Sport

2014.03.24. 13:39

Újpest vs. DVTK - Segítő akció, negatív energiák

Miskolc - A Diósgyőri VTK a labdarúgó NB I 21. fordulójában, vasárnap délután az Újpest FC vendége volt.

Miskolc - A Diósgyőri VTK a labdarúgó NB I 21. fordulójában, vasárnap délután az Újpest FC vendége volt.A lila-fehérek az elmúlt héten már megnyertek egy csatát, a lobbijuk eredményeként csütörtökön este a Magyar Labdarúgó Szövetségben úgy döntöttek, engedélyezik, hogy a futballklubot működtető, több száz millió forintos adósságtól terhelt gazdasági társaság élvonalbeli indulási joga visszakerüljön a kft. egyik alapítójához, résztulajdonosához, az Újpesti TE sportegyesülethez, mert így megmenekülhetnek (megszabadulhatnak) a fővárosi klubbal szemben követelésekkel fellépő szállítóktól, illetve azok egy részétől. Kár, hogy 2000-ben, amikor a DVTK élvonalbeli labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság volt kilátástalan anyagi körülmények között, senki nem gyártott mentőövet, ahogy hat évvel később sem, amikor a szintén jelentős anyagi gondokkal küszködő Ferencvárosi TC-t küldte az MLSZ adminisztratív úton a másodosztályba, mert nem tudtak az NB I-re érvényes licenckövetelményeknek megfelelni. Hogy az Újpest licence jelenleg rendben van-e, az igencsak kérdéses, de ami ettől függetlenül a csapat játszhat, pályára léphet.

És így, hogy van donoruk játszottak is, éppen a Diósgyőr ellen. A vasárnapi összecsapás előtt elkezdett esni az eső, amit az újságíró teraszon lévők saját bőrükön érezhettek, hiszen annak ellenére, hogy fedett lelátó alatt ültek, az építészet csodájaként beesett ide az eső, áztatva a notebookokat. Viszont a pályán a játékosokat az égi áldás nem zavarta különösebben, a hazaiakat meg főleg nem, ők határozott, gólra törő játékkal kezdtek. Ennek hamar meg is lett az eredménye, és bizonyára meglesz Diósgyőrben is, valószínűleg már hétfőn előveszik azt az iskolát, hogy egy szögletrúgásnál kinek, hová kell állnia. Szóval az elején besegített a Diósgyőr a lila-fehéreknek, aztán ugyanezt tette Vad II. játékvezető. Előbb Nikházi fellökése felett hunyt szemet pár lépéses távolságban a sípos ember, így maradt el egy vendég 11-es, majd egy lest engedtek el, ami után hazai büntető lett, és újabb gól. Történt mindez három percen belül, és egál helyett kettő lett oda. De volt még idő bőven, illetve lett volna arra, hogy felálljon a DVTK. Csakhogy 2-0 után is a hazaiak voltak a kezdeményezőbbek, és ebből a szerepkörből sehogyan sem akartak kiesni. A diósgyőri középpályások ugyan váltogatták egymást, hátha valamelyikük talál olyan rést, amelyen keresztül meg lehet bontani a lila-fehéreket, de ez nem igazán jött össze. Helyzete szinte egyáltalán nem volt a DVTK-nak, a motiváció nélküli játékban esélyük sem volt arra, hogy közelebb kerüljenek ellenfelükhöz.

Fordulás után

A térfélcserét követően is az Újpest akarata érvényesült, ekkor már szelídebben játszottak, átadták a területet a Diósgyőrnek, és ellentámadásokra rendezkedtek be. Ebből a félidő első felében nem sok volt nekik, a Diósgyőr viszont nem tudott ezzel mit kezdeni. A félidő derekán az egymással szemben álló táborok közös hullámhosszra tekeretek a lengyel-magyar barátság jegyében, miután a kb. 700 fős diósgyőri táborban előkerült a lengyel és a magyar zászló koreográfiája. Aztán nem sokkal később a hazai tábor a diósgyőriek sportigazgatóját, Kovács Zoltán éltette, az egykori újpesti kedvenccel kapcsolatos örökzöldet előhúzva, a nevét skandálva a ,,lőj egy gólt, lőj egy gólt" kiabálták. Az újpesti szempontból kellemes percekhez a csapatuk is hozzátett a meccs hajárjában ezt azt, megpörgették a végét, hogy a lilák szép emlékekkel mehessenek haza. A DVTK játékosok pedig, akik egy kapura lövésre voltak képesek a második 45 percben, még bóklászgattak egy kicsit a végén is, keresgették magukat, azt pedig csak remélni lehet, hogy szerdára, a Magyar Kupa meccsre megtalálják. Addig meg lehet találgatni, hogy mik azok a negatív energiák a csapatban, csapat körül, amiről Sivic Tomislav nyilatkozott, mert erről ő nem volt hajlandó többet mondani.



