Sport

2014.04.24. 10:30

Félig már a Soproné a bronz

Miskolc - Az NB I-es női kosárlabda bajnokság bronzcsatájának első meccsét szerdán Miskolcon játszották.

Miskolc - Az NB I-es női kosárlabda bajnokság bronzcsatájának első meccsét szerdán Miskolcon játszották.Az Aluinvent-DVTK csapata a városi sportcsarnokban az Uniqua Euroleasing Sopron együttesével mérte össze tudását. A két alakulat már csaknem negyven perccel a kezdés előtt elkezdte a bemelegítést, amelyet a vezetőedzők és stábjaik tagjai árgus szemekkel figyeltek, ezzel is bizonyították, hogy a párharcot ,,véresen" komolyan veszik és nem tartják a csalódottak csatájának. A látogatottságon mindenesetre meglátszott, hogy csak kisdöntőt vívnak a gárdák.

Szellősen védekeztek

Simon triplával nyitott, majd Tobin háromszor is próbálkozhatott, míg végre sikerült a ziccere. A csapatok vegyes védekezést alkalmaztak, hol embert fogtak, hol területet védtek, a DVTK pedig még letámadásos fegyverét is bevetette. López Alonsó óriási temperamentummal vezényelte lányait, akiket arra kért, hogy ne kapkodjanak, játsszák ki a támadóidőt. Vállalkozásokban nem volt hiány, az éppen leváló játékosok sokszor jutottak tiszta gólhelyzetbe, ezek közül azonban sok maradt ki. Az eredmény harmónikázott, ide és oda is volt néhány pont az első negyed végén viszont egyértelműen kitűnt, hogy a csapatok védekezése igencsak szellős: női fronton 10 perc alatt nem illik majdnem 50 egységet betermelni.

A folytatásban a palánkok alatt egyik társaság sem szerzett egyértelmű uralmat, a lepattanókat azonban inkább a vendégek kaparintották meg. A Sopron azzal szerzett 10 pont előnyt (15. perc: 27-37), hogy játékosai távolról igen jól céloztak, szemben a diósgyőriekkel, a hazaiaknak majd minden labdájuk ki- és leperdült (a Uniqua a mezőnyből 75, a Diósgyőr viszont csak 35 százalékosan dobott). A nagyszünet előtt egy vitatott lépéshiba okozott vitát, majd Horváth B. triplájával kicsit faragott hátrányából a DVTK.


 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>


Mindent megpróbáltak

A folytatásban megpróbáltak nagyobb sebességre kapcsolni a piros-fehérek, és a rohanással közelebb is kerültek ellenfelükhöz (24. perc: 45-53). Igor Polenek időkéréssel igyekezett kizökkenteni lendületéből a DVTK-t, de csak annyit ért el, hogy ezután mindkét fél megtorpant. Percek teltek el eredménytelen támadásokkal, majd Raven hozta lőtávolságba csapatát (27. perc: 50-53). Aztán pillanatokon belül visszaállt az eredeti állapot (28. perc: 50-62), de ez nem vette el a diósgyőri lányok kedvét. López Alonsó a játékvezetőkkel ,,pereskedett" egy-két, más mércével megítélt palánk alatti szituációk után.

A zárónegyed nagy kérdése az volt, hogy Bukovszkiék képesek lesznek-e 9 pontos hátrányból fordítani. Nyilván a triplákra kaptak utasítást, ugyanis Horváth B. nyomban távolról próbálkozott, de labdáját blokkolták. Az Euroleasing az óra ellen is játszott, komótos kosárlabdára váltott, a fonalat azonban elveszítette (34. perc: 59-65). Óriási erőket mozgósítottak a felzárkózásért az Aluinvent tagjai, de nem ültek a gyűrűbe a tempóik, ráadásul pedig több büntetődobásuk is kimaradt. A 36. percben a hazaiak spanyol vezetőedzője hármas cserét is eszközölt, de a várva várt fordulat a labdák eladása miatt nem jött össze (38. perc: 60-71). Vereségével alighanem lemondhat a bronzéremről az Aluinvent-DVTK, bár a második meccsen még fordulhat a kocka.

A következő találkozót szombaton 18 órától Sopronban játsszák.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv:

Női kosárlabda NB I, a 3. helyért, 1. mérkőzés


Aluinvent-DVTK - Uniqua Euroleasing Sopron 67-79

(21-24, 14-21, 20-19, 12-15)

Miskolc, 500 néző. V.: Benczúr, Frányó, Pozsonyi.


Aluinvent-DVTK: Bukovszki (8), Czank (-), Raven (6/3), TOBIN (13), JANSONE (16/12). Csere: Sverrisdóttir (2), Dubei (2), Horváth B. (7/3), Vincze (2), BÁLINT R. (11/3), Szabó P. (-). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonsó.

Uniqua Euroleasing Sopron: FEGYVERNEKY (16/6), Simon (10/6), HAWKINS (14), Krnjic (11), CIGLAR (14/3). Csere: Zsovár (3/3), Weninger (3/3), STANKOVIC (8), Tetemondova (-). Vezetőedző: Igor Polenek.


Miguel del Jesús López Alonsó: - Csapatomnak volt lelke és szíve. Kiadtunk magunkból mindent, becsülettel harcoltunk, de csak az egyik csapat nyerhetett és ez nem a mi gárdánk volt. Gratulálok a Sopronnak.

Igor Polenek: - Fontos győzelmet arattunk a számunkra nagy csalódást jelentő elődöntő után. Minden elismerésem a játékosoké azért, mert felálltak a padlóról és jól harcoltak ezen az estén. A két nyertes meccsig tartó párharc állása: 1-0 az Uniqua Euroleasing Sopron javára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!