BOON-ÉLŐ – MK-döntő: Újpest vs. DVTK 1-1 (1-0, 1-1, 1-1), büntetőkkel: 4-3

Akt.:
MK-döntő: Újpest vs. DVTK
MK-döntő: Újpest vs. DVTK - © Fotó: Kozma István
Budapest, Miskolc – A labdarúgó Magyar Kupa döntőjében a Diósgyőri VTK gárdája az Újpest FC ellen lépett pályára vasárnap 19 órától Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on.

ujpest-logo_0006_05

Újpest

1 – 1

DVTK

dvtk100x100
Budapest, 2014.05.25. 19:00

Ön szerint ki lesz a Magyar Kupa győztes?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 


JEGYZŐKÖNYV

Labdarúgó Magyar Kupa döntő

Újpest FC vs. Diósgyőri VTK

1-1 (1-0, 1-1, 1-1), büntetőkkel: 4-3

Budapest, 22.000 néző. V.: Solymosi P. (Kispál R., Berettyán P.).


Újpest FC: Balajcza – Ngawa, Heris, Litauszki, Antón – Sztaniszavljevics, Vasziljevics – Simon K., Balogh B., Suljic – Kabát. Vezetőedző: Nebojsa Vingjevic

Diósgyőri VTK: Rados – Vadász, Alves, Debreceni, Husic – Kostic, Kádár, Elek Á. – Bacsa, Grumics, Gosztonyi. Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Gólszerző: Litauszki a 6. (1-0), Bacsa a 91. (1-1) percben.

Sárga lap: Kostic a 13., Kabát a 24., Antón és Batioja a 30., Elek a 35., Kádár a 83. és a 95., Nagy a 103., Balogh a 106. percben.

Kiállítás: Kádár a 95. percben.

Csere: Debreceni helyett Batioja a 19., Gosztonyi helyett Barczi a 65., Kabát helyett Tshibuabua a 68., Stanislavjevic helyett Gonzales a 81., Suljic helyett Nagy a 97., Elek helyett Egerszegi a 112. percben.


Diósgyőri szurkolónak született „Misike”
A négyszeres olimpikon birkózó Deák Bárdos Mihály is ott lesz a vasárnap esti kupadöntőn. tovább »

MK-döntő: Szurkolói információk
A vasárnapi Diósgyőri VTK – Újpest FC kupadöntőt kiemelt biztonsági kockázatúvá minősítették, ennek megfelelően a biztosítást közfeladatként a rendőrség látja el, természetesen a rendezőkkel együttműködve. tovább »

Vendégkommentár: Igazgyöngy, ágyúnaszád…
A szivárvány: Közeleg a döntő. Az élet újra bizonyíthatja, hogy csak az láthatja a szivárványt, aki eltűri az esőt. Sok ezer diósgyőri szurkol majd a Puskásban. Három évtizednyi hiábavaló fohászkodás után talán újra elér az indulónk hangja az égig: „együtt vagyunk, győzni fogunk!” Fekete Zsuzsa írása. tovább »

MK-döntő – Gyomorgörcs: már most menne
Sztorik, történetek, vágyálmok – így várják a foci MK-döntőt a diósgyőri szurkolók. tovább »

Múltidéző: A diósgyőri labdarúgás kupasikerei, döntői – 5. rész
Az eddigi utolsó kupafinálé: Harmadik alkalommal a Vasas ellen már nem sikerült nyerni a kupadöntőben. tovább »

Minden jegy elkelt a labdarúgó Magyar Kupa vasárnapi döntőjére
Minden jegy elfogyott a labdarúgó Magyar Kupa vasárnapi döntőjére, így 22 ezren nézik majd az Újpest FC és a DVTK mérkőzését a Puskás Ferenc Stadionban – adta hírül szombaton az MLSZ. tovább »

Harmadszor is tombolni akar Veréb György
Az 1981-ben Szegeden rendezett MNK-döntőt a Vasassal szemben 1-0-ra elveszítették a diósgyőriek. tovább »

Jegyzet: Köszönet fb!
A Dac, a Vasakarat, a Tűz és a Kitartás sokak számára ismeretlen fogalmak. Errefelé alap. Vasárnap kilencezer ember tart belőle bemutatót. Berecz Csaba jegyzete. tovább »

MK-döntő – Kicsit telhetetlen: ez a meccs még kell
Fábián Zsolt, a Bíborszél együttes frontembere úgy érzi, hogy a DVTK-nak áll a zászló vasárnap. tovább »

A dilemma: Carmen Electra vagy a kupadöntő?
A kupadöntőre menet nem várt hívás fut be a telefonjára a nőtől, akit már egy ideje hajt. Most kell döntenie! Nyilatkozzon! tovább »

A méltányossági “elszállt”, még maradt a fellebbezés
A szövetség válasza: nem avatkozhatnak be a független fegyelmi bizottság működésébe. tovább »

MLSZ – Elutasították a méltányossági kérelmet Sivic ügyében
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elutasította, illetve “nem tudta hivatali eljárásba illeszteni” a Magyar Kupa vasárnapi fináléjára készülő Diósgyőri VTK méltányossági kérelmét, amely arra irányult, hogy a csütörtökön eltiltott Sivic Tomislav leülhessen a kispadra az Újpest elleni összecsapáson. tovább »

Közlemény – Május 25-én éjjel a DVTK kupadöntő meccsről, a Budapestről vonattal érkezők eljutásában segít az MVK
Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a vonattal hazaérkező DVTK szurkolók közlekedését az MVK a következő különjáratokkal segíti. tovább »

