Sport

2014.07.13. 01:46

Továbbra is Hegedűs az egyeduralkodó

Borsodnádasd - A borsodnádasdi triál magyar bajnokságon valamennyi kategória képviselői összemérték az erejüket.

Borsodnádasd - A borsodnádasdi triál magyar bajnokságon valamennyi kategória képviselői összemérték az erejüket.

Az elmúlt hónapokban tovább fejlesztették a Mátéhegyi Ökopark triál szekcióit, amelyet a szakág legjobb bringásai éles körülmények között is kipróbálhattak. A tavalyihoz képest az idei magyar bajnokságon jelentősen nőtt a résztvevők száma, akiket helyenként megoldhatatlan feladat elé állítottak a rendezők által megálmodott pályák. A nap első részében - a kezdők, a kadétok és a szeniorok csatáját - ráadásul az esős időjárás is nehezítette, hiszen a fából és kőből készült akadályok rendkívül csúszóssá váltak. Az elit és a junior mezőny azonban a verseny második felét már napsütésben teljesítette, ami a triálosok teljesítményén is megmutatkozott.

- Hálásak lehetünk a nádasdiaknak, mert megfeszített munkával, kiváló triál stadiont építettek nekünk - jelentette ki Schettrer Zsolt, szakágvezető. - Ennek a híre pedig a bringások között szépen elterjedt, ennek is köszönhető, hogy jóval többen jöttek el az idei országos bajnokságra, mint tavaly. Ennek a sportágnak rendkívül fontos, hogy legyen egy ilyen bázisa, ahol a kezdődik megszerethetik a triált, a haladók pedig olyan pályákon gyakorolhatnak, amelyek a nemzetközi versenyeken is várnak rájuk.

Boldog győztes

Az elit kategóriában nem született meglepetés: a világranglistán jelenleg nyolcadik helyen álló Hegedűs László a 20 és a 26 colos versenyszámot is megnyerte, így pályafutása során a 13. és a 14. hazai elsőségét könyvelhette el.

- Ennyi idő után is tudok örülni az aranyéremnek - mondta az eredményhirdetés után Hegedűs László. - Ugyanakkor egyáltalán nem szeretem hangoztatni, hogy hányszor voltam a legjobb, nehogy bárki is szerénytelenségnek vegye. 2009 óta itthon nem találtam legyőzőre, de ezek az állomások is fontosak ahhoz, hogy a rangos külföldi viadalokra minél jobban fel tudjak készülni. A borsodnádasdi stadion rengeteget fejlődött, minden szempontból sikerült előrelépni. Kiválóan éreztem magam, és rendkívül értékesnek tartom ezeket a győzelmeket.

Az idei triál magyar bajnoksággal kapcsolatban Katona Kálmán, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének az elnöke megjegyezte: a mostani ob bebizonyította, hogy a szakág fejlődőképes hazánkban, és a fiatalok rendkívül kedvelik ezt az extrém sportágat. Az elnök szerint Borsodnádasd ismét jól vizsgázott, a Mátéhegyi Ökopark méltó volt a rendezésre, a jövőben pedig akár nemzetközi versenynek is otthont adhatnak a borsodi település.

ÉM-ME

A triál magyar bajnokság dobogósai:

Kezdő: 1. Horváth Patrik, 2. Kovács Péter.

Kadét: 1. Pocsai Richárd.

Junior "26: 1. Odus Roland, 2. Babus Péter, 3. Csereklye Ábrahám.

Senior: 1. Nagy Dániel, 2. Horgos Máté, 3. Takács Zoltán.

Elit 20: 1. Hegedűs László, 2. Majoros János, 3. Major Dániel Ernő.

Elit 26: 1. Hegedűs László, 2. Leskó József, 3. Horgos Attila.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!