” felvetésre a 28 esztendős center az alábbiakat válaszolta:

– Nem ismerjük a többieket, az ellenfeleket, hogy milyen munkát végeznek, pontosan milyen játékerőt fognak képviselni, tehát ebben a pillanatban nehéz jósolni, helyezést mondani. Nekünk most arra kell figyelnünk, hogy legyünk minél jobb kondícióban, mert ebből lehet építkezni, továbblépni… – nyilatkozta Szajkó Tímea.

A tréner, Toma Sándor papírral a kezében vezényelt hétfőn reggel az MVSC Csokonai úti csarnokában, ahol sorban jöttek a gyakorlatok: egyik pillanatban fekve, medicinlabdának dőlve kellett labdát dobni, aztán helyből kellett távolba ugrani, a kapott métereket, adatokat pedig jegyzetelte a zöld-fehérek trénere.

Kiss D. először

– Hamarabb nem lett volna értelme elkezdeni a felkészülést, az első bajnoki találkozónkig így is kilenc hetünk van – fogalmazott a szakvezető. – Eleinte heti kilenc edzésen vesznek részt a lányok, csak a szerda délutánjuk lesz szabad, aztán szeptembertől átállunk a napi egy foglalkozásra. Hárman dolgoznak a csapatból, a többiek pedig iskolába járnak. A játékosok közül Kiss Daniella első alkalommal van velünk, a felnőtt kerettel Kundrák Eszter és Demkó Fruzsina tavaly már dolgoztak velünk.

Amint azt már megírtuk, az Albrecht-MVSC-MVSI-től egy röpis távozott, a korosztályos válogatott nyitásfogadó, szélső ütő, Radomszki Boglárka. Vajon lesz-e, lehet-e érkező a Kubikba?

Hat és fél éve

– A klub anyagi helyzete azt nem igazán teszi lehetővé, hogy más klubtól igazoljunk. Inkább az ittlévőket próbáljuk megbecsülni, és merítünk a sportiskolából – csatlakozott a gondolathoz Toma Sándor, aki 2008 januárja óta irányítja az együttest.

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI négy tagja a hét végén részt vesz a rimaszombati, nemzetközi strandröplabda-viadalon, míg a felkészülési programban három torna szerepel: az egyik szintén a felvidéki városban lesz, a másik a tervek szerint Miskolcon (itt a testvérvárosok csapatai mérnék össze tudásukat), a harmadik pedig egyelőre még csak kialakulóban van.

ÉM-MI


Névsorolvasás

Az Albrecht-MVSC-MVSI első edzésén részt vettek:Bertók Bettina, Csarkó Edina, Demkó Fruzsina, Jobbágy Vivien, Kiss Daniella, Kiss Emese, Kocsis Zsófia, Kovács Edina, Kundrák Eszter, Nagy Zsanett, Sitkey Mariann, Szabó Barbara, Szabó Helga, Szajkó Tímea, Szilvási Dalma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!