Sport

2014.03.22. 18:56

Újpest vs. DVTK - Sivic tudja jól, mire számíthatnak

Újpesten játszik vasárnap 16.30-tól a DVTK a labdarúgó NB I 21. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

Újpesten játszik vasárnap 16.30-tól a DVTK a labdarúgó NB I 21. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk.Két arcát is megmutatta az elmúlt bő egy hétben a Diósgyőr: előbb, bajnokin a végsőkig küzdve, hajtva gyűjtötte be mindhárom pontot a piros-fehér alakulat a Pápával szemben, aztán kedden, a Szigetszentmiklós elleni Ligakupa-összecsapáson nem nyújtott elfogadható produkciót a társaság, így nem is csoda, hogy 2-2-es döntetlen lett annak a kilencven percnek a vége. Az összecsapást követő sajtótájékoztatón Sivic Tomislav vezetőedző többek között azt mondta, hogy amit látott, az nem az a színvonal volt, ami benne van az együttesben. De mit tud tenni a szakvezető azért, hogy ne ezt az oldalát vegye elő csapata vasárnap?

– Vannak ilyen meccsei a legjobb csapatoknak, még a Manchester Unitednek is – tette hozzá mindehhez a szakmai munka irányítója. – Valamennyire várható volt, hogy ez lesz, mert azt is tanulni kell, hogy miként hozzon le valaki három naponta tétmérkőzést. Ezt minél hamarabb kezelni kell, én rajta vagyok, hogy mint edző javítsam, amit szükséges, pár embernek ugyanezt kell tennie. Egy csapat voltunk, vagyunk és egy csapat is leszünk...

Fontos láncszem

Vasárnap a Szusza Ferenc-stadionban futnak ki a gyepre Elekék, erről az alábbiakat fogalmazta meg a DVTK trénere:

– Nagyon jól ismerem Nebojsa Vignjevicet, ezért tudom, hogy mire lehet számítani tőlük – osztotta meg az Észak-Magyarországgal várakozásait Sivic Tomislav. – Az Újpest vélhetően nekünk fog esni és már az elejétől fogva le fog támadni bennünket. Hasonló a két csapat stílusa, ezért nem lesz sok meglepetés, mindkettő a három pontért fog menni. Előttünk áll egy szép lehetőség, amit ki akarunk használni. Nem tudni, hogy Simon Krisztián felépül-e addigra, vagy nem, ő egy fontos láncszem a taktikájuk szempontjából. Nagy fegyelmet tartanak a középpályán, Vasziljevic és Kabát személyében pedig van két nagyon rutinos játékosuk, akik tudják mi az éles verseny. Ez a rutin néha-néha nálunk még hiányzik, de nekünk más, valamint mások az előnyeink... Azt gondolom, jobb csapat vagyunk, de a pályán bizonyítani kell.

A miskolciak edzőjét az Újpesten kialakult helyzetről is faggattuk, hogy a külső körülmények mennyire befolyásolhatják a labdarúgók teljesítményét?

– Egy nagy klubról van szó, ami most ott folyik, az, szerintem, nem zavarja őket. Megkapják időben a fizetésüket, szóval az ő szempontjukból minden rendben van. Az utóbbi két mérkőzésükön feldobottan játszottak, ami azt mutatja, hogy egy felfelé vezető úton járnak... – nyilatkozta ezzel kapcsolatban a DVTK vezetőedzője.


[poll id="612"]


,,Megérdemeltem..."

Sivic Tomislav érdeklődésünkre elmondta még, hogy Nebojsa Vignjevic eddig kétszer volt ellenfele, mint edző, Szerbiában és mindkét alkalommal az ő csapata győzött a jelenlegi fővárosi tréner aktuális alakulata ellen. ,,De nagyon szoros meccseken..." – ismerte el a diósgyőriek mestere.

A trénert megkérdeztük az MLSZ fegyelmi bizottságának keddi döntéséről is, mint az ismert a grémium 200 000 forint pénzbírsággal sújtotta a szakembert, mert a Lombard Pápa elleni találkozón összetűzésbe került a játékvezetőkkel és emiatt a 43. percben a lelátóra küldték.

– Nem szabad így viselkednem, teljes mértékben megérdemeltem a büntetést – kommentálta mindezt Sivic Tomislav.


A keretről

Diósgyőrben Vági továbbra is sérült, Barczi már edzett, de nem bírta végig a foglalkozást és tréningezett a pár napja motorbalesetet szenvedett Eperjesi is, akit viszont munka közben eltalált egy labda és az eset után szédült. A válogatott védő, Kádár Kecskeméten kapott piros lapot, aztán a fegyelmi bizottságtól kétmeccses eltiltást, így ő még nem állhat Sivic Tomislav rendelkezésére.Ennek tükrében a várható kezdőcsapat: Rajic (Rados) – Eperjesi, Vadász, Debreceni, Gohér – Elek – Marjanovic, Gosztonyi, Kostic – Futács, Grumic.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!