Jegyzőkönyv:

Újpest FC – Diósgyőri VTK 2-0 (2-0)

Budapest, Megyei út, 4813 néző. V.: Vad II. (Ring, Tóth II. V.).


Újpest FC: Dmitrovic (0) – Nagy J. (6), Heris (6), Litauszki (6), Balogh B. (6) – Sankovic (5), Stanisaviljevic (5) – Kosovic (5), Vasiljevic (6), Tshibuabua (6) – Kabát (5). Vezetőedző: Nebojsa Vingjevic.

Diósgyőri VTK: Rajic (6) – Eperjesi (5), Vadász (5), Debreceni (5), Gohér (4) – Elek Á. (5) – Nikházi (4), Gosztonyi (4), Kostic (5) – Grumic (4), Futács (5). Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Stanisaviljevic helyett Suljic (5) a 27., Gohér helyett Husic (5) a 46., Nikházi helyett Marjanovic (4) a 46., Grumic helyett Bacsa (-) a 64., Kosovic helyett Proesmans (-) 70., Kabát helyett Lázár (-) a 84. percben.


Sárga lap: Kostic a 11., Rajic a 17., Futács a 69. percben.


Kiállítva: Futács a 90. percben.


Gólszerző: Tshibuabua (1-0) a 7., Kabát, 11-esből (2-0) a 18. percben.


Nebojsa Vingjevic: – Ebben a nehéz helyzetben a játékosok még több motivációt tettek bele a mérkőzésbe, most is úgy játszottak, hogy mintha ez az utolsó lenne. Örülök a győzelemnek, és annak is, hogy egyre több szurkoló jön ki, és olyan atmoszférát teremtenek, ami fantasztikus.

Sivic Tomislav: – A vér hiányzott az egyik testrészünkből, aztán a fegyelem, és sok minden más. Gratulálok az Újpestnek, szépen kinyitották a meccset, álomszerűen kezdtek, két gyönyörű gólt értek el, igaz, a második előtt les volt, de ettől függetlenül mi nem játszottunk úgy, ahogy a Diósgyőrnek kell. Sok negatív energia van csapat körül, a csapaton belül is, és amikor ez van, akkor nem lehet jobbat várni.


Jegyzőkönyv:

7. perc: Kabát jobboldali szöglete után a hosszú oldalon két üresen álló újpesti közül Vasiljevic fejelte el a labdát, ami a jobb kapufáról középre pattant, a leghamarabb eszmélő Tshibuabua pedig 5 méterről, laposan a kapuba lőtt, 1-0.


17. perc: Kabát ugrott ki a baloldalon, lesről, majd a kivetődő Rajic vállában elakadt a lába, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A büntetőt a sértett végezte el, aki a bal alsó sarokba küldte a játékszert, 2-0.


90. perc: Futács rúgta meg Lázárt a felezővonal közelében sárga lapot érően, és mivel már volt egy ilyen színű kártyás figyelmeztetése, megkapta a pirosat is, 10 főre fogyatkozott a DVTK.



A diósgyőri fanatikusokon ezúttal sem múlt semmi, több százan kísérték el a kedvenceiket Újpestre és szurkolták végig a 90 percet.

Budapest, Miskolc - Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a Diósgyőri VTK 2-0-ás vereséget szenvedett az Újpest otthonában. Ön szerint ki volt a DVTK legjobbja a mérkőzésen?

Budapest, Miskolc - Az Újpest FC vs. Diósgyőri VTK (2-0) NB I-es labdarúgó mérkőzés után a két vezetőedző, Vignjevic Nebojsa és Sivic Tomislav értékelték a látottakat.

Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 21. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az Újpest FC vendégeként lépett pályára vasárnap 16:30-tól a Szusza Ferenc Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on.

Budapest, 2014. március 23., vasárnap (MTI) - Nem változott az élcsoport állása a labdarúgó OTP Bank Ligában, ugyanis a 21. fordulóban az éllovas Debrecen, illetve a második Videoton és a harmadik helyen álló, címvédő Győr is győzött.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!