Sport

2014.04.18. 10:11

Mezőkövesd vs. DVTK - Három pont és jöhet a húsvét

Mezőkövesd - A sárga-kékek egészséges önbizalommal várják a vasárnap esti megyei rangadót.

Mezőkövesd - A sárga-kékek egészséges önbizalommal várják a vasárnap esti megyei rangadót.A Mezőkövesd Zsóry FC és a DVTK labdarúgó csapata még soha nem vívott élvonalbeli bajnoki mérkőzést a matyóföldön. Diósgyőrött már összecsaptak a felek: az őszi szezonban a piros-fehérek 5-0-ra ütötték ki az újoncot, azóta azonban sok víz lefolyt a Sajón. A hazaiak a bennmaradásért, a vendégek a dobogós helyek valamelyikéért küzdenek, így várhatóan küzdelmes, hajtós találkozót láthatnak majd a nézők vasárnap 18 óra 30 perctől.

A múlt nem számít

– Ezzel a bizonyos 5-0-lal egyáltalán nem foglalkozunk – jelentette ki Bognár István, a mezőkövesdiek játékszervező középpályása. – Mellesleg még 0-0-nál volt vagy három nagy lehetőségünk, ha azokat berúgjuk, nem kerültünk volna a „padlóra", de hagyjuk is. Azóta a Ligakupában itthon nyertünk a piros-fehérek ellen, majd idegenben kikaptunk és végül kiestünk, de most már ennek sincs jelentősége. A táblázatot sem nézzük, nem számolgatunk. Mindig a soron következő meccsünkre összpontosítunk, így jelenleg a Diósgyőrrel fekszünk és kelünk. Nekünk a táblázat első felében állókkal szemben jobban megy a játék, mint az alsóháziak ellen, a DVTK pedig „éllovasféle", mi pedig..., de ez sem számít. Személy szerint bizakodó vagyok és a társaim is hisznek a sikerben, a 3 pont megszerzésében. Úgy készülünk, mint eddig, dolgozunk becsülettel és nyerni akarunk, majd jöhet a húsvét.


[poll id="654"]


A telt ház jót tesz

A kövesdiek fazonszabásza szerint nem félnek a DVTK-tól, a piros-fehérek erős és jól fejelő támadóira azonban megkülönböztetett figyelmet fordítanak majd.

– Érzésem szerint a pontok sorsát a helyzetkihasználás százalékos aránya dönti majd el – folytatta Bognár István. – Fontos momentum lesz a csapatrészek közötti harmónia is, hogy az egyéni teljesítményekről már ne is beszéljek. Ami az utóbbit illeti: személy szerint nekem jól ment a Paks ellen, gólt lőttem és gólpasszt adtam, mégsem nyertünk. Most szívesen lemondok arról, hogy gólt szerezzek, csak győzzünk!

A hazaiak egyik legképzettebb labdarúgója szóba hozta a várható telt házat és közölte: jót tesz majd az adrenalinszintnek, ha több ezren ülnek a lelátókon, az pedig mindegy, hogy ki melyik csapatnak szurkol.

– Nem félek a diósgyőri nézők létszámfölényétől – mondta a középpályás. – Szerintem többen szimpatizálnak majd velünk, mint a DVTK-val.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!