Sport

2014.05.03. 23:59

DVTK: most jön a 45. tétmeccs

Miskolc - Elszállhat vagy visszaszállhat a dobogó harmadik fokáért zajló harcba a Diósgyőr. Vasárnap 16.30-tól a labdarúgó NB I 27. fordulójában az évad 45. tétmeccsét játssza a Diósgyőri VTK csapata. A piros-fehérek ellenfele ezúttal a Szombathelyi Haladás együttese lesz. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

Miskolc - Elszállhat vagy visszaszállhat a dobogó harmadik fokáért zajló harcba a Diósgyőr. Vasárnap 16.30-tól a labdarúgó NB I 27. fordulójában az évad 45. tétmeccsét játssza a Diósgyőri VTK csapata. A piros-fehérek ellenfele ezúttal a Szombathelyi Haladás együttese lesz. A mérkőzésről élőben tudósítunk.A DVTK tavasszal eddig 18 tétmeccset hagyott a háta mögött, legutóbb, a hétközi meccsnapon a Ligakupában értek el továbbjutást, döntőbe kerülést jelentő eredményt. Érdekesség, hogy ez utóbbi találkozóig az idény első tétmérkőzésétől számítva összesen 64 nap telt el, és csak egyetlen olyan hete volt eddig a Diósgyőrnek, amikor nem két összecsapást kellett játszania, hanem csak a hétvégi bajnoki jelentett kötelezettséget (az egyetlen ,,laza" hetük április második hetében volt a piros-fehéreknek, amikor csak egy NB I-es bajnokit kellett letudniuk).

Az pedig a Ligakupa döntőbe jutástól függetlenül biztosra vehető, hogy a Diósgyőr lesz az a csapat, amelyik a 2013/14-es sorozatban a nemzetközi porondon is rajthoz állt Debreceni VSC mögött, ebben az évadban a második legtöbb meccset játssza. Ugyanis az eddig letudott 44 tétmeccs (26 bajnoki, 6 Magyar Kupa, 12 Ligakupa) mellett további 6 vagy 7 mérkőzés (az biztos, hogy 4 bajnoki, 1 Magyar Kupa és 1 Ligakupa, illetve az MK-ban, az esetleges továbbjutás esetén még a döntő is) vár Sivic Tomislav csapatára.

Biztosra vehető

És, hogy milyen felkészülést lehet csinálni, ezekben a meccsek közötti átlag 3,5 napokban, úgy, hogy a feladatok szinte egymásba érnek? Nos, a DVTK-nak a szerda esti, FTC elleni Ligakupa meccse után csütörtökön, pénteken is 1-1 edzést tartott a szakmai stáb, és szombatra is 1 foglalkozás van kiírva.

– Minden csapat ellen, mindig igyekszünk a lehető legjobban felkészülni, és ez alatt nem csak az edzéseket kell érteni – mondta Sivic Tomislav. – Szerintem az egyik legjobb videó analízist mi csináljuk, nem csak az egyénekről, a játékosokról, hanem a csapat egészéről is. Minden meccset nagyon komolyan veszünk, próbáljuk kielemezni ellenfelünk játékát. Most, hogy nem játszik a Haladás három sztenderd labdarúgója, biztosan más lesz egy picit, amit csinálni akarnak, fognak.

Ki kell bírni

Persze az ellenfelek játékának megismerésén túl sokkal fontosabb az, hogy saját elképzeléseit meg tudja-e vaslósítani a diósgyőri csapat.

– Három sorozatban állunk még, és van sok rotáció a csapaton belül, mert enélkül nem tartanánk itt – jegyezte meg a szakvezető. – Azon vagyunk, hogy valahogy kibírjuk ezt a szezont a 15-16 játékossal. De ha megnézünk más csapatokat, mondjuk a Haladást, akkor láthatjuk, hogy hetek óta ugyanabban a felállásban játszanak, mert nekik nincsenek hétközi kötelezettségeik, csak a bajnokságra koncentrálhatnak, és így jól ismerik egymást, és persze, hogy így könnyebb. Aztán vannak olyan klubok, a Ferencváros, a Debrecen, a Videoton, a Győr, akiknek van 30 labdarúgójuk, de nem mindenütt állnak már harcban.


[poll id="671"]


Az biztos, hogy a ,,15-16 játékos" közül a Haladás ellen meccsen Sivic Tomislav nem számíthat a válogatott középpályásra, Elek Ákosra, már csak azért sem, mert sárga lapok miatti eltiltását tölti. De ha ez nem így lenne, valószínűleg akkor sem játszana, mivel szerdán, a csapat ebédje előtt rosszullétre panaszkodott, és emiatt a Ligakupa meccset, és edzéseket hagyott ki. Rajta kívül Abdouraman sem tekinthető száz százalékosnak, bár ő fizikailag rendben van, de ő is kihagyott pár közös gyakorlást, így nem valószínű, hogy szóhoz jut. Futács játéka is kérdéses, aligha lesz a kezdőcsapat tagja az elmúlt hetekben a kapu előtt kevés jó döntést hozó támadó, viszont Alves szerdai jó játéka belépőt érhet a vasárnapi kezdő tizenegybe.

Hiányozni fognak

A vendégeknél is lesznek hiányzók, Bosnjak, Simon és Radó is hiányozni fog, de utóbbi kimaradását nem tartja a Haladás legnagyobb veszteségének Sivic edző.

– A Haladás szíve Halmosi, amikor ő játszott mindig nyertek, vissza lehet keresni, hogy ez így volt, viszont, amikor ő hiányzott és Radó ott volt, ugyanez nem mondható el csapatukról – mondta a diósgyőri szakvezető.

Hogy ki és mit játszik, az vasárnap dől el, azon a meccsen, amelyen a Diósgyőr számára a tét az, hogy versenyben marad-e a dobogó alsó fokáért. Ha kikap, akkor elszáll ebben a versenyben, ha nyer, akkor a jelenleg az 5. helyen álló Haladást maga mögé húzza.


Tétmeccsek a szezonban

A nemzetközi kupás szereplésért harcoló csapatok 2013/14-es meccsszámai


Eddig: N+B+MK+LK=összes | Még hátra lévő: B+MK+LK=összes


  • Debreceni VSC: 2+26+6+12=46 | 4+1+0=5 (+1?)
  • Diósgyőr VTK: 0+26+6+12=44 | 4+1+1=6 (+1?)
  • Videoton FC: 2+26+3+12=43 | 4+0+1=5
  • Ferencvárosi TC: 0+ 26+3+12=41 | 4+0+0=4
  • Győri ETO FC: 2+26+5+8=41 | 4+0+0=4
  • MTK: 0+26+6+6=38 | 4+1+0=5 (+1?)
  • Újpest FC: 0+26+6+6=38 | 4+1+0=5 (+1?)
  • Haladás: 0+26+3+8=37 | 4+0+0=4

  • Jelölések:

  • N: nemzetközi tétmeccs (BL vagy EL),
  • B: NB I-es bajnoki, MK: Magyar Kupa,
  • LK: Ligakupa.
  • (+1?): attól függően, hogy bejutnak-e a Magyar Kupa döntőjébe

  • Felcsút, 2014. május 3., szombat (MTI) - A címvédő Győri ETO FC 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján. Horváth Ferenc együttese ezzel a sikerrel pontszámban utolérte a listavezető Debrecent.

    Mezőkövesd, 2014. május 3., szombat (MTI) – A dobogóért harcoló Ferencváros 1-0-ra nyert a kiesés elkerüléséért küzdő Mezőkövesd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján.

    Budapest, 2014. május 3., szombat (MTI) - Az MTK magabiztosan, 4-0-ra nyert az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján.

    Kaposvár, 2014. május 3., szombat (MTI) - A sereghajtó Kaposvár elszenvedte idénybeli 16. vereségét a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján - ezúttal a Pécs nyert a somogyi megyeszékhelyen -, s ezzel már csak matematikai esélye maradt arra, hogy a hátralévő három kör alatt kiharcolja a bennmaradást.

    Budapest, 2014. május 3., szombat (MTI) - A Videoton 1-0-ra nyert a Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati első mérkőzésén.

    Budapest/Paks, 2014. május 2., péntek (MTI) - A Paks 2-0-ra legyőzte a vendég Kecskemétet a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.


    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!