Sport

2014.05.27. 15:06

Bükkszentkeresztről az országosra tekertek

Bükkszentkereszt - A mountain-bike diákolimpia B.-A.-Z. megyei döntőjét, illetve a nyílt regionális diák XCO versenyt május 16-án, Bükkszentkereszten rendezték meg, ahonnan a legjobbak bejutottak az országos fináléba.

Bükkszentkereszt - A mountain-bike diákolimpia B.-A.-Z. megyei döntőjét, illetve a nyílt regionális diák XCO versenyt május 16-án, Bükkszentkereszten rendezték meg, ahonnan a legjobbak bejutottak az országos fináléba.

A rendező Kis-Galya KSE tagjai a Lapka-sportpályán alakította ki a versenyközpontot, ahol az előző napi viharpánik ellenére, közel hetvenen jelentkeztek be a rajthoz. Elsőként az ovisok két betétfutama kínált sportos látványosságot a szülők, érdeklődők számára, majd az iskolások következtek. A hegyikerékpáros viadalon U9-től az U19 korcsoportig hat rajt volt, melyekhez 1,2 km-től 9,8 km-ig öt különböző táv tartozott.

A tíz tanintézet közötti csapatversenyben - az egyéni versenyzők helyezése alapján szerzett pontok összesítése alapján – 84 egységgel a Bükki Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola (Bükkszentkereszt) végzett az első helyen. Második lett 71 ponttal a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium, míg harmadikként a Hámori Waldorf Iskola végzett 16 ponttal.

A támogató Bükkszentkereszt Község Önkormányzata, B.-A.-Z Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület és a Shimano jóvoltából a dobogósok és helyezettek érem-, oklevél- és tárgyjutalom díjazásban részesültek, a diák-győztesek a dobogón felhúzhatták magukra a Bajnoki-pólót is.

A legjobbak továbbjutottak a június 7-8-án, Veszprémben megrendezendő országos döntőbe.

A verseny befejeztével a házigazdák Tészta-partin látták vendégül a sportolókat!

Az erőpróba fővédnöke Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere volt, míg Daragó Lászlóné, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Diáksport Szövetség alelnöke és Füstös József, a B.-A.-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára a védnökséget vállalta el.

/A részletes eredménylistát és a verseny fotóit a www.kisgalya.hu honlapon lehet megtalálni./

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!