Sport

2014.05.26. 16:24

MK-döntő: Nem kezezés volt, hanem váll

Kádár Tamás a kiállítása előtt nem kezezett, nem kellett volna leküldeni a pályáról a diósgyőri védőt.

Kádár Tamás a kiállítása előtt nem kezezett, nem kellett volna leküldeni a pályáról a diósgyőri védőt.A vasárnap este lejátszott Újpest FC – Diósgyőri VTK labdarúgó Magyar Kupa döntőt a fővárosi csapat nyerte, köszönhetően annak, hogy miután a hosszabbítás végén is 1-1-es döntetlenre álltak a felek, az ezt követő 11-es rúgásokban jobbnak bizonyult. A rendes játékidőt követő 2x15 perces hosszabbításból 25 percet emberhátrányban volt kénytelen futballozni a Diósgyőr, mivel Kádár Tamás a meccs 95. percében megkapta második sárga lapját, és ezt követően a pirosat is. Solymosi játékvezető kezezés miatt adta a második sárgát a diósgyőri védőnek, és bár lapunk is azt írta a meccsről készült beszámolójában, hogy Kádár Tamás kezezett, ez azonban nem felel meg a valóságnak. Ugyanis " target="_blank">a televíziós felvételek visszajátszásából kiderül, hogy a DVTK védője, amikor a labdát vezető Simon K. elől szeretett volna tisztázni, és elé vetődött, a lehető legjobb megoldást választotta, és ezt tökéletes ütemben hajtotta végre, hiszen a támaszkodó kezét nem érintette a játékszer, a válláról pattant olyan irányba, amivel a lila-fehérek támadását meghiúsította. Hogy mi lett volna, ha Kádár Tamás a pályán marad, azt már sosem tudhatjuk meg, és a kiállítás ellen hevesen tiltakozó védő véleményét sem tudjuk közre adni, ugyanis hiába szerettük volna erről megkérdezni a válogatott védőt, ő udvariasan kitért a nyilatkozat elől.

Vállal lehet érinteni

Az esetről megkérdeztük a már visszavonult játékvezetőt, Bede Ferencet, aki 271 NB I-es találkozójával idehaza máig magyar csúcstartó, nemzetközi szinten pedig tíz esztendőn át FIFA-játékvezetőként is tevékenykedett.

– A felvétel alapján azt megállapíthatjuk, hogy a játékvezető azért adott sárga lapot Kádárnak, mert szándékos kezezésnek minősítette a diósgyőri játékos mozdulatát – felelte Bede Ferenc. – A felvételen azonban jól lehet látni, hogy a labda Kádár vállára került, ennek alapján nem azt kell eldöntenünk, hogy a védő szándékosan kezezett-e, vagy sem, hiszen a játékszer a vállával találkozott. Vállal pedig bele lehet érni a labdába.

ÉM

Videó: Íme a kiállítás előtti eset (4.07-től):


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!