Múltidéző: A diósgyőri labdarúgás kupasikerei, döntői – 4. rész
1980-ban Veszprémben is kupagyőztes lett a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata. tovább »

A busszal is versenyeztek
Salamon József szerint nagy dicsőség volt az 1980-ben aratott MNK-diadaluk is. tovább »

Labdarúgó Magyar Kupa – Újpest-Diósgyőr csata a trófeáért
A Diósgyőr 34, az Újpest pedig 12 év után hódíthatja el a labdarúgó Magyar Kupát, amelynek fináléját vasárnap este rendezik a Puskás Ferenc Stadionban. tovább »

Zárt tárgyalás után tiltotta el az MLSZ Sivicet
Bár a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi tárgyalásai nyilvánosak és Sivic Tomislav kifejezetten hozzájárult a nyilvános tárgyaláshoz, de mikor kiderült, hogy azon egy újságíró is szeretne részt venni, a grémium a zárt tárgyalás mellett döntött. A DVTK vezetőedzője nem lehet játékosai mellett a vasárnapi Magyar Kupa döntőn. tovább »

Miskolc polgármesterének válasza a diósgyőri szurkolók nyílt levelére
A diósgyőri Sturm und Drang szurkolói csoport nyílt levélben kereste meg Miskolc város polgármesterét a vasárnapi Magyar Kupa döntő kapcsán. tovább »

A sötétben tapogatózva
A különvonat, mint olyan, egyik fő jellegzetessége, hogy akkor indul, amikor a megrendelő kéri. Márpedig a diósgyőri futballszurkolók nagy része különjárattal teszi meg a sínpáron vasárnap a Miskolc–Budapest–Miskolc utat, ezért különösen fura, hogy miért a késő esti vonathiányra hivatkozva kezdeményezték a Magyar Kupa-döntő korábbi, este fél kilenc helyett hét órai kezdését – Bodnár Tibor jegyzete. tovább »

DVTK: Bene Ferenc segíti a munkát
Bene Ferenc ideiglenesen visszatér az első csapathoz, miután Sivic Tomislavot az MLSZ fél évre eltiltotta mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől a Haladás elleni bajnokit követően tett nyilatkozatáért. tovább »

Múltidéző: A diósgyőri labdarúgás kupasikerei, döntői – 3. rész
A csoportmeccsek végén arany Hatvanban: 1977-ben fennállása során először nyert országos kupadöntőben a diósgyőri labdarúgócsapat. tovább »

Csapatkép, kölcsön szerelésben
A Magyar Népköztársasági Kupa 1977-es sorozatát a DVTK együttese nyerte meg. tovább »

Utazási információk a Magyar Kupa döntőjére
Vasárnap délután hatalmas lesz a forgalom Miskolcról Budapest felé, majd vissza az M3-mas autópályán és vasúton is, ezért arra kérik a diósgyőri szurkolókat, minél hamarabb induljanak el a Puskás Ferenc Stadionba! tovább »

MLSZ – Szivicset fél évre eltiltották
Fél évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől Szivics Tomiszlávot, a Diósgyőr vezetőedzőjét a magyar szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága csütörtöki ülésén. tovább »

Jegyzet: Együtt dobban
Lázban ég a város, a megye, a borsodi szív! Több, mint kilencezer diósgyőri szív fog egyszerre dobbanni a Puskás Ferenc stadionban vasárnap. Mióta várunk erre, te atya ég… Juhász-Léhi István jegyzete. tovább »

MK-döntő – Tanács: aki tud, induljon el hamarabb
Csütörtökön 13 órakor már csak 340 szabad hely volt a 9100 fősre tervezett diósgyőri lelátórészre. tovább »

Nyílt levél Miskolc város polgármesterének
A Sturm und Drang szurkolói csoport a vasárnapi Magyar Kupa döntő kapcsán az alábbi nyílt levelet juttatta el szerkesztőségünkhöz. tovább »

Labdarúgó Magyar Kupa – A forgalomkorlátozások miatt több BKK járat útvonala módosul
A Labdarúgó Magyar Kupa vasárnap esti döntője miatt forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban, a Puskás Ferenc Stadion környékén, több busz és troli is módosított útvonalon közlekedik majd – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. tovább »

Csak Debreceni fogta meg a kupa fülét
A diósgyőriek és az újpestiek játékosa is szeretné, ha MK-győztes lenne. tovább »

Múltidéző: A diósgyőri labdarúgás kupasikerei, döntői – 2. rész
Bajnoki cím utáni kupa-ezüstérem: 1964-ben történelme során másodszor jutott el az akkor NB I/B-s diósgyőri csapat a kupadöntőbe. tovább »

A DVTK-nak szurkol a döntőben
Az 1965-ös MNK-döntőn védte a diósgyőri labdarúgócsapat kapuját. Interjú Tamás Gyulával, a DVTK labdarúgócsapatának egykori kapusával. tovább »

Ez a találkozó az évad legfontosabb meccse
Bacsa Patrik neve mellé odakerülhet, hogy Magyar Kupa-győztes. tovább »

Múltidéző: A diósgyőri labdarúgás kupasikerei, döntői – 1. rész
Kupadöntő és Corinthian-díj a második világháborúban. Az Újpestet még legyőzte a fővárosban a DiMÁVAG, de a másnapi fináléban a Ferencváros jobb volt. tovább »