Sport

2014.04.26. 11:52

Aluinvent-DVTK: Véget ér-e az idény Sopronban?

A DVTK-nak győznie kellene Sopronban, hogy maradjon esélye az éremszerzésre.

A DVTK-nak győznie kellene Sopronban, hogy maradjon esélye az éremszerzésre.A női kosárlabda NB I rájátszásában, a 3. helyért zajló, két nyert meccsig tartó csatározás első összecsapásán, szerdán, Miskolcon az Uniqa Euroleasing Sopron 79-67-re nyert az Aluinvent-DVTK ellen. A két együttes szombaton 18 órától Sopronban mérkőzik meg egymással, és amennyiben hazai siker születik, akkor a Sopron szerzi meg a bronzérmet, és a Diósgyőr pedig, ahogy tavaly, így most is a 4. helyen végez. Arra a kérdésre, hogy min múlik, hogy ez a mostani mérkőzés az utolsó vagy az utolsó előtti lesz-e a DVTK számára, a piros-fehérek szakvezetője, Miguel del Jesús López Alonsó a következőket mondta:

– A mostani meccsen is, ahogy ez a szerdain is volt, apró részletek fognak dönteni egyik, vagy másik csapat javára. Úgyhogy elsősorban a koncentráció lesz a kiemelten fontos, az, hogy tudunk-e végig a feladatunkra fókuszálni. Az is lényeges lenne, hogy fizikailag végig dominálni tudjunk, mert ez is szükséges a sikerhez. És annak a büszkeségnek is jelen kell lennie, ami a DVTK-hoz való tartozást jelenti. Ugyanis a cél az, hogy kedden még egyszer megmérkőzhessünk a Sopronnal.

A tanulságok

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen tanulságokkal szolgált a szerdai találkozó.

– A mérkőzést leginkább az utolsó 5 perc jellemezte, ugyanis amikor sikerült visszakapaszkodni 5 pontra, akkor a tapasztalatlanságból adódó hibák miatt nem tudtunk fordítani, annak ellenére, hogy megcsillant a remény – felelte a spanyol vezetőedző, aki arra a kérdésre, hogy jelenleg hány százalék esélyt ad arra, hogy a DVTK érmet szerez, így válaszolt: – Nem lehet ez számokban kifejezni. Az biztos, hogy a Sopronon van a nagyobb nyomás jelenleg, hiszen az idén nem nyertek semmit, annak ellenére, hogy a legtöbb pénzt ők költötték el ebben a szezonban. Nem fogjuk tálcán odaadni ezt a meccset ellenfelünknek, folyamatosan dolgozunk, és a tervünk az, hogy megismételjük a januári soproni eredményt. Harcolni fogunk, hogy ne szombaton, Sopronban érjen véget az idény.


Ha lesz harmadik

Ha szombaton sikerülne nyernie a diósgyőri együttesnek Sopronban, akkor lesz harmadik meccs is, ez esetben a két csapat a jövő héten kedden 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban lejátszandó mérkőzésen döntene a bronzérem sorsáról.